vrijdag 19 oktober 2018 | Login

Grasnapolsky verlaat na jubileumeditie Radio Kootwijk Speciaal

Festival Grasnapolsky, dat op 2, 3 en 4 februari 2018 haar jubileum-editie viert, zal in 2019 op een nieuwe locatie plaatsvinden. Na vijf jaar lang heel prettig te hebben samengewerkt met Radio Kootwijk, Staatsbosbeheer en Landal Rabbit Hill, is voor de organisatie het moment aangebroken om door te gaan met het festival op een nieuwe plek waar ruimte is om door te groeien.

Grasnapolsky begon ooit in 2010 in Landhuis de Ridderhofstad in Amelisweerd en verhuisde daarna naar het Veluwse zendstation Radio Kootwijk. Het festival draait behalve om het ontdekken van nieuwe muziek, kunst, architectuur en natuur, ook om vernieuwing en transformatie. Daarom is het na vijf jaar Radio Kootwijk dan ook een mooi moment om samen met het publiek een nieuwe locatie in Nederland te gaan ontdekken.

Festivaldirecteur Mariska Berrevoets is er van overtuigd dat Nederland nog veel meer prachtige locaties kent waar verhalen achter schuilgaan die nog niet eerder zijn verteld: “Grasnapolsky heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een vaste waarde in het Nederlandse festivallandschap, maar wel eentje die net even anders is. Op Radio Kootwijk hebben we ons publiek in de afgelopen vijf jaar elk hoekje, gaatje en verhaal van deze bijzondere plek laten zien en verteld. Wij willen ons publiek blijven uitdagen nieuwe dingen te ontdekken: nieuwe muziek, nieuw erfgoed, nieuwe verhalen, nieuwe natuur, nieuwe prachtige plekken in Nederland. Daarom nemen we een grote stap, maar wel een stap die het festival nog verder gaat verankeren. Met ook nog eens een nieuw, ijzersterk programmateam gaan we de toekomst met een frisse blik tegemoet. Het valt natuurlijk zwaar de ogenschijnlijk meest ultieme locatie van Nederland te verlaten, maar wij hebben er veel zin in ons publiek aan een nieuw avontuur te laten beginnen in 2019. Dat lijkt ver weg, maar is heel dichtbij.”

Grasnapolsky 2018
Het festival zal voor deze jubileumeditie op Radio Kootwijk nog één keer alles uit de kast trekken. Met het thema Ver weg / Dichtbij wordt er een vergrootglas gelegd op al het moois dat deze plek te bieden heeft en geknipoogd naar de nieuwe locatie van het festival. Dans, (muziek)theater en performance krijgen een prominentere plek in het Grasnapolsky-programma en ook zullen er meer opkomende internationale acts, hiphop en niet-westerse muziek aan de line-up toegevoegd worden. Er wordt wederom een uitgebreid en veelzijdig randprogramma opgesteld met een actieve rol voor de boswachters van Staatsbosbeheer, zoals de bezoekers inmiddels van Grasnapolsky gewend zijn.

Toekomstplannen
Grasnapolsky heeft in de afgelopen vijf jaar een intensieve samenwerking met Staatsbosbeheer opgebouwd, deze zouden de twee partijen graag voortzetten. Samen zullen de partijen de mogelijkheden onderzoeken het festival voort te zetten op een nieuwe natuurrijke, cultuurhistorische locatie, waar ruimte is om verder te ontwikkelen en groeien. Ook het publiek wordt bij de zoektocht betrokken: zij wordt via social media opgeroepen om mee te denken en speciale locaties in hun regio te nomineren als nieuwe thuisbasis voor Grasnapolsky 2019.

Ticketprijzen
De kaartverkoop voor Grasnapolsky 2018 start zaterdag 21 oktober om 10:00 uur. Een compleet weekend Grasnapolsky met bungalow is dit jaar verkrijgbaar vanaf €143,75. Voor een los passe-partout betalen bezoekers €85, of €80 met CJP-korting plus €2,95 servicekosten per transactie.

Ter ere van het jubileum zijn er speciale Dichtbij en Ver Weg-pakketten in het leven geroepen, waarmee het publiek een bijzondere toevoeging kan doen aan de ticket- en bungalowbestelling. Een extra pakket kan bijvoorbeeld bestaan uit een champagne-ontbijt, massage, optreden in je bungalow én privévervoer van en naar het terrein. De diverse pakketten zijn vanaf nu alvast te bekijken op de website.

Bezoekers van Grasnapolsky 2014, 2015, 2016 en 2017 krijgen de kans op vrijdag 20 oktober alvast te boeken via een speciale pre-sale mailing.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen