Nieuw kleinschalig bierfestival in Apeldoorn

Apeldoorns nieuwe biergenootschap De Orde van Vrijgerstelaars heeft de handen ineengeslagen met speciaalbierwinkel Hopdonders om een nieuw, kleinschalig speciaalbierfestival te organiseren in de binnenstad van Apeldoorn.

Het terras van Schenkers in de Van Kinsbergenstraat biedt op zondagmiddag 10 september van 14 tot 20u plaats aan brouwers uit alle windstreken van ons land en tot – pak ‘em beet – driehonderd dorstige liefhebbers.

Kleinschalig en ambachtelijk
Toen het grote en bekende bierfestival Bruisend Apeldoorn ter ziele leek te gaan, heeft Hopdonders zichzelf de vraag gesteld hoe een nieuw festival eruit zou kunnen zien. Intussen werd bekend dat Bruisend Apeldoorn een doorstart maakt, maar het idee van een nieuw, kleinschalig en ambachtelijk bierfestival op wisselende locaties liet Hopdonders niet meer los. Het net opgerichte genootschap De Orde van Vrijgerstelaars bleek gelijkgestemd en als vanzelf werden de krachten gebundeld.

Koffiehuis Schenkers
De naam van het nieuwe bierfestival is “Schenkers – voor de Goede Orde”, naar het knusse, centrale en besloten décor in de Van Kinsbergenstraat. Het terras staat tot de beschikking van brouwers en bezoekers, terwijl Schenkers zelf vanuit de eigen buitenbar en het koffiehuis voor wijn, fris en een passend menu zorgt.

Gastenlijst
Omdat de ruimte beperkt is, wordt er gewerkt met een gastenlijst. Vermelding kost € 15 per persoon, waarvoor je op de dag zelf bij de ingang van het terrein een polsbandje, een proefglas en vijf muntjes t.w.v. 2 euro per stuk kunt afhalen. Tickets zijn exclusief verkrijgbaar bij Hopdonders aan de Koninginnelaan 69B of in de webshop: www.hopdonders.nl/product/schenkers-goede-orde/.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

8633bf59c15526ccbec4a78d6399bd4a_L.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen