donderdag 16 augustus 2018 | Login
Evenementen

Evenementen (597)

Apeldoorn kent vele evenementen. Een ieder die zegt dat er in Apeldoorn niets gebeurt komt bedrogen uit. Apeldoorn bruist, en wij proberen hier zoveel mogelijk van in beeld te brengen.

Laatste Nieuws

Paardenspektakel Beekbergen: enerverend dagje uit

dinsdag, 31 juli 2018 21:22 Geschreven door

Van 9 tot en met 12 augustus staat Beekbergen in het teken van de paardensport. En niet zo maar een wedstrijd: een internationale menwedstrijd. Rijders uit de hele wereld strijden met een twee- of vierspan paarden voor een rijtuig om de prijzen. Als kers op de taart wordt het Nederlands kampioenschap voor vierspannen verreden. En naast deze spectaculaire wedstrijden is er nog veel meer te doen.

Ook al heb je niets met paarden: een dagje Paardenspektakel Beekbergen staat garant voor een unieke belevenis voor jong en oud. Het centraal gelegen strodorp biedt veel winkelplezier en het is gezellig vertoeven op het terras van De Foyer en de diverse eettentjes. Voor de kinderen is er op zaterdag en zondag gratis ponyrijden, ponyknuffelen, een springkussen en nog meer vermaak. Ook extra attracties voor volwassenen, behalve shoppen is er van alles te beleven bij de gezellige standjes, zoals een racesimulator.

Wedstrijdprogramm
Op donderdag en vrijdag wordt er dressuur gereden op het hoofdterrein. Zaterdag is het meest spectaculaire wedstrijdonderdeel: de marathon. Dan rijden de aanspanningen op hoge snelheid door de hindernissen, die rond het hoofdterrein zijn gesitueerd. Vooral de waterhindernis levert sensationele momenten op en is een publiekstrekker. Op zondag is het spannende sluitstuk van de wedstrijd: de vaardigheidsproef. Dan komt het aan op stuurmanskunst door een parcours met kegels en zijn aan het einde van de dag de winnaars bekend. 

Gratis toegang
Gastvrijheid staat centraal: op alle dagen is de entree gratis. Het is dus zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen. En er is naast de wedstrijd nog meer te beleven. Op donderdag geven de jonge talenten van het Perspectieventeam een demonstratie (12.00 u). Op vrijdagavond is er een Charity-dinner voor ‘Free a girl’. Zaterdag kun je in de mini-showpiste genieten van vrijheidsdressuur van Lavitana. En op zondagmiddag is er een tuigpaardenshow met dressuuramazone Adelinde Cornelissen die haar visie op africhting van het paard geeft. Verder bezoekt de bekende You-tube ster Feline het Paardenspektakel op zondag tijdens ‘Ladies Day’. En na elke wedstrijddag kun je lekker swingen tijdens de feestavonden. Het laatste nieuws en het programma staan op www.caibeekbergen.nl

Keur aan artiesten kleurt Apeldoornse Terrassen Parade

vrijdag, 27 juli 2018 21:41 Geschreven door

Ruim dertig terrassen in de Apeldoornse binnenstad zijn op (koop)zondag 5 augustus het toneel voor de Apeldoornse Terrassen Parade. Onder de vlag van Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn (SCEA) zorgen horecaondernemers uit de binnenstad gezamenlijk voor een heerlijke zomerse zondagmiddag vol muziek, show en entertainment. En met artiesten als Leipe Leo, Magic Herman en Waarzeg-On-Wheels belooft deze eerste editie van de Apeldoornse Terrassen Parade een daverend succes te worden. Zoek tussen 13.30 en 17.30 een lekker plekje op een van de deelnemende terrassen en geniet van alle (straat)artiesten die voorbij trekken.

Leipe Leo, ook wel bekend als ‘Fons die een maand lang nie praten en nie zingen kan nie', is een van de artiesten die de Apeldoornse Terrassen Parade kleurt. In de hoedanigheid van de Vlaamse middeleeuwse dorpsgek Bartholomeus geeft hij gevraagd, maar vooral ongevraagd, advies over dringende levensvraagstukken. De halve filosoof en troubadour heeft volgens eigen zeggen ‘overal verstand van’. “Dus als gij ergens mee zit, spreek mij dan gerust efkes aan”, aldus Bartholomeus. “Gij herkent mij aan de rotte tandjes in mijne bakkes”.

Magie beleven
Het mooie van de Apeldoornse Terrassen Parade is, dat je niet van je plek af hoeft te komen. De artiesten schuiven gewoon door en zo krijg je vanzelf een aantal optredens voorgeschoteld. Wat Magic Herman betreft vindt de magie zelfs vlak voor je eigen neus plaats. De goochelaar uit Arnhem belooft balletjes uit handen te laten verdwijnen en in meervoud weer te laten verschijnen. “Veel mensen kennen de trucs tegenwoordig van Youtube en doen alsof het niet meer verrassend is”, weet Magic Herman. “Maar zodra ik bij jou aan tafel zit en daadwerkelijk voorwerpen uit jouw handen laat verdwijnen, dan ben je sowieso verbluft. Want zelf iets magisch ervaren is natuurlijk heel anders dan een filmpje over een goocheltruc bekijken.”

 

Kijkje in de toekomst

Magie echt zien en beleven is iets wat tijdens de Apeldoornse Terrassen Parade hoog in het vaandel staat. Naast verschillende typetjes en goochelaars fietst er ook een heuse waarzegster rond. Madame Roza legt tarotkaarten op het tafeltje voorop haar fiets en vertelt wat de toekomst brengt. En voor wie dat wil, laat ze zelfs een pendel zwaaien. Voor kinderen heeft ze speciale kaarten om in de toekomst te kijken. Wie wordt er beroemd, rijk of trouwt een prins(es)? Madame Roza zet iedereen op het goede spoor naar een veelbelovend en voorspoedig heden.

 

Verzoeknummers meezingen

Interactie met het publiek staat bij de Apeldoornse Terrassen Parade centraal. De vele troubadours trekken dan ook van tafel naar tafel voor een persoonlijke serenade. Poptroubadour Edward Val brengt bijvoorbeeld een mix van bekende nummers vanaf de jaren ’50 tot nu. Verzoekjes zijn uiteraard altijd welkom. Ook het duo van It Started in Space geeft met hun drive in piano, gitaar en twee stemmen acte de présence tijdens de Terrassen Parade in Apeldoorn. Zij spelen op verzoek maar verzoeken tegelijk ook het publiek om zelf fanatiek mee te zingen. En accordeonist Fabela is ook aanwezig. Hij speelt de mooiste muziek op zijn accordeon en brengt zo mediterrane sferen naar Apeldoorn. 

 

Verrassende optredens

Bezoek dus de (koop)zondag op 5 augustus in centrum en beland heerlijk op een terrasje. Geniet van een drankje en laat je verrassen door magische voorstellingen, bijzondere ontmoetingen, swingende optredens of miniconcerten die voor of op jouw terras plaatsvinden. Want de Apeldoornse Terrassen Parade heeft het allemaal. Kijk voor het volledige programma en de deelnemende terrassen op de Facebookpagina van Centrum Evenementen Apeldoorn.  

DELA EK Beachvolleybal officieel begonnen!

maandag, 16 juli 2018 21:37 Geschreven door

Zondagavond, 15 juli, vond de officiële aftrap van het DELA EK Beachvolleybal plaats op het Marktplein in Apeldoorn. Bas van de Goor was de gastheer van de avond en had de eer om de opening aan elkaar te praten. Tijdens de openingsceremonie werd er gesproken met burgemeester John Berends en wethouder Nathan Stukker. “Zien sporten, is doen sporten. Dus ik ben er echt van overtuigd, dat als je dit soort evenementen organiseert dat heel veel mogelijkheden biedt om mensen enthousiast te maken voor alles wat met sport en bewegen te maken heeft.” Aldus wethouder Stukker.

Ook Robert Horstink, ambassadeur van speelstad Apeldoorn, was aanwezig bij de opening. Namens de provincie Gelderland benadrukte gedeputeerde Jan Markink het belang van de side events de afgelopen maanden, die ervoor zorgen dat ook de jonge beachvolleybaltalenten in Gelderland op verschillende manieren in aanraking komen met de sport. De dansers en danseressen van Tim Koldenhof Producties omlijsten de avond met spectaculaire dansoptredens en de vlaggenceremonie.

Nadat vice-president van de CEV, Maris Pekalis, het 2018 CEV DELA EK Beachvolleybal officieel voor geopend had verklaard, speelden Dirk Boehlé en Steven van de Velde de eerste wedstrijd van het toernooi. Zij namen het op tegen twee Italiaanse heren, Caminati en Rossi. De oranje heren gooiden hoge ogen in Apeldoorn. De eerste set werd gewonnen met 21-18 in het voordeel van de Nederlanders. De tweede set was erg spannend en eindigde uiteindelijk met 31-29 voor de Italianen. De laatste set werd overtuigend gewonnen en daarmee is de eerste winst in handen van Boehlé/van de Velde. Oranjedames Stubbe/van Iersel komen deze week ook volop in actie in Apeldoorn. De finale wordt op zondag 22 juli gespeeld in Den Haag. Alle informatie over het toernooi staat op www.ekbeach.nl.

Tegelijkertijd met de openingswedstrijd van het DELA EK Beachvolleybal start Apeldoorn met een ander evenement, namelijk Beach in the City Apeldoorn. De hele week staan er beachy activiteiten op het programma in de binnenstad van Apeldoorn. Een mooi begin van de zomervakantie van regio midden. Inwoners van Apeldoorn, maar ook toeristen en gasten kunnen hun hart ophalen. Zo is er bijvoorbeeld een puzzeltocht door de stad, kun je meedoen aan een Beachrun of Beach Barretocht en voor kinderen zijn er voldoende leuke activiteiten op het Marktplein tijdens de Beach BSO. Meer informatie over Beach in the City vind je op www.beachinthecity.nl.

Keur aan artiesten tijdens Apeldoornse Terrassen Parade

vrijdag, 13 juli 2018 21:20 Geschreven door

Zoek een lekker plekje op het terras en zie een keur aan (straat)artiesten aan je voorbij trekken. Dat is het idee van de Apeldoornse Terrassen Parade die op zondagmiddag 5 augustus tussen 13.30 en 17.30 de Apeldoornse binnenstad aandoet. Met dit gloednieuwe evenement zorgen ondernemers uit de binnenstad, onder de vlag van Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn (SCEA), gezamenlijk voor een heerlijke zomerse zondagmiddag.

Van terras naar terras
Bezoek de koopzondag in het centrum en beland heerlijk op een terrasje. Geniet van een drankje en laat je verrassen door een voorstelling, optreden of miniconcert dat voor jouw terras plaatsvindt. Het mooie is dat jij niet van je plaats af hoeft te komen. Want bij de Apeldoornse Terrassen Parade trekken de artiesten van terras naar terras. En stel je bent nog niet uitgekeken na één optreden en je wilt meer zien en horen van een artiest? Dan hop je toch gewoon met de artiest mee naar het optreden bij het volgende terras. Wellicht ontdek je wel een nieuwe hot spot!

Talent Gezocht!
De organisatie, Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn, laat weten dat er in het programma nog enkele plaatsen voor optredend talent beschikbaar zijn. Dus bèn of kèn je een (straat)artiest, muzikant of een andere performer die bij de Apeldoornse Terrassen Parade niet mag ontbreken? Neem dan via de facebookpagina van Centrum Evenementen Apeldoorn contact op met de organisatie of meld je gelijk aan. 

populair Nieuws

 Het 31e Paardenspektakel in Beekbergen zit erop. De organisatie kijkt…
Met een voorverkoop die inmiddels ruim 40% hoger ligt dan…
Zondagavond, 15 juli, vond de officiële aftrap van het DELA…
Ruim dertig terrassen in de Apeldoornse binnenstad zijn op (koop)zondag…

Grootste Openlucht Filmfestival onthult filmprogramma

maandag, 25 juni 2018 20:06 Geschreven door

Vue en Accres Apeldoorn gaan deze zomer weer in het prachtige bos in Apeldoorn de nieuwste bioscoopfilms vertonen. Vanaf 17 tot en met 25 augustus worden de laatste bioscoophits en filmpremières op een mega filmdoek getoond op een unieke locatie; namelijk midden in de natuur. Het romantische Stadspark Berg en Bos is ook dit jaar weer het decor voor het Vue Openlucht Filmfestival. Het filmprogramma is bekend en de verkoop van kaarten voor het populaire filmfestival is van start gegaan. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website.

Filmprogramma
Het Vue Openlucht Filmfestival trekt elk jaar weer meer bezoekers. De bosweide biedt per avond plaats aan meer dan 2000 man, waarvan 500 overdekte zitplaatsen op de tribune. Het festival toont verschillende filmgenres, waaronder de nieuwe blockbusters Mission Impossible – Fallout, Mamma Mia: Here We Go Again!, Incredibles 2 en Jurassic World: Fallen Kingdom. De voorpremière van de film Book Club kan ook op deze unieke locatie bekeken worden. Daarnaast staat de veelbesproken horrorfilm Hereditary op het programma voor de echte durfals.

Mission: Impossible - Fallout

17 augustus

Incredibles 2

18 augustus

Hereditary

19 augustus

Wild

20 augustus

Book Club

21 augustus

Mamma Mia: Here we Go Again!

22 augustus

THE MEG

23 augustus

The Spy Who Dumped Me

24 augustus

Jurassic World: Fallen Kingdom

25 augustus

Tweede editie Pop & Dance Festival zet Apeldoorn op z’n kop

vrijdag, 22 juni 2018 10:49 Geschreven door

Na een succesvolle Nacht van Apeldoorn staat de stad op vrijdag 6 juli opnieuw in het teken van een groot muzikaal evenement. Voor de tweede maal organiseert Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn (SCEA) dan namelijk het Pop & Dance Festival. Met dit event zet de gezamenlijke horeca uit het centrum van Apeldoorn de binnenstad wederom op z’n kop.

Het festival begint vrijdagmiddag op het Raadhuisplein al rond 17.00 uur met de bekende vrijdagmiddagborrel. En tussen 19.00 en 20.00 uur haakt ook de rest van de binnenstad aan.  Met optredens van onder meer David Ghetto (Kapelstraat), Samuel Vaos (Marktplein-straat) en Yours (Raadhuisplein) belooft Pop & Dance Festival een groot succes te worden. Naast bovengenoemde locaties zijn er op het Caterplein, Leienplein, Beekpark en bij het Stadscafé ook nog optredens van verschillende dj’s en zangers. Zo is er tijdens het Pop & Dance Festival voor ieder wat wils te vinden in de Apeldoornse binnenstad.

Meer weten over het Pop & Dance Festival of het volledige programma bekijken? Ga dan naar het Facebookevent ‘Pop & Dance Festival’.

 

Voor de 15de keer koopjes vanuit de kofferbak

donderdag, 21 juni 2018 20:30 Geschreven door
Op zaterdag 30 juni is het weer zover, de enige echte Apeldoornse Kofferbakverkopen gaan van start aan het Apeldoorns Kanaal. Vaak geïmiteerd maar nooit geëvenaard. (Het klinkt wat arrogant maar wel waar, aldus de organisatie!)

Negen zaterdagen vanaf 9.30 - 15.00 uur struinen langs 250 standhouders die tweedehands goederen aanbieden voor heel lage prijzen. Net dat ene boek scoren of dat laatste poppetje voor je verzameling, een nieuwe stofzuiger of dat speelgoed uit het verleden, dat leuke truitje kopen of net die juiste afstandbediening vinden. Dan even uitrusten op een terrasje bij de cateraars.

Vanaf 28 mei is de kaartverkoop gestart en de eerste twee zaterdagen zijn al uitverkocht. Reserveren kan via de site www.kofferbakverkopen.nl of op dinsdagmiddag vanaf 13.00 uur aan de Prinsenweide 14 in Apeldoorn.
Vanaf de eerste kofferbakverkoop kunnen ook grondplekken gereserveerd worden bij de opgepimpte caravan van de organisatie halverwege het terrein. Nieuw dit jaar is dat er i.v.m. veel breuk helaas geen goederen met glas (glazen, asbakken, vazen, schilderijen met glas enz. enz.) meer mogen worden verkocht! Door het overlijden van de hoofd-cateraar, zijn er dit jaar nieuwe cateraars met meer producten om te eten en drinken!
 
Bezoekers van de Kofferbakverkopen hoeven ook dit jaar geen parkeergeld en entree te betalen! Parkeren kan nog steeds aan de WEST-kant van het Kanaal, maar NIET in wijk "Schatkamer van Zuid", volg de borden vanuit alle windstreken.

De netto-opbrengst van de Kofferbakverkopen wordt gebruikt om de hulptransporten die de stichting W.H.O.E. organiseert te betalen, afgelopen seizoen 13 combinatie vrachtwagens!

Alle info over deze landelijk bekende Kofferbakverkopen kunt u vinden op bovengenoemde site.  Voor vragen mail naar

DJ JEAN headliner op Nacht van Apeldoorn

donderdag, 10 mei 2018 21:24 Geschreven door

Op vrijdag 25 mei is het tijd voor de 8e editie van de Nacht van Apeldoorn. Het stadsevenement werd in de jaren ’90 vijf keer georganiseerd en maakte in 2016 als gevolg van de Giro in Apeldoorn zijn rentree. Op een groot aantal locaties in de binnenstad wordt op 25 mei een uiteenlopend programma georganiseerd dat voor een breed publiek aantrekkelijk is. Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn tekent voor de organisatie.

Het evenement is gratis toegankelijk.

 

De organisatie heeft het programma bijna helemaal rond, maar wil de eerste headliner alvast verklappen. Niemand minder dan dance-legende DJ JEAN, bekend van onder andere de wereldhit ‘the launch’ gaat voor spektakel op het Leienplein zorgen.

 

De Nacht van Apeldoorn begint om 17:00 op het Raadhuisplein, waar de borrel en diner op het terras wordt opgeluisterd met muzikale optredens. In de Kapelstraat start het feest om 19:00 uur, de oude vertrouwde Motownparty zorgt daar al snel voor een gezellige uitgaanssfeer in de knusse straat. Om 20:00 uur starten de podia op het Leienplein, het Caterplein, Beekpark en Het Stadscafé. Het buitenprogramma eindigt om 1:00 uur.

 

Houdt voor het complete programma de facebookpagina van Centrum Evenementen Apeldoorn in de gaten

Willekeurige afbeelding

a734cedca0e6708d3dc14224a8530be6_Generic.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen