vrijdag, oktober 25Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Drinkwater koken is niet meer nodig in Apeldoorn

Foto: Freepik

Het kookadvies voor inwoners van Apeldoorn en omgeving is opgeheven. Het drinkwater hoeft niet langer drie minuten gekookt te worden voor consumptie. Het drinkwater voldoet weer aan alle strenge kwaliteitsnormen en je kunt per direct veilig water uit de kraan drinken.

Oorzaak en genomen maatregelen door Vitens
Op vrijdag 4 oktober werd tijdens een controle bij de voorraadkelders nabij de productielocatie aan de Amersfoortseweg in Apeldoorn een lichte verontreiniging van het drinkwater ontdekt. Ondanks dat de verontreiniging minimaal was, neemt Vitens geen enkel risico met de volksgezondheid. Daarom gaven ze direct een kookadvies af voor Apeldoorn en omgeving.

Een gespecialiseerd technisch bedrijf heeft samen met Vitens de twee voorraadkelders zowel aan de buiten- als binnenkant gecontroleerd. Daarbij werd een lek ontdekt, waardoor mogelijk invloeden van buitenaf in de kelders zijn gekomen. Na reparatie van het lek zijn de kelders grondig schoongemaakt en opnieuw gevuld met water.

Om zeker te zijn dat het drinkwater weer aan alle eisen voldoet, zijn gedurende het weekend meerdere watermonsters afgenomen en getest in het laboratorium. Alle testresultaten waren meerdere dagen op rij goed. Daarmee kan Vitens bevestigen dat het drinkwater weer voldoet aan de strenge kwaliteitsnormen.

Informeer uw buren
Vitens doet zijn best om iedereen op de hoogte te stellen van het opheffen van het kookadvies. Denkt u dat uw buren dit nog niet weten? Laat het hen dan weten door bijvoorbeeld aan te bellen of dit bericht te delen via een buurtapp of Facebook-groep. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen goed geïnformeerd is.

Vitens begrijpt dat dit advies impact had op de ruim 70.000 getroffen adressen en bieden zijn excuses aan voor het eventuele ongemak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.