Evenementen

Evenementen (588)

Apeldoorn kent vele evenementen. Een ieder die zegt dat er in Apeldoorn niets gebeurt komt bedrogen uit. Apeldoorn bruist, en wij proberen hier zoveel mogelijk van in beeld te brengen.

Laatste Nieuws

Koningsdag 2018 vier je bij Scouting Marca Appoldro

maandag, 09 april 2018 21:04 Geschreven door

Op Koningsdag 27 april van 10-14 uur organiseert Scoutinggroep Marca Appoldro weer een spelletjes en activiteiten feest, voor de hele wijk Woudhuis – Osseveld, bij de blokhut Lupineweg 75

Met veel enthousiasme bieden de vrijwilligers van de Scoutinggroep tal van activiteiten en spelletjes aan. Je kunt je laten uitdagen de bovenkant van de klimwand aan te raken, of af te glijden van de hoge tokkelbaan of in de roos te schieten met pijl en boog. Je kunt griezelen met het Glow-in-the-dark spel. Nieuw is dit jaar de Escaperoom. Natuurlijk zijn er ook minder gewaagde activiteiten zoals blikgooien, Donald Duck schietspel, Toren van Pisa en broodjes bakken boven een vuurtje.

Koop een strippenkaart bij binnenkomst en dan kan aan alle spellen en activiteiten worden deelgenomen.

Voor de ouders is er de horeca en ook dit jaar is het bij de Loterij Altijd Prijs

Meer informatie op de site www.scoutinggroep.com

Ruim 200 evenementen op de zomeragenda Apeldoorn

vrijdag, 09 Maart 2018 19:47 Geschreven door

Met ruim 200 evenementen op de zomerkalender 2018 is er voor ieder wat wils in Apeldoorn. Bij het samenstellen van de kalender is zoveel mogelijk rekening gehouden met een evenwichtige kalender in tijd, doelgroep en soort. Daarnaast is met organisatoren meer afstemming bereikt om een goed doorlopend toeristisch zomerprogramma te ontwikkelen.

Vaste waarden
Op de agenda staan een aantal aansprekende en jaarlijks terugkerende publiekstrekkers, waaronder Het Drakenbootfestival, Koningsdag, De Kanaalconcerten, het Concours  d’Élégance, het Openlucht Filmfestival, de Cantharel Internationale Vierdaagse en het Stoomtreinfestival. Het programma wordt ondersteund door vele evenementen met een toeristisch/recreatieve samenhang, waaronder Lumido, Theater op ‘t Zand, de NJO Muziekzomer, Royal Polo en de vele zomermarkten en braderieën in Apeldoorn en de omliggende dorpen.

Er is in het programma veel aandacht voor gezinsvriendelijke evenementen, waaronder het Zeepkistenracefestival, de Prinsessendagen, het Streetartfestival en Theater op ‘t Zand.

Nieuwe evenementen
Nieuw op de kalender voor 2018 zijn een aantal sportevenementen, waaronder het World Team Cup Wheelchair Tennis, het NK Mountainbike en het EK Beachvolleybal op het Marktplein in Apeldoorn. Tevens vinden in de tuinen van Paleis Het Loo diverse nieuwe activiteiten plaats, waaronder een Brocante Markt tijdens Pinksteren.

Culinaire Festivals
Gedurende de hele zomer zijn er in Apeldoorn verschillende culinaire evenementen. Tijdens het pinksterweekend vindt het Keuken Karavaan Festival plaats op het Zwitsal. Het Beekpark wordt begin juni één groot openlucht pop-up restaurant met foodfestival Lepeltje Lepeltje. Proeven kun je ook tijdens het Internationale Bierfestival dat op de eerste (koop)zondag van september in nieuwe vorm terugkeert op het Marktplein

Muziekevenementen
De horeca heeft de handen ineengeslagen en presenteert diverse evenementen, waaronder Prinsennacht en de Nacht van Apeldoorn (laatste vrijdag van mei). Op de kalender van 2017 staan veel vaste muziekwaarden, waaronder Drakenboot in Concert, de Kanaalconcerten, De Popronde, Radio NL Zomertoer, de NJO Muziekzomer en de Zondagmiddagconcerten in het Oranjepark. Tevens vinden er 2 dancefestivals plaats; Intercity op Prinsennacht (26 april) op het Stationsplein en Liberazione op Bevrijdingsdag op het Zwitsal.

Culturele evenementen
Cultuurliefhebbers komen deze zomer eveneens volop aan hun trekken met Cultuur bij je Buur, De Culturele Pleinmarkt, Worldproef Indonesië, Theaterstraat Ugchelen en de Open Monumentendagen.

Meer informatie
Op uitinapeldoorn.nl is het actuele overzicht van alle evenementen in Apeldoorn te vinden. De zomerevenementenkalender wordt vanaf medio april verspreid in de toeristische sector, horeca, winkels en culturele instellingen. Daarnaast wordt de kalender op diverse evenementen en festivals in en om Apeldoorn uitgedeeld.

Concours d’ Elegance doet ook een Paleis he Loo in renovatie aan

dinsdag, 27 februari 2018 20:01 Geschreven door

Het Stallenplein en de paleislaan van museum Paleis Het Loo zijn van vrijdag 29 juni t/m zondag 1 juli het decor voor het Concours d’Élégance, hét internationale autoconcours voor klassieke en exclusieve auto’s. Het auto evenement begint dit jaar al op vrijdag om 12.00 uur, met o.a. een college over het iconische merk Porsche door tweevoudig Le Mans winnaar Gijs van Lennep en Nederlands auto ontwerper Harm Lagaaij.

Circa 70 klassiekers uit binnen- en buitenland strijden om de titel ‘Best of Show 2018’. Een internationale vakjury beoordeelt de auto’s op elegantie, originaliteit, restauratie en presentatie. Op de paleislaan wordt de Classic Sprint gehouden met historische auto's, zeker 10 auto-importeurs zijn aanwezig en gerenommeerde automerken showen hun ‘latest & greatest’.

Paleis Het Loo is van 29 juni t/m 1 juli 2018 uitsluitend te bezoeken met een ticket voor het Concours d’Élégance. Dit ticket geeft toegang tot Paleis Het Loo BuitenGewoon Open met het Stallencomplex, paleisdak, de tuinen en Oranje-wandeling. De stallen bieden onderdak aan een tiental Koninklijke auto’s; Austin Sheerline, Mercedes 300 Cabriolet, Cadillac Convertible Sedan en Minerva AC. Info en tickets via: concourselegance.com

Eerste namen van de line-up voor “Drakenboot in Concert”

dinsdag, 30 januari 2018 19:33 Geschreven door

De eerste namen van de line-up voor “Lexman Drakenboot in Concert” zijn bekend! Op vrijdag 22 juni opent het Grolsch Drakenbootfestival met een avondvullend programma en maar liefst 7 geweldige bands. Daarmee wordt de line-up grootser dan ooit tevoren. De presentatie van het concert is in handen van Sander Hoogendoorn. De 3FM DJ die in december nog een week lang in Apeldoorn woonde, in het glazen huis van Serious Request!

Line-up
Zoals het publiek van het Drakenbootfestival gewend is, is de programmering breed en leuk voor iedereen. Mainstage staan de wat energiekere shows op het programma en in de grote festivaltent zijn de shows wat intiemer. Geprogrammeerd staan: Wulf, Lil’ Kleine, Danny Vera, Diggy Dex, Michelle David, Ooostblok én de hoofdact. De hoofdact is ook geboekt, maar die kunnen wij om contractuele redenen pas vanaf 1 april bekend maken. Eén ding kunnen we wel al verklappen: gaaf is ‘ie zeker!! De shows op de Mainstage en in de grote festivaltent wisselen elkaar af, je hoeft dus geen show te missen. Om 17.30 uur gaan de deuren open, het concert duurt tot 01.00 uur. 

Kaartverkoop start donderdag 1 februari
Op donderdag 1 februari start om 9.00 uur de kaartverkoop. Voor de eerste vroegboekers zijn 500 "Lucky Bird" tickets beschikbaar voor maar € 27,50 (inclusief € 1,25 servicekosten). Vorig jaar waren deze tickets al in een paar minuten uitverkocht. Vervolgens komen 1.500 "Early Bird" tickets beschikbaar voor € 29,50. De prijs van een Regular ticket is in de voorverkoop € 32,50. Tijdens het festival kost een kaartje aan de deur € 37,50. Alle prijzen zijn inclusief service-kosten, er komen dus géén kosten meer boven op. Voor meer informatie en tickets zie de website van het festival: www.grolschdrakenbootfestival.nl.

Inschrijving drakenbootrace geopend
Op zaterdag 23 juni zijn de Bedrijvenraces, op zondag 24 juni varen Buurten en Verenigingen tegen elkaar in de spannende drakenbootraces. De inschrijving hiervoor is vandaag geopend. Er wordt dit jaar weer met 3 boten naast elkaar gevaren, extra leuk dus!

Bruggen naar overkant kanaal
Ook worden er op twee plaatsen grote stalen bruggen geplaatst, waarmee bezoekers naar de overkant van het kanaal kunnen komen. De braderie krijgt daar zijn vertrouwde plek weer terug. Zo kan het publiek het vertrouwde rondje om het kanaal weer lopen en langs het hele parcours de drakenbootteams aanmoedigen. De hoofdingang van het festivalterrein verplaatst naar de kanaalzijde, voor een veiliger verkeersituatie aan de Vlijtseweg.

Grolsch Drakenbootfestival
Het Grolsch Drakenbootfestival wordt sinds 2005 georganiseerd. Eerst maar op 1 dag, met alleen een bedrijvenrace. Inmiddels uitgegroeid tot een 3-daags evenement dat jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers trekt.


De Bands

WULF
Wulf's ‘Mind Made Up’ was een dikke hit afgelopen jaar. Het nummer is een deel van zijn levensverhaal en gaat over hoe hij heeft gekozen voor de muziek. Deze maand kwam zijn nieuwe singel uit "All things under the sun". Zijn stem ken je vast en zeker ook van ‘Summer On You’, dé zomerhit van 2016 van Sam Feldt, Lucas & Steve, featuring Wulf.

LIL KLEINE
Deze in Amsterdam opgegroeide rapper met meer dan twee miljoen volgers op social media heeft vele hits, nummer 1 noteringen, een Edison en uitverkochte tours op zijn naam staan. Zijn bekendste hits zijn "Krantenwijk", Drank & Drugs", "Alleen", "Loterij" en "Niet omdat het moet".

DIGGY DEX
Diggy Dex is geen stereotype rapper. In zijn liedjes zet hij gevoelige teksten over liefde, geboorte en scheiding op fraaie melodieën, die neigen naar het geluid van een singer-songwriter. Met zijn band komt hij al zijn bekende hits spelen, zoals "Ik Huil Alleen Bij Jou", "Treur Niet (Ode Aan Het Leven)", en de remix van "Ik geloof". 

DANNY VERA
Danny Vera werd bij het grote publiek bekend als jarenlange huisband van het programma 'Voetbal Inside'. In 2015 dook hij voor het eerst de theaters in om het publiek te trakteren op een portie onvervalste rock-‘n-roll à la Chris Isaak, Johnny Cash en Elvis Presley. Zijn theatershows zorgen voor uitverkochte zalen. 

MICHELLE DAVID
Deze Amerikaanse zangeres met haar fantastische soulvolle stem was backing vocal bij Diana Ross en Michael Bolton en maakte deel uit van 'Big, Black & Beautiful'. Ruim twee jaar geleden maakte ze samen met twee gitaristen de CD 'The Gospel Sessions', recht uit het hart van de soul. Deze bleek zo aan te slaan dat ze inmiddels met hun derde album aan het toeren zijn. 

OOOSTBLOK
Acht robuuste kerels met een nog robuuster repertoire. Van Balkan tot Gyspy, traditioneel tot modern, we kunnen je één ding garanderen: Wanneer Ooostblok speelt, is het een grandioos feest! Stuk voor stuk geboren in het verre oosten van het land, de connectie met deze muziek is er dus altijd al. Hun missie: De tent afbreken!

populair Nieuws

Op vrijdag 25 mei is het tijd voor de 8e…
Vorig jaar heeft Stichting 100Plus events het concept van het…
Vanavond is het park berg en bos het domein van…
Na het succes van vorig jaar opent het Zwitsalterrein tijdens…

Winterfair bij Kinderparadijs Malkenschoten

vrijdag, 10 november 2017 17:49 Geschreven door

De gezelligste Winterfair van Apeldoorn vindt plaats op 9 en 10 december op Kinderparadijs Malkenschoten. Een Winterfair op een unieke locatie, met een uiteenlopend decor geschikt voor het hele gezin!

Tijdens de Winterfair zullen onder andere 50 standhouders aanwezig zijn om hun producten aan u te etaleren terwijl Kinderparadijs Malkenschoten is omgetoverd tot een sfeervol winterparadijs. Variërend van winterse lekkernijen, leuke presentjes en de allernieuwste trends voor de komende winter, is er voor ieder wat wils. Om nog meer in de stemming te komen voor de mooiste decembermaand ooit wordt u op sfeervolle wijze verwelkomt door een kerstkoor dat graag de mooiste kerstliedjes voor u zingt en is er een Dickens Straattheater aanwezig.

Voor jong en oud
De Winterfair is een gezellige gelegenheid voor jong en oud. Want naast alle stands is er de mogelijkheid om te schaatsen op onze schaatsbaan en staan de pony’s klaar om een rondje te rijden. Er worden tijdens de Winterfair diverse workshops gegeven, zoals het maken van droomkaarsen. Natuurlijk zijn de speeltuinen en de kinderboerderij ook open!

De winterfair is geopend op zaterdag 9 december van 11:00 tot 21:00 uur en op zondag 10 december van 10:00 tot 18:00 uur. De entree op deze dagen bedraagt € 2,- en abonnementhouders hebben gratis entree.

Bock & Wild festival op het Leienplein

maandag, 23 oktober 2017 19:32 Geschreven door

Op zondagmiddag 29 oktober a.s. organiseert het Leienplein het Bock & Wild festival. Tijdens dit festival kunnen bezoekers genieten van meer dan 10 soorten bockbier en kleine wildgerechtjes. De toegang is geheel gratis.

Van 14:00 tot 20:00 uur presenteren de ondernemers op hun eigen wijze diverse bockbiertjes en gerechtjes op het plein. De wildgerechtjes bestaan o.a. uit een stoofpotje, zwijn aan het spit en hert. Tevens zijn er diverse kleinschalige kinderactiviteiten.

Het Bock & Wild festival is een gezamenlijk initiatief van ondernemers op het Leienplein waaronder Het Nieuws van Apeldoorn, Café de Buren, Mansion24, Firma van Veldhuizen en M’joy.

Grasnapolsky verlaat na jubileumeditie Radio Kootwijk

maandag, 16 oktober 2017 20:16 Geschreven door

Festival Grasnapolsky, dat op 2, 3 en 4 februari 2018 haar jubileum-editie viert, zal in 2019 op een nieuwe locatie plaatsvinden. Na vijf jaar lang heel prettig te hebben samengewerkt met Radio Kootwijk, Staatsbosbeheer en Landal Rabbit Hill, is voor de organisatie het moment aangebroken om door te gaan met het festival op een nieuwe plek waar ruimte is om door te groeien.

Grasnapolsky begon ooit in 2010 in Landhuis de Ridderhofstad in Amelisweerd en verhuisde daarna naar het Veluwse zendstation Radio Kootwijk. Het festival draait behalve om het ontdekken van nieuwe muziek, kunst, architectuur en natuur, ook om vernieuwing en transformatie. Daarom is het na vijf jaar Radio Kootwijk dan ook een mooi moment om samen met het publiek een nieuwe locatie in Nederland te gaan ontdekken.

Festivaldirecteur Mariska Berrevoets is er van overtuigd dat Nederland nog veel meer prachtige locaties kent waar verhalen achter schuilgaan die nog niet eerder zijn verteld: “Grasnapolsky heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een vaste waarde in het Nederlandse festivallandschap, maar wel eentje die net even anders is. Op Radio Kootwijk hebben we ons publiek in de afgelopen vijf jaar elk hoekje, gaatje en verhaal van deze bijzondere plek laten zien en verteld. Wij willen ons publiek blijven uitdagen nieuwe dingen te ontdekken: nieuwe muziek, nieuw erfgoed, nieuwe verhalen, nieuwe natuur, nieuwe prachtige plekken in Nederland. Daarom nemen we een grote stap, maar wel een stap die het festival nog verder gaat verankeren. Met ook nog eens een nieuw, ijzersterk programmateam gaan we de toekomst met een frisse blik tegemoet. Het valt natuurlijk zwaar de ogenschijnlijk meest ultieme locatie van Nederland te verlaten, maar wij hebben er veel zin in ons publiek aan een nieuw avontuur te laten beginnen in 2019. Dat lijkt ver weg, maar is heel dichtbij.”

Grasnapolsky 2018
Het festival zal voor deze jubileumeditie op Radio Kootwijk nog één keer alles uit de kast trekken. Met het thema Ver weg / Dichtbij wordt er een vergrootglas gelegd op al het moois dat deze plek te bieden heeft en geknipoogd naar de nieuwe locatie van het festival. Dans, (muziek)theater en performance krijgen een prominentere plek in het Grasnapolsky-programma en ook zullen er meer opkomende internationale acts, hiphop en niet-westerse muziek aan de line-up toegevoegd worden. Er wordt wederom een uitgebreid en veelzijdig randprogramma opgesteld met een actieve rol voor de boswachters van Staatsbosbeheer, zoals de bezoekers inmiddels van Grasnapolsky gewend zijn.

Toekomstplannen
Grasnapolsky heeft in de afgelopen vijf jaar een intensieve samenwerking met Staatsbosbeheer opgebouwd, deze zouden de twee partijen graag voortzetten. Samen zullen de partijen de mogelijkheden onderzoeken het festival voort te zetten op een nieuwe natuurrijke, cultuurhistorische locatie, waar ruimte is om verder te ontwikkelen en groeien. Ook het publiek wordt bij de zoektocht betrokken: zij wordt via social media opgeroepen om mee te denken en speciale locaties in hun regio te nomineren als nieuwe thuisbasis voor Grasnapolsky 2019.

Ticketprijzen
De kaartverkoop voor Grasnapolsky 2018 start zaterdag 21 oktober om 10:00 uur. Een compleet weekend Grasnapolsky met bungalow is dit jaar verkrijgbaar vanaf €143,75. Voor een los passe-partout betalen bezoekers €85, of €80 met CJP-korting plus €2,95 servicekosten per transactie.

Ter ere van het jubileum zijn er speciale Dichtbij en Ver Weg-pakketten in het leven geroepen, waarmee het publiek een bijzondere toevoeging kan doen aan de ticket- en bungalowbestelling. Een extra pakket kan bijvoorbeeld bestaan uit een champagne-ontbijt, massage, optreden in je bungalow én privévervoer van en naar het terrein. De diverse pakketten zijn vanaf nu alvast te bekijken op de website.

Bezoekers van Grasnapolsky 2014, 2015, 2016 en 2017 krijgen de kans op vrijdag 20 oktober alvast te boeken via een speciale pre-sale mailing.

Inschrijving Centraal Beheer Midwinter Marathon geopend

maandag, 16 oktober 2017 20:07 Geschreven door

Vanaf heden kunnen lopers zich inschrijven voor de 45ste editie van de Centraal Beheer Midwinter Marathon op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2018 in Apeldoorn. Inschrijven kan tot en met 13 januari via www.midwintermarathon.nl.

De lopers krijgen dan het startnummer thuisgestuurd. Op 3 en 4 februari is er GEEN na-inschrijving. Ook dit jaar gelden limieten wat betreft het aantal deelnemers per afstand. Voor de Kroondomein Het Loo Marathon 150 lopers, Asselronde 3.000 deelnemers, de Decathlon Mini-Marathon een maximum van 4.500, de Centraal Beheer Acht van Apeldoorn maximaal 7.000 lopers en de Stentor Kidsrun 1.000 deelnemers.

Wijzigingen Kidsrun
Ten opzichte van de vorige edities hebben we een paar wijzigingen aangebracht om de Kidsrun soepeler te laten verlopen. De 4- en 5-jarigen lopen 500 meter. De kinderen van 6 tot en 12 jaar lopen één kilometer. De veranderingen betreffen verder de starttijden, leeftijdscategorieën, startvakken en het meelopen van ouders. Meer informatie hierover staat op www.midwintermarathon.nl.

Afstanden
Een overzicht van de afstanden van de Centraal Beheer Midwinter Marathon 2018:

Zaterdag 3 februari

  •  Kroondomein Het Loo Marathon – 42 km – 10.30 uur
Zondag 4 februari
  •  Asselronde - 25 km – 11.45 uur
  •  Decathlon Mini-Marathon - 10 Engelse mijl (16,093 km) – 11.15 uur
  •  Centraal Beheer Acht van Apeldoorn - 8 km – 15.00 uur
  •  De Stentor Kidsrun - 1 km – vanaf 10.05 uur
  •  Multicopy Businessrun - 8 km en 10 Engelse mijl – 15.00 en 11.15 uur

Voor de tweede keer is er op de zaterdag de Kroondomein Het Loo Marathon. Een trailloop door het leefgebied van edelherten en wilde zwijnen. Genieten van de omgeving tijdens een stevige inspanning, dat is het doel van deze loop. Om dit mogelijk te maken is er bovendien aan deze trail een strikte limiet gesteld aan het aantal deelnemers: maximaal 150 lopers. Het parcours gaat uitsluitend over bospaden en is behoorlijk heuvelachtig.

Willekeurige afbeelding

76d2217a3d8a98f82df5795df17d2825_L.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen