zaterdag 20 oktober 2018 | Login
Serious Request

Serious Request (46)

Serious Request strijkt in 2017 neer in Apeldoorn

Laatste Nieuws

The TeenZ Company op nummer 1 in de iTunes hitlijsten

vrijdag, 22 december 2017 18:47 Geschreven door

Vandaag staat The TeenZ Company op nummer 1 in de iTunes hitlijsten met het nummer ‘Hou me vast’ en inmiddels is er al ruim €7.500 opgehaald. En we gaan door!!

De TeenZ hebben deze ballad speciaal geschreven voor Serious Request en hiermee zetten zij zich in voor deze actie. Het is een geweldige succes geworden en dit is fantastisch voor NPO 3FM Serious Request en de stille ramp van dit jaar #brengzeweersamen

Vanmiddag zijn wij op het marktplein en tussen 14.00 uur en 15.30 uur staat The TeenZ Company mainstage met Hou me vast! Singles zijn ter plekke te koop en de opbrengst gaat rechtstreeks naar het Glazen Huis.

The TeenZ Company
De TeenZ Company is dé nieuwe hitsensatie van Nederland. Negen compleet verschillende, maar getalenteerde tieners vormen samen deze unieke popgroep. Samen met een Live Band coveren ze de tofste dancetracks van dit moment in combinatie met hun eigen vette choreografie. In november’17 brachten zij hun eerste single ‘Hou me vast’ uit. Meer eigen nummers van de TeenZ volgen op korte termijn.

Serious Ambtenaar lost vraagstukken op en brengt families samen

donderdag, 21 december 2017 20:43 Geschreven door
Op 19 december kwamen ruim 150 ambtenaren samen op de gemeentewerf in Apeldoorn om te werken aan elf maatschappelijke vraagstukken. Met de oplossingen verdienden zij 83.500,- voor het goede doel van 3FM Serious Request. Het bedrag is met een grote cheque aangeboden aan 3FM DJ Domien in het Glazen Huis in Apeldoorn. Bij het overhandigen van de cheque vroegen de ambtenaren het nummer 'We Will Rock You' aan. Alle toeschouwers op het Marktplein in Apeldoorn deden daarbij de handen in de lucht op de maat van de muziek.

Innovatieve oplossingen
Ruim 150 vrijwilligers vanuit alle lagen van de overheid werkten gisteren in groepjes aan vraagstukken. Ze boden innovatieve oplossingen om bijvoorbeeld een bedrijventerrein in Zutphen energieneutraal te maken en de toegevoegde waarde van burgerzaken van de gemeente Almere in beeld te brengen. De gemeente Almere organiseert in maart een soortgelijke actie, Serious City, waarbij ook inwoners meedenken. De gemeente doneerde daarom in totaal € 25.000,- aan het goede doel van Serious Request. Met het totaalbedrag kunnen ouders en kinderen in conflictgebieden weer herenigd worden. Vanaf slechts €3,- regelt het Rode Kruis het eerste contact tussen familieleden die elkaar zijn kwijtgeraakt. Voor €445,- gaan opsporingsteams overal ter wereld op zoek naar een vermist familielid.

Initiatief
Serious Ambtenaar is een jaarlijks initiatief dat ontstond bij de finale van de wedstrijd Jonge Ambtenaar van het Jaar in 2011. De actie was zo succesvol dat er de afgelopen jaren in totaal meer dan anderhalf miljoen euro is opgehaald voor het goede doel van 3FM Serious Request. Deze zevende editie werd door een groep enthousiastelingen voorbereid. Achter de schermen waren zij al een jaar bezig met het ophalen van de vraagstukken en het werven van vrijwilligers. De uitvoering van de opdrachten vond voor de tweede jaar plaats op één dag tijdens 3FM Serious Request, zodat de cheque meteen door alle vrijwilligers naar het Glazen Huis kon worden gebracht. De ambtenaren waren welkom op de gemeentewerf van de gemeente Apeldoorn.

NPO Radio gezamenlijk in actie voor 3FM Serious Request 2017

woensdag, 20 december 2017 19:26 Geschreven door

Zondag 24 december kun je op de radiozenders van de NPO niet om 3FM Serious Request 2017 heen. Vanuit het Glazen Huis in Apeldoorn voeren de NPO radiozenders die dag gezamenlijk actie om verscheurde families in conflict- en rampgebieden weer samen te brengen. Jurgen van den Berg, Gerard Ekdom, Ab Nieuwdorp en Hans Schiffers kruipen, afwisselend, een uur lang met 3FM-dj’s Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn achter de microfoon. Zo zorgen ze voor unieke radiomomenten op de laatste dag van 3FM Serious Request 2017.

NPO 3FM ft. Radio 5
NPO Radio 5-dj Hans Schiffers bijt op zondag 24 december om 11.00 uur het spits af en rolt via de draaischijf van het Glazen Huis de studio binnen om van 11.00-12.00 uur samen met Domien een uur lang radio te maken. Een ‘synchroon’ uur radio dus op NPO 3FM en Radio 5. Hans brengt wat oude fragmenten mee uit zijn tijd op, toen nog, Radio 3 en hij geeft het thema van Serious Request 2017 met muziek nog meer lading.

NPO 3FM ft. Radio 1
Om 12.00 uur neemt Jurgen van den Berg van NPO Radio 1 het stokje over Hans Schiffers en presenteert hij samen met Angelique een uur lang vanuit het Glazen Huis. Tijdens deze uitzending komt 3FM-dj Wijnand Speelman langs met een vrijwilliger van het Rode Kruis en gaan ze dieper in op het thema van Serious Request dit jaar: verscheurde families in conflict- en rampgebieden samenbrengen.

NPO 3FM ft. Radio 4
Jurgen van den Berg maakt vervolgens plaats voor NPO Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp en van 13.00-14.00 zijn hij en Sander de ‘gastheren’ op zowel NPO 3FM als Radio 4. Ab neemt het 9-jarige talent Evander Eijsink mee die een stuk op de piano speelt en een viooltrio brengt de werelden van 3FM en Radio 4 samen door een track van nu in een klassiek jasje te gieten.

NPO 3FM ft. Radio 2
Oud Glazen Huis-bewoner Gerard Ekdom zorgt voor het afsluitende feestelijke uur van deze gezamenlijke NPO Radio-actiedag voor Serious Request 2017 en is van 16.00-17.00 uur te gast. Natuurlijk wisselt hij ervaringen uit met Domien en haalt hij herinneringen op. Bijvoorbeeld over zijn weergaloze playback-vertolking van het nummer ‘Living Doll’ van Cliff Richard en The Young Ones. Voor het Glazen Huis trad hij al meerdere keren ‘in de huid van’ en Domien vraagt hem dat ook dit jaar te doen, mits er voldoende gedoneerd wordt natuurlijk…

Na de gezamenlijke uitzendingen gaat 3FM Serious Request natuurlijk nog gewoon door met Domien, Angelique en Sander. Tot en met kerstavond 21.00 uur maken zij non-stop live radio en tv, zijn ze continue online en houden de luisteraars op de hoogte van de acties in het land voor Serious Request.

De Serious super grote kidsshow!

dinsdag, 19 december 2017 21:02 Geschreven door

Op woensdag 20 december is het zover, om de start van de kidsmiddag voor 3FM Serious Request op het marktplein in te luiden begint er om 12:45 uur op de mainstage een spetterend kids programma vol zang en dans; De Serious super grote kidsshow! Vele bekende Nederlanders verlenen hieraan hun medewerking.

De middag wordt geopend door 45 dansers van Tim Koldenhof Producties die samen met Gitty Pregers (Lion King) een kerstmedley brengen. Vervolgens volgen er verschillende optredens van o.a. Julia van Bergen – Winnares van het Junior Songfestival, The Teenzcompany met hun hitsingle speciaal geschreven voor Serious Request, de popsensatie Zomaer Official, Stay Tuned bestaande uit finalisten van The Voice Kids en Sterre Koning, tevens winnares van het Junior Songfestival. Naast zingen is Sterre ook bekend als Instagrammer (@sterrejasmijnkoning) en vlogger voor o.a. Tina TV.

Alle kinderen en ouders zijn om 12:45 uur welkom om mee te zingen en te dansen bij het hoofdpodium op het marktplein. Naast het podiumprogramma is er nog veel meer voor de kids te doen, zo zijn er op het marktplein verschillende activiteiten o.a. een stormbaan, een schminkhoek, tevens kun je op de foto met buurman en buurman of Nijntje!

populair Nieuws

Met het organiseren van een uniek evenement op zaterdag 23…
The TeenZ Company zet zich in voor NPO 3FM Serious…
Na de tentoonstelling eerder dit jaar van het Kunst-Zinnig-Brein in…

Accres ondersteunt Serious Request 2017: nu al een succes

dinsdag, 19 december 2017 21:00 Geschreven door

Vanuit de maatschappelijke rol die Accres heeft en het brede netwerk en bereik in Apeldoorn en omgeving, faciliteert en participeert Accres graag verschillende initiatieven voor Serious Request 2017. En dit blijkt nu al een groot succes!

Van 18 tot 24 december staat het Glazen Huis gevestigd op het Marktplein te Apeldoorn. De DJ’s van dit jaar, Angelique Houtveen, Sander Hoogendoorn en Domien Verschuuren, zullen deze dagen 24 uur per dag live radio maken en zijn continu te volgen op TV, 3FM.NL en social media. Samen met heel Nederland wordt hiermee geld in gezameld voor het Rode Kruis, om ouders en kinderen te kunnen herenigen. Accres helpt graag mee om van verschillende initiatieven voor Serious Request 2017 een succes te maken.

Nu al een groot succes
En dat het succesvol is blijkt! Ondanks dat diverse initiatieven, waarbij Accres een ondersteunende rol aanneemt, nog niet gerealiseerd zijn, bleken de initiatieven die al wel plaats hebben gevonden allen geslaagd.  
Zo is Aquacentrum Malkander onlangs ter beschikking gesteld voor Reddingsbrigade Apeldoorn. Zij organiseerden hier een succesvolle sponsorzwemactie en zullen tevens meedoen aan een landelijke actie waarbij er met 45 boten een 3daagse vaartocht wordt gemaakt naar het Glazen Huis. Ook hier in zal Accres ondersteuning bieden. Daarnaast is Gymzaal De Kempe te Loenen onlangs omgetoverd tot een apenkooi festijn voor de leerlingen van Openbare Bassischool De Tweede Stee te Loenen en was ook de gezelligste Winterfair van Apeldoorn dat plaats vond op zaterdag 9 december op Kinderparadijs Malkenschoten voorzien van collectebussen voor Serious Request 2017. De afdeling Sportstimulering van Accres zet zich ook volledig in en sponsorde onder andere 13 wandelbegeleiders om via het Rode Kruis een reanimatie cursus gaan volgen. Daarnaast sponsoren zij ook diverse materialen om initiatieven tot een succes te maken.

Building Run
Naast ondersteuning wordt er ook geparticipeerd. De afdeling Sportstimulering van Accres heeft op vrijdag 27 oktober jl. een Building Run georganiseerd samen met basisscholen in de gemeente Apeldoorn. Nadat ambassadeur en topatleet Eelco Sintnicolaas het startschot gaf, ging de sponsorloop van start en konden de leerlingen kennis maken met alle sporten die in het Omnisport beoefend worden. Met 225 leerlingen van 6 verschillende scholen uit het basisonderwijs en een eindbedrag van €4.169,- bleek de Building Run een groot succes.

Krachten bundelen
Het is mooi om te zien dat bedrijven samenwerken en hun krachten bundelen voor Serious Request 2017. Zorggroep Apeldoorn e.o. organiseert in december een volleybaltoernooi voor bedrijven met een verwacht deelnemersaantal 12 teams. Accres zet hiervoor Sporthal Mheenpark ter beschikking en hoopt dat ook dit initiatief een succesvolle en geslaagde dag zal zijn. Meer informatie over dit initiatief is te vinden op  https://kominactie.3fm.nl/actie/volleyballen-voor-serious-request.

In het vooruitzicht
Accres is verheugd om ondersteuning te bieden aan de originele initiatieven en hiermee iets voor de maatschappij te kunnen betekenen. Er wordt uitgekeken naar alle initiatieven die nog komen mogen. Zo wordt er onder andere een boksclinic georganiseerd in Sporthal Matenpark, wordt de mobiele kinderboerderij van Kinderparadijs Malkenschoten ingezet tijdens het Wereldrecord Bijbellezen en organiseert Scholengemeenschap de Heemgaard het Heemgaard Hotel waarvoor Accres sportcentrum Matenpark ter beschikking stelt.

“Het Glazen (te)huis” bij basisschool De Mheen

maandag, 18 december 2017 21:16 Geschreven door

Op vrijdag 22 december 2017 om 11.15 uur speelt toneelgroep ’t Is Mheenes de voorstelling ‘Van de wijs in het Glazen Tehuis’ bij openbare Jenaplanbasisschool De Mheen, Tormentilstraat 71 in Apeldoorn. “Na afloop van de voorstelling wordt er met de pet rondgegaan voor een vrijwillige bijdrage voor het doel van Serious Request 2017: Breng ze weer bij elkaar”, vertelt Ben Hilderink, directeur van De Mheen. “’s Middags gaan we met een deel van het team én enkele spelers van de voorstelling de cheque met het eindbedrag persoonlijk overhandigen bij het Grote Glazen Huis op het Marktplein in Apeldoorn.”

“Toneelgroep ’t Is Mheenes speelt opnieuw een zelfgeschreven kerstspel, met dit jaar een knipoog naar het Grote Glazen Huis. De toneelgroep bestaat uit ouders, van wie de kinderen op De Mheen zitten”, vertelt Hilderink trots. “In het verhaal raken de bewoners van ‘Het Glazen Tehuis’ behoorlijk van de wijs als hun kerstconcert wordt gesaboteerd. Of dit allemaal een goed einde krijgt, hangt af van de hulp die ze van onze leerlingen krijgen. Wij weten inmiddels uit ervaring dat onze leerlingen ook deze bewoners ‘weer samen brengen”, zegt Hilderink met een knipoog.

Opbrengst voor Serious Request
Na de voorstelling wordt de voorlopige tussenstand bekendgemaakt van het geld dat de kinderen hebben opgehaald met hun eigen glazen huisjes en wat de opbrengst van de Kerst-inn is, die de avond ervoor voor ouders wordt georganiseerd, terwijl onze leerlingen genieten van hun eigengemaakte kerstdiner. Ook wordt er, na afloop van de voorstelling, nog met de pet rondgegaan voor een vrijwillige bijdrage voor Serious Request. ’s Middags wordt de cheque met het totale eindbedrag persoonlijk overhandigd bij het Grote Glazen Huis.


Glazen huis kleurt dit jaar een beetje rood

maandag, 18 december 2017 21:09 Geschreven door

Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis in Apeldoorn. Voor de brandweer een mooie gelegenheid om het Glazen huis een rood tintje te geven.

Brandweer Nederland zal tijdens dit evenement aanwezig zijn. Met de Brandweer Virtual Reality Experience, opgesteld vlakbij het Glazen Huis (Oranjepark), willen we zoveel mogelijk mensen op een realistische manier in aanraking laten komen met brandrisico’s in de woonomgeving. Tegelijkertijd zullen we een kleine bijdrage vragen voor deze ‘experience’ die we aan het einde van de week doneren aan Serious Request.

Brandweermensen uit het hele land zullen gedurende deze week de bezoekers begeleiden bij de VR-container (beschikbaar gesteld door Zaanstreek-Waterland). De VNOG heeft een brandweer pop-up store voor adviezen over brandveiligheid.

 • Openingstijden van de VR Experience:
  • Maandag 18 december 16.00 – 22.00
  • Dinsdag 19 t/m donderdag 21 december: 13.00 – 22.00.
  • Vrijdag 22 december: 13.00 – 23.00
  • zaterdag 23 december: 10.00 – 23.00
  • zondag 24 december: 10.00 – 18.00
De opbrengsten van de acties worden op zaterdag 23 december om 13.00 uur op spectaculaire wijze, door een gespecialiseerd team van Veiligheidsregio Utrecht aangeboden bij het Glazen Huis.
In het centrum van Apeldoorn kunnen mensen in onze brandweer Pop-Up Store terecht voor alles wat je wilt weten over brandveiligheid. De winkel is te vinden in de Oranjerie, nummer 320. Kijk voor de actuele openingstijden op: https://www.vnog.nl/actueel/nieuws/1457-opening-pop-up-store-apeldoorn

Serious Ambtenaar brengt samen!

maandag, 18 december 2017 20:58 Geschreven door
Op dinsdag 19 december zullen ongeveer 150 vrijwilligers, voornamelijk ambtenaren, zich voor het 7e jaar op rij inzetten voor Serious Request. In Apeldoorn, de stad waar dit jaar het Glazen Huis staat, buigen zij zich over maatschappelijke vraagstukken van overheidsorganisaties.

De vraagstukken die voor deze editie zijn ingediend:
1. Gemeente Almere, "Laten we samen het verhaal van Burgerzaken vertellen"
2. Gemeente Zutphen, "Energie-infrastructuur op bedrijventerrein De Mars klaar maken voor de toekomst"
3. Gemeente Tilburg, "Opzetten MD traject in een netwerk organisatie"
4. Provincie Zuid-Holland, "Campaigning"
5. Gemeente Heerhugowaard, "Datalab"
6. Gemeente Deventer, "Maak NME centrum de Ulebelt duurzaam toekomst bestendig"
7. Provincie Fryslan, "Schijnconstructie / WAS"
8. Sudwest Fryslan, "Beter inzetten onbenut potentieel bij eigen medewerkers"
9. Gemeente Amsterdam, "Hoe kan de vertegenwoordigende, participatieve en signalerende rol voor de nieuw in te richten stadsdeelcommissie worden vormgegeven"
10. VNG, "De 'bewoners' van het VNG-pand elkaar beter laten leren kennen"
11. Gemeente Heerhugowaard, "HR ontwikkelcentrum"

De organisaties bieden minimaal € 5.000,= per vraagstuk, zodat er aan het eind van de dag voor het goede doel een mooi bedrag op een cheque kan worden uitgeschreven.

Dit jaar zijn de Serious Ambtenaren te gast bij de Gemeente Apeldoorn. Werkgebouw Apeldoorn Zuid, Aruba 4 in Apeldoorn zal die dag bijna uit z’n voegen barsten van alle actie. Van 9.00 uur tot 16.30 uur worden de opdrachten onder begeleiding en met de nodige inzet en plezier uitgewerkt en de resultaten en adviezen aan de opdrachtgevers gepitched en meegegeven. Verslagleggers maken per opdracht een (visueel) verslag. Bij de aftrap van de dag en bij het bekend maken van het eindbedrag zal een delegatie van het Rode Kruis aanwezig zijn. Om 17.30 uur is het totaalbedrag bekend en gaat de groep naar het Glazen Huis op het Marktplein in Apeldoorn om daar om 18.30 uur en masse de cheque aan te bieden.

De organisatie van Serious Ambtenaar is in handen van een groep enthousiaste professionals van verschillende (overheids)organisaties. Ieder jaar haalt Serious Ambtenaar geld op voor het goede doel van Serious Request. Dit jaar gaat de opbrengst naar kinderen die door een ramp of conflict hun ouders, broers of zussen kwijt zijn. De organisatie heeft voor een slogan gekozen die daarbij aansluit. Met Serious Ambtenaar brengt samen maakt de organisatie duidelijk dat de actie kennis van ambtenaren samenbrengt om zo bij te dragen aan het samenbrengen van families.

Het initiatief Serious Ambtenaar ontstond bij de finale van de wedstrijd Jonge Ambtenaar van het Jaar in 2011 en was zo succesvol dat er de afgelopen jaren in totaal meer dan anderhalf miljoen euro is opgehaald voor het goede doel van 3FM Serious Request.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen