zaterdag 23 september 2017 | Login
Evenementen

Evenementen (576)

Apeldoorn kent vele evenementen. Een ieder die zegt dat er in Apeldoorn niets gebeurt komt bedrogen uit. Apeldoorn bruist, en wij proberen hier zoveel mogelijk van in beeld te brengen.

Laatste Nieuws

Nieuw kleinschalig bierfestival in Apeldoorn

dinsdag, 29 augustus 2017 22:29 Geschreven door

Apeldoorns nieuwe biergenootschap De Orde van Vrijgerstelaars heeft de handen ineengeslagen met speciaalbierwinkel Hopdonders om een nieuw, kleinschalig speciaalbierfestival te organiseren in de binnenstad van Apeldoorn.

Het terras van Schenkers in de Van Kinsbergenstraat biedt op zondagmiddag 10 september van 14 tot 20u plaats aan brouwers uit alle windstreken van ons land en tot – pak ‘em beet – driehonderd dorstige liefhebbers.

Kleinschalig en ambachtelijk
Toen het grote en bekende bierfestival Bruisend Apeldoorn ter ziele leek te gaan, heeft Hopdonders zichzelf de vraag gesteld hoe een nieuw festival eruit zou kunnen zien. Intussen werd bekend dat Bruisend Apeldoorn een doorstart maakt, maar het idee van een nieuw, kleinschalig en ambachtelijk bierfestival op wisselende locaties liet Hopdonders niet meer los. Het net opgerichte genootschap De Orde van Vrijgerstelaars bleek gelijkgestemd en als vanzelf werden de krachten gebundeld.

Koffiehuis Schenkers
De naam van het nieuwe bierfestival is “Schenkers – voor de Goede Orde”, naar het knusse, centrale en besloten décor in de Van Kinsbergenstraat. Het terras staat tot de beschikking van brouwers en bezoekers, terwijl Schenkers zelf vanuit de eigen buitenbar en het koffiehuis voor wijn, fris en een passend menu zorgt.

Gastenlijst
Omdat de ruimte beperkt is, wordt er gewerkt met een gastenlijst. Vermelding kost € 15 per persoon, waarvoor je op de dag zelf bij de ingang van het terrein een polsbandje, een proefglas en vijf muntjes t.w.v. 2 euro per stuk kunt afhalen. Tickets zijn exclusief verkrijgbaar bij Hopdonders aan de Koninginnelaan 69B of in de webshop: www.hopdonders.nl/product/schenkers-goede-orde/.

Go and Tell viert 5-jarig bestaan Like Jesus

vrijdag, 25 augustus 2017 21:23 Geschreven door

Op zaterdag 7 oktober 2017 viert Go and Tell feest vanwege het vijfjarige bestaan van Like Jesus. Dit keer in de Americahal in Apeldoorn, een evenementenlocatie die binnenkort met de grond gelijk wordt gemaakt. Maar voor die tijd mogen duizenden tieners nog één keer de tent afbreken. 

Al jaren is David de Vos, oprichter van Stichting Go and Tell, betrokken en favoriet spreker bij het tienerwerk van Opwekking. Jaarlijks trekt dit christelijke evenement duizenden tieners naar het terrein van Walibi in Biddinghuizen. Daar kunnen ze hun eigen programma volgen in de zogeheten ‘Tienertent’: een plaats waar rekening gehouden wordt met wat tieners aanspreekt en bijzondere gebeurtenissen elkaar opvolgen.

David de Vos heeft door de jaren heen een enorme passie ontwikkeld voor deze leeftijdsgroep. Ondanks zijn volle agenda met o.a. evangelisatiecampagnes in Afrika, spreekbeurten en evenementen in Nederland, maakte hij enkele jaren geleden maar wat graag ruimte in zijn agenda om een dag te organiseren waarin tieners centraal staan: Like Jesus.

Programma
Like Jesus is voor tieners uit heel het land. Naast een hoop lol en saamhorigheid, worden ze bemoedigd in hun geloofsleven en aangespoord te zijn als Jezus, te midden van deze soms donkere wereld. Inmiddels bestaat Like Jesus vijf jaar en worden op zaterdag 7 oktober zo’n 3000 tieners verwacht. Speciaal voor dit jubileumfeest schuift de favoriete (tiener)band LZ7 aan en kunnen de tieners feestelijke en memorabele momenten verwachten met David de Vos en de Teenzoneband (ook bekend bij tieners uit de Tienertent).

Kaartverkoop
Like Jesus is op zaterdag 7 oktober a.s. van 13:00 tot 21:00 uur en vindt plaats in de Americahal in Apeldoorn. Voor tickets en meer informatie over Like Jesus ga je naar www.likejesus.nl. Tot 1 september geldt er een vroegboekkorting (€ 2,50 p.p.) en groepskorting (20% korting vanaf 10 personen).

125ste en laatste Kofferbakverkoop aan het kanaal

vrijdag, 25 augustus 2017 21:17 Geschreven door

Zaterdag 26 augustus is alweer de laatste kofferbakverkoop van dit jaar in Apeldoorn aan het Apeldoorns-Kanaal. Maar.......... we gaan er een feestje van maken, omdat het ook de 125e verkoop is die de 25 jarige stichting W.H.O.E. organiseert.

In 2004 begonnen met 695 standhouders en nu dit jaar met 2500 standhouders. Dankzij de netto opbrengst van die 125 kofferbakverkopen heeft de stichting 92 combinatie vrachtwagens naar Oost-Europa kunnen sturen met daarin totaal 1104 ton aan hulpgoederen (= 1.104.000 kg).

 Ook komende zaterdag zijn de grondplekken allemaal verkocht en het ziet er naar uit dat we na 6 van de 9 weken regen gehad te hebben, het nu een droge zaterdag zal worden. Dus uw laatste kans om die leuke vaas te scoren, eindelijk dat ene boek te vinden, een leuk truitje voor de winter te kopen, of wat speelgoed voor de kinderen. 2600 meter tweedehands goederen door 250 standhouders aan de man gebracht. 8 cateraars die u graag voorzien van wat lekkers, 3 grote terrassen waar u even uit kunt rusten, 30 vrijwilligers die er voor zorgen dat alles vlekkeloos verloopt en daar waar nodig voor u klaar staan!

Zaterdag a.s. kunt u er voor het laatst dit jaar van genieten!

Voor informatie: www.kofferbakverkopen.nl

Terug naar Toen – Eén van de grootste stoomtreinfestivals in Europa

maandag, 21 augustus 2017 18:51 Geschreven door

De liefhebber van stoom kan zijn hart ophalen. Tijdens het eerste volle weekeinde van september (2 & 3 september 2017) organiseert de VSM traditioneel het grootste stoomtreinfestival van Nederland onder de naam: "Terug naar Toen". Naar verwachting zullen er op beide dagen wel 10 werkende stoomlocomotieven te bewonderen zijn, waaronder de snelste én de sterkste van Nederland. Met een lengte van bijna 23 meter en een dienstgewicht van 130 ton en méér, behoren deze machines tot de grootsten, die in Europa hebben rondgereden.

Op het gehele traject tussen Apeldoorn en Dieren rijden historische stoomtreinen volgens een intensieve dienstregeling. Er rijden stoomtreinen op de trajecten Apeldoorn - Beekbergen, Beekbergen - Loenen en Loenen - Dieren. Tussen de reizigerstreinen door zullen ook goederentreinen rijden, getrokken door zowel stoom- als diesellocomotieven.

In Beekbergen zijn in de locomotievenloods een aantal modelbanen opgesteld. Ook is er een spoormarkt waar van alles op het gebied van spoorwegen en modelbanen wordt aangeboden. In het museumstoomdepot op het festivalterrein beleeft de bezoeker de sfeer van de spoorwegen  in vroegere tijden. Er wordt kolen geladen, water genomen, gedraaid op de draaischijf, gerangeerd met historische stoom- en diesellocomotieven, en nog veel meer. Verder zijn er attracties voor jong en oud. Speciaal voor het stoomfestival is op loopafstand van station Beekbergen een parkeerterrein in gebruik.  Met borden worden de bezoekers hier naartoe geleid.

In Loenen zijn er op het VSM festivalterrein vele activiteiten, waaronder een draaimolen voor de kinderen en miniatuurtreinen, waarop kinderen mee kunnen rijden. Er zijn echt werkende stoomwalsen, stoomtractoren en een zaagmachine te bewonderen. In Loenen komt u ook de stands tegen van collega maatschappijen en diverse stands met modelbaan artikelen en occasions.

Zowel in Beekbergen als in Loenen kunnen de bezoekers op het festivalterrein alle bedrijvigheid gadeslaan vanaf gezellige terrassen, onder het genot van een hapje en een drankje. De reizigerstreinen rijden op beide dagen tussen 08:30 en 17:30 uur. De eerste lange goederentrein vertrekt voor de foto- en filmliefhebbers al in de ochtenddauw: om 06:50 uur.

Kortom, de bezoeker komt op 2 en 3 september ogen en oren te kort, terwijl men wordt  ondergedompeld in de wereld van nostalgische stoom en spoorwegen. Een aanrader voor het hele gezin! Voor Terug naar Toen kost een dagkaart € 17,50 voor volwassenen en € 12,50 voor kinderen (4 t/m 11 jaar). Daarmee mag u op beide festivalterreinen genieten van alle attracties en bezienswaardigheden en mag u de gehele dag met alle reizigerstreinen reizen.

Dagkaarten zijn te koop bij de ingangen van de festivalterreinen in Beekbergen en Loenen (pinnen mogelijk), op station Apeldoorn bij de conducteur op het VSM-perron en vanaf de stations Dieren en Eerbeek bij de conducteur in de trein. Tijdens Terug naar Toen is pinnen helaas niet mogelijk bij de conducteurs in Apeldoorn, Eerbeek en Dieren. Kaarten kunnen niet in de voorverkoop worden aangeschaft.

Meer informatie, de dienstregeling en het laatste nieuws staat op www.stoomtrein.org onder ‘evenementen’ en op de speciale Facebook pagina ‘Terug naar Toen’.

populair Nieuws

Als vervolg op de succesvolle editie van The Original 80s…
Apeldoorns nieuwe biergenootschap De Orde van Vrijgerstelaars heeft de handen…
Op zaterdag 7 oktober 2017 viert Go and Tell feest…
De liefhebber van stoom kan zijn hart ophalen. Tijdens het…

Nieuw festival BinnensteBuiten komt naar het zwitsalterrein

maandag, 14 augustus 2017 15:52 Geschreven door

BinnensteBuiten is er voor alle Apeldoorners die op zoek zijn naar een beetje culturele verfrissing. Met buiten een terras, ligstoelen, drinken, eten en een dj om de achtergrond tunes voor je te draaien! En dat 'gewoon in Apeldoorn' op het zitsalterrein.

Programma
Het programma is divers, maar een ding hebben ze gemeen: je kunt de bands en artiesten niet echt in een hokje stoppen. Allemaal vanuit de gedachte dat juist deze vaak kleinere bandjes en het ontdekken van nieuwe dingen ervoor zorgt dat mensen dichterbij elkaar komen.

Wat je dan wel kunt verwachten? Denk aan indie en folkmuziek van de Snow Coats, de vrije vogels van The Dawn Brothers en de melodieuze gitaarmuziek van Naïve Set. En ken je Money & The Man? Dit zijn twee jonge mannen die in hun muziek beïnvloed worden door blues, indie en rock 'n' roll. Dee komende periode worden er nog veel meer bands bekend gemaakt.

En meer..
Foenix Kringloop en Reïntegratie maakt het festivalterrein voor jou en je vrienden extra knus en comfortabel. Geen last van een houten kont, want je kunt neerploffen op de lekkere banken en stoelen. En ben jij ook zo gek op het heerlijke eten van Eigen? Dat komt goed uit! Tijdens BinnestenBuiten zorgen zij voor het fijnste festivalfood. En Hopdonders zorgt voor de lekkerste speciaalbiertjes.

Help mee
Om de bezoeker te betrekken bij de organisatie, is BinnensteBuiten een crowdfunding actie gestart. Zo krijgt het festival een steuntje in de rug, en jij, naast een tof festival, ook nog één van de BinnensteBuiten bedankjes. Het gaat goed met de actie, de helft van het bedrag is binnen maar een steentje bijdragen is dus nog steeds mogelijk en welkom! Kijk op de facebookpagina hoe jij kan helpen, of stuur een mail naar .

Meer informatie
Wil je meer informatie? Kijk dan op www.facebook.com/festivalbinnenstebuiten voor het programma.  De toegang tot het festival is gratis.

Mondial Apeldoorn viert 20-jarig bestaan met uitbundige editie Festival Mondial

donderdag, 27 juli 2017 21:34 Geschreven door

Ook dit jaar is het Oranjepark in Apeldoorn weer het podium voor het jaarlijkse Festival Mondial. Deze editie krijgt wel een heel bijzonder tintje, vanwege het 20-jarige bestaan van Mondial Apeldoorn. Dit is de brancheorganisatie voor Apeldoornse goede doelen die actief zijn over de hele wereld. Op de 2e zaterdag in september maken we er, samen met de bezoekers, een wereldFEEST van.

FEEST!
Het thema is FEEST! pakken we groots aan en zal de bezoeker, jong en oud, meevoeren in FEESTen van over de hele wereld. Geniet bijvoorbeeld van een optreden van Braziliaanse danseressen of Oosterse Prinsessen op stelten. Kinderen vermaken zich tijdens de workshop Wereldmuziek of laten zich schminken in de bedoeïenentent. Gedurende de dag vinden er diverse wereldmuziekoptredens plaats op het hoofdpodium.

Wereldse markt
Dit jaar kent de interculturele markt maar liefst 25 festivalkramen. De Mondial-organisaties tonen zich hier aan de Festival-bezoeker, in al hun kleurrijke diversiteit. Ook dit jaar doen er een aantal Eerlijk Winkelen deelnemers mee. Dit zijn in Apeldoorn gevestigde winkels die producten verkopen die zijn gemaakt onder goede omstandigheden voor mens en milieu. Samen staan zij voor verbinding. Mensen, voorbij werelddelen, voorbij verschillen. Op Festival Mondial laten zij zien waar zij voor staan, ieder voor zich en vooral ook samen. De organisaties nodigen de bezoekers van harte uit om die boodschap met hen mee te vieren!

Programma Festival Mondial
Onder het genot van een Surinaams of Turks hapje kan de bezoeker op het terras of in het gras genieten van de verschillende muziekoptredens. Volksdansgroep Phoenix start op het hoofdpodium en wordt afgewisseld door Gospelkoor The People’s Chorus. In de middag kan de bezoeker genieten van een spetterend reggae optreden van de band Friction & the Roots Drivers en het geheel wordt afgesloten met een optreden van de Apeldoornse Danny Kalima.

Ook aan activiteiten voor jong en oud is gedacht. Wat dacht je van het laten zetten van een mooie henna tatoeage, een workshop knutselen met afvalmaterialen, spelen op het springkussen of mooie kunstwerken maken met graffiti! Genoeg te beleven, want het is FEEST! 

The TeenZ Company staat op Festival Rauw

dinsdag, 04 juli 2017 23:03 Geschreven door

Welkom bij de The TeenZ Company! Een uniek muzikaal concept voor en door tieners geregisseerd door het artistieke team! Onze company is waar jong talent in Nederland op heeft gewacht. Tieners met talent geven wij door 100% begeleiding de kans zich te ontwikkelen in de podiumkunsten. 

Zaterdag 8  juli treden de TeenZ van The TeenZ Company twee keer op bij Festival Rauw Apeldoorn. De TeenZ worden tijdens dit optreden akoestisch begeleid door de M&M liveband. Het beloofd een intiem optreden te worden. Het eerste optreden begint om 12.30 uur. Vervolgens zetten de TeenZ deze bijzondere combinatie om 18.30 uur nog een keer neer. Festival Rauw is een eigentijds feel good festival voor de hele familie. Live entertainment, bijzondere gerechten, mooie wijnen en knock out games. Deze games staan vol hinderissen opgezet in een parcours waar de TeenZ ook aan mee doen. Kom genieten 8 juli!

The TeenZ Company
The TeenZ Company is zang en dans op hoog niveau! Bij ons krijgen ze de kans om op tienerleeftijd professionele ervaring op te doen, daar waar het écht gebeurt: in de Nederlandse theaters en andere podia. We geven met een jaarlijks wisselende cast een show weg waar stilstaan gewoonweg niet mogelijk is! In deze fantastische zang- en dansshow met een vleugje theater slepen wij het publiek compleet mee. De show staat vol bekende covers begeleid door de energieke live band M&M. The TeenZ Company gaat uitgroeien tot een begrip voor jongeren die hun zinnen gezet hebben op een succesvolle toekomst in het theater en op andere podia.

Na de regionale audities begin van dit jaar zijn er negen jonge performers klaargestoomd voor de promotour 2017 van The TeenZ Company. Bij The TeenZ Company staan de tieners centraal, elke tieners is de moeite waard! Tijdens de show en in het proces erom heen leggen we de focus op de tieners. We willen de tieners erkenning en herkenning geven in de kansen en de risico’s wat een tienerleven vandaag de dag met zich meebrengt. Het podium, wat wij ze bieden, is de perfecte manier om deze boodschap te ondersteunen. Dit alles onder de artistieke leiderschap van Sophia Wezer.

Op diverse grote en kleine festivals in Nederland geven de TeenZ tijdens deze toer fantastische zang- en dansshows weg. Vervolgens gaan ze in het theaterseizoen 2018/2019 knallen met hun gloednieuwe theatertour PrettyTalkZ. De TeenZ zetten een muzikale energieke beleving neer en sleept het publiek compleet mee!

Verscheurde families stille ramp 3FM Serious Request Apeldoorn

dinsdag, 04 juli 2017 22:58 Geschreven door

De opbrengst van 3FM Serious Request in Apeldoorn gaat dit jaar naar kinderen die door een ramp of conflict hun ouders, broers of zussen kwijt zijn. Dat maakte DJ Domien Verschuuren vanmorgen in zijn programma bekend.

“Wereldwijd leven miljoenen kinderen door een ramp of conflict gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Ze hebben geen eten, geen drinken en geen onderdak en moeten noodgedwongen op zoek naar werk, waarbij de kans op misbruik, geweld en mensenhandel groot is. Een situatie die wij ons in Nederland moeilijk kunnen voorstellen”, aldus burgemeester John Berends van Apeldoorn als reactie op het bericht van NPO 3FM.

“We zijn gewend dat bij een calamiteit in Nederland al heel snel opvang wordt geregeld en familieleden elkaar weer weten te vinden. In ontwikkelingslanden blijkt dit niet het geval.  Gezamenlijk kunnen we daar iets aan doen. Met ‘Kom in Actie’ kunnen wij het Rode Kruis vermiste kinderen in deze landen helpen opsporen en ze weer herenigen met hun ouders, broers of zussen. De afgelopen maanden heb ik al diverse mooie acties van bewoners en bedrijven mogen zien die het warme en betrokken karakter van Apeldoorn onderstrepen. Dat belooft een behoorlijke opbrengst aan het eind van het jaar”.

Willekeurige afbeelding

82bb74cb1906bb3ca4005fb5d4751bf9_L.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen