zaterdag 20 oktober 2018 | Login
Evenementen

Evenementen (600)

Apeldoorn kent vele evenementen. Een ieder die zegt dat er in Apeldoorn niets gebeurt komt bedrogen uit. Apeldoorn bruist, en wij proberen hier zoveel mogelijk van in beeld te brengen.

Laatste Nieuws

8e editie Gelre ziekenhuizen fietstocht: fietsen voor UNICEF op 1 september

maandag, 20 augustus 2018 16:41 Geschreven door

De Gelre ziekenhuizen fietstocht op zaterdag 1 september is een evenement voor iedereen: liefhebbers en professionals, jong en oud, individuen en groepen. Zowel de recreatieve fietser, de racefietser als de mountainbiker komt aan zijn trekken tijdens de Gelre ziekenhuizen fietstocht over de mooie Veluwe. Zo is er keuze uit drie toertochten en drie MTB-tochten. Het inschrijfgeld van het fietsevenement in en rondom Apeldoorn komt volledig ten goede aan UNICEF.

Fietsen is gezond. En gezond gedrag wil Gelre ziekenhuizen graag stimuleren. Daarom organiseert Gelre dit jaar alweer de 8e editie van haar fietstocht. Ook dit jaar gaan de inkomsten volledig naar het goede doel. Het inschrijfgeld doneert Gelre aan UNICEF, om haar projecten wereldwijd te steunen. De opbrengsten van de versnaperingen op het rustpunt zijn voor het lokale goede doel: Kids College Apeldoorn.

Keuze uit 6 verschillende afstanden
In samenwerking met lokale fietsclubs De Adelaar en Bar End zijn de routes uitgezet. Er is keuze uit drie toertochten: een toertocht van 40km (beter bekend als de gezinstocht) en toertochten van 70 en 110km. Alle drie geschikt voor recreatieve fietsers en racefietsers. Voor mountainbikers zijn er ook drie afstanden: 35 en 50km (gepijlde MTB-tochten) en de GPS-tocht van 80km.

Inschrijven
Vooraf inschrijven kan online via www.gelreziekenhuizen.nl/fietstocht Deelname kost bij voorinschrijving €6,50. Ter plekke inschrijven op 1 september kan vanaf 07.30 uur, voor €7,50 per persoon. Carla Icking, woordvoerder Gelre ziekenhuizen: "Vooraf inschrijven is aanbevolen, in verband met mogelijke drukte bij inschrijving op de dag zelf." Voor jeugd tot 16 jaar is deelname gratis.

Dagprogramma
Op 1 september kan vanaf 08.00 uur gestart worden met de fietstocht. Zowel start als finish zijn bij Gelre Apeldoorn, Albert Schweitzerlaan 31. Auto’s kunnen gratis geparkeerd worden op het personeelsparkeerterrein van Gelre ziekenhuizen.

De route is onderweg aangegeven met bordjes. Ook zijn er verkeersregelaars en andere vrijwilligers op de route aanwezig om u te helpen. Onderweg is er een rustpunt in “De Harskamp”. Hier kunt u tegen kleine vergoeding iets eten en drinken, verzorgd door de Rotary Club. De opbrengst van de verkoop gaat naar Kids College Apeldoorn. Een initiatief om kinderen die om wat voor reden dan ook minder kansen hebben een steuntje in de rug te bieden.

Na afloop krijgen deelnemers gratis een kopje soep, broodjes en drinken voor versterking van de inwendige mens op het terras bij de finish.

Gezondheidsmarkt
Gelre ziekenhuizen wil met deze fietstocht het belang van een gezonde leefstijl en de positieve effecten daarvan op de gezondheid onder de aandacht brengen. De deelnemers kunnen op de gezondheidsmarkt in het ziekenhuis zich laten controleren of bijvoorbeeld hun bloeddruk in orde is, het cholesterol niet te hoog is en hoe het gesteld is met de conditie. Ook kunnen er adviezen worden ingewonnen over een verantwoord dieet.

Sponsoren
“Naast alle vrijwilligers van Unicef en Gelre ziekenhuizen die zich inzetten voor een goed verloop van de tocht zijn we erg dankbaar voor de steun van onze sponsors”. Dankzij de steun van de sponsors kan Gelre de kosten dekken zodat de opbrengsten van de inschrijfgelden ook echt naar het goede doel kunnen gaan. Giant store Van Hest uit Apeldoorn sponsort de tocht met producten en diensten. Zij stellen een flink aantal e-bikes, racefietsen en MTB’s ter beschikking en verrichten kleine reparaties op het rustpunt. Ook kunnen deelnemers meedoen aan hun prijsvraag en een mooie MTB winnen.

Daarnaast is Gelre erg blij met de goede samenwerking met organisaties als: Staatsbossen, Geldersch Landschap en Kastelen, Defensie (ISK Harskamp) en de gemeente Apeldoorn.

NTFU-keurmerk "Extra goed geregeld"
Gelre ziekenhuizen is trots dat wielersportbond NTFU haar fietstocht heeft beloond met het keurmerk: "Extra goed geregeld". Alleen tochten waarbij de deelnemers extra in de watten worden gelegd en waar alles goed voor elkaar is, komen in aanmerking voor het keurmerk “Extra goed geregeld”. In 2017 heeft een kwaliteitsadviseur van de NTFU de Gelre ziekenhuizen fietstocht beoordeeld en het keurmerk toegekend. "En daar zijn we trots op! Kortom aan alles is gedacht om er een gezellige sportieve dag van te maken. Fiets ook mee en  en help Unicef met uw inschrijfgeld!", aldus Carla Icking, woordvoerder Gelre ziekenhuizen.

Kijk voor de routes en meer informatie op www.gelreziekenhuizen.nl/fietstocht of op https://www.facebook.com/GelreZiekenhuizenFietstocht

Nieuwe hoogtepunten op het Paardenspektakel

maandag, 13 augustus 2018 20:30 Geschreven door

 Het 31e Paardenspektakel in Beekbergen zit erop. De organisatie kijkt terug op nieuwe records in de bezoekersaantallen en een wedstrijd met veel sportieve hoogtepunten.

Gisteren werd Koos de Ronde in Beekbergen gekroond tot Nederlands kampioen vierspannen en was ook de ontknoping in de internationale wedstrijd. De Amerikaan Chester Weber won bij de vierspannen en regerend wereldkampioen Martin Hölle pakte de overwinning bij de tweespannen.

Wisselende omstandigheden
De organisatie bleek te beschikken over veel improvisatietalent, want op de eerste wedstrijddag (donderdag 9 augustus) sloeg in de middag het weer om. Het onweer en de onvoorspelbare windvlagen leidden tot een voortijdige beëindiging van het programma. Op vrijdag werd daarom het programma verlengd en liepen de tribunes weer vol.

De zaterdag stond in het teken van de spectaculaire marathon als grote publiekstrekker. De weersomstandigheden waren ideaal voor mens en paard. Veel bezoekers deden een ‘dagje Beekbergen’, maar ook sportief gezien was het een topdag. Een superspannende strijd in de hindernissen, waar de rijders alles op alles zetten voor het realiseren van snelle tijden. 

Bijzondere slotdag
De laatste dag van het Paardenspektakel (zondag 12 augustus) werd gekenmerkt door een spannende vaardigheidsproef, maar ook een geweldige show van dressuuramazone Adelinde Cornelissen die na haar optreden te paard de uitdaging aannam om de leidsels van Claudio Fumagalli over te nemen en met een aanspanning een mooie show te geven.

Opnieuw vond veel publiek zondag de weg naar Beekbergen, waar van alles te doen was voor jong en oud. Het strodorp met gratis ponylessen voor de kids en allerlei activiteiten voor de jeugd maakte het Paardenspektakel weer tot een zeer compleet evenement.

Veel vrijwilligers
Organisator Mieke van Tergouw is meer dan tevreden. ‘We zijn heel blij met zoveel publiek,’ zegt ze. ‘Het NK vierspannen was een mooie toevoeging aan onze wedstrijd, die in sportief opzicht heel goed was. Ik wil benadrukken dat wij heel dankbaar zijn dat we zo veel vrijwilligers hebben die hier bergen werk verzetten. We hebben hier echt een top-team. Daarnaast wil ik ook onze sponsoren bedanken en de Provincie Gelderland, de Gemeente Apeldoorn en de Riant Business club. Zij maken het voor ons financieel mogelijk om dit neer te zetten.’ Het is inmiddels 35 jaar geleden dat de eerste wedstrijd in Beekbergen werd georganiseerd door Mieke’s vader Bertus van Tergouw. Het evenement heeft inmiddels een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het gaat in Beekbergen om mensport op topniveau, maar daarnaast zijn er veel aantrekkelijke shows en activiteiten voor het grote publiek. Ontspanning en gastvrijheid stonden ook deze editie weer centraal.

 

Laatste kaarten beschikbaar voor bioscoophit Mamma Mia: Here We Go Again!

woensdag, 08 augustus 2018 21:04 Geschreven door

Met een voorverkoop die inmiddels ruim 40% hoger ligt dan eerdere edities, blijft de populariteit van het Vue Openlucht Filmfestival groeien. Gisteren behaalde het filmfestival zelfs een dagrecord in de kaartverkoop van de afgelopen drie jaar.

Momenteel worden de laatste tickets verkocht van de feel-good film Mamma Mia: Here We Go Again!, maar ook voor Mission Impossible - Fallout, Jurassic World: Fallen Kingdom en Wild moet het publiek snel in actie komen om nog een mooi plekje te bemachtigen in Stadspark Berg en Bos in Apeldoorn. Van 17 tot en met 25 augustus toont het Vue Openlucht Filmfestival met haar brede aanbod films voor elk wat wils op een megagroot doek midden in de natuur. Kaarten zijn via de website verkrijgbaar.

Filmprogramma
Stadspark Berg en Bos is het decor van het Vue Openlucht Filmfestival en biedt per avond plaats aan meer dan 2000 man, waarvan 500 overdekte zitplaatsen op de tribune.

 

Mission Impossible - Fallout

17 augustus

Incredibles 2

18 augustus

Hereditary

19 augustus

Wild

20 augustus

Book Club

21 augustus

Mamma Mia: Here we Go Again!

22 augustus

The Meg

23 augustus

The Spy Who Dumped Me

24 augustus

Jurassic World: Fallen Kingdom

25 augustus

Vue is verantwoordelijk voor de techniek en de programmering. De organisatie van het Vue Openlucht Filmfestival ligt in handen van Accres Apeldoorn BV.

Paardenspektakel Beekbergen: enerverend dagje uit

dinsdag, 31 juli 2018 21:22 Geschreven door

Van 9 tot en met 12 augustus staat Beekbergen in het teken van de paardensport. En niet zo maar een wedstrijd: een internationale menwedstrijd. Rijders uit de hele wereld strijden met een twee- of vierspan paarden voor een rijtuig om de prijzen. Als kers op de taart wordt het Nederlands kampioenschap voor vierspannen verreden. En naast deze spectaculaire wedstrijden is er nog veel meer te doen.

Ook al heb je niets met paarden: een dagje Paardenspektakel Beekbergen staat garant voor een unieke belevenis voor jong en oud. Het centraal gelegen strodorp biedt veel winkelplezier en het is gezellig vertoeven op het terras van De Foyer en de diverse eettentjes. Voor de kinderen is er op zaterdag en zondag gratis ponyrijden, ponyknuffelen, een springkussen en nog meer vermaak. Ook extra attracties voor volwassenen, behalve shoppen is er van alles te beleven bij de gezellige standjes, zoals een racesimulator.

Wedstrijdprogramm
Op donderdag en vrijdag wordt er dressuur gereden op het hoofdterrein. Zaterdag is het meest spectaculaire wedstrijdonderdeel: de marathon. Dan rijden de aanspanningen op hoge snelheid door de hindernissen, die rond het hoofdterrein zijn gesitueerd. Vooral de waterhindernis levert sensationele momenten op en is een publiekstrekker. Op zondag is het spannende sluitstuk van de wedstrijd: de vaardigheidsproef. Dan komt het aan op stuurmanskunst door een parcours met kegels en zijn aan het einde van de dag de winnaars bekend. 

Gratis toegang
Gastvrijheid staat centraal: op alle dagen is de entree gratis. Het is dus zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen. En er is naast de wedstrijd nog meer te beleven. Op donderdag geven de jonge talenten van het Perspectieventeam een demonstratie (12.00 u). Op vrijdagavond is er een Charity-dinner voor ‘Free a girl’. Zaterdag kun je in de mini-showpiste genieten van vrijheidsdressuur van Lavitana. En op zondagmiddag is er een tuigpaardenshow met dressuuramazone Adelinde Cornelissen die haar visie op africhting van het paard geeft. Verder bezoekt de bekende You-tube ster Feline het Paardenspektakel op zondag tijdens ‘Ladies Day’. En na elke wedstrijddag kun je lekker swingen tijdens de feestavonden. Het laatste nieuws en het programma staan op www.caibeekbergen.nl

populair Nieuws

Theater, muziek, activiteiten en heerlijk eten en drinken. Het zijn…
 Het 31e Paardenspektakel in Beekbergen zit erop. De organisatie kijkt…
Zondagavond, 15 juli, vond de officiële aftrap van het DELA…
Zaterdag 25 augustus a.s. zal dit jaar de laatste van…

Keur aan artiesten kleurt Apeldoornse Terrassen Parade

vrijdag, 27 juli 2018 21:41 Geschreven door

Ruim dertig terrassen in de Apeldoornse binnenstad zijn op (koop)zondag 5 augustus het toneel voor de Apeldoornse Terrassen Parade. Onder de vlag van Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn (SCEA) zorgen horecaondernemers uit de binnenstad gezamenlijk voor een heerlijke zomerse zondagmiddag vol muziek, show en entertainment. En met artiesten als Leipe Leo, Magic Herman en Waarzeg-On-Wheels belooft deze eerste editie van de Apeldoornse Terrassen Parade een daverend succes te worden. Zoek tussen 13.30 en 17.30 een lekker plekje op een van de deelnemende terrassen en geniet van alle (straat)artiesten die voorbij trekken.

Leipe Leo, ook wel bekend als ‘Fons die een maand lang nie praten en nie zingen kan nie', is een van de artiesten die de Apeldoornse Terrassen Parade kleurt. In de hoedanigheid van de Vlaamse middeleeuwse dorpsgek Bartholomeus geeft hij gevraagd, maar vooral ongevraagd, advies over dringende levensvraagstukken. De halve filosoof en troubadour heeft volgens eigen zeggen ‘overal verstand van’. “Dus als gij ergens mee zit, spreek mij dan gerust efkes aan”, aldus Bartholomeus. “Gij herkent mij aan de rotte tandjes in mijne bakkes”.

Magie beleven
Het mooie van de Apeldoornse Terrassen Parade is, dat je niet van je plek af hoeft te komen. De artiesten schuiven gewoon door en zo krijg je vanzelf een aantal optredens voorgeschoteld. Wat Magic Herman betreft vindt de magie zelfs vlak voor je eigen neus plaats. De goochelaar uit Arnhem belooft balletjes uit handen te laten verdwijnen en in meervoud weer te laten verschijnen. “Veel mensen kennen de trucs tegenwoordig van Youtube en doen alsof het niet meer verrassend is”, weet Magic Herman. “Maar zodra ik bij jou aan tafel zit en daadwerkelijk voorwerpen uit jouw handen laat verdwijnen, dan ben je sowieso verbluft. Want zelf iets magisch ervaren is natuurlijk heel anders dan een filmpje over een goocheltruc bekijken.”

 

Kijkje in de toekomst

Magie echt zien en beleven is iets wat tijdens de Apeldoornse Terrassen Parade hoog in het vaandel staat. Naast verschillende typetjes en goochelaars fietst er ook een heuse waarzegster rond. Madame Roza legt tarotkaarten op het tafeltje voorop haar fiets en vertelt wat de toekomst brengt. En voor wie dat wil, laat ze zelfs een pendel zwaaien. Voor kinderen heeft ze speciale kaarten om in de toekomst te kijken. Wie wordt er beroemd, rijk of trouwt een prins(es)? Madame Roza zet iedereen op het goede spoor naar een veelbelovend en voorspoedig heden.

 

Verzoeknummers meezingen

Interactie met het publiek staat bij de Apeldoornse Terrassen Parade centraal. De vele troubadours trekken dan ook van tafel naar tafel voor een persoonlijke serenade. Poptroubadour Edward Val brengt bijvoorbeeld een mix van bekende nummers vanaf de jaren ’50 tot nu. Verzoekjes zijn uiteraard altijd welkom. Ook het duo van It Started in Space geeft met hun drive in piano, gitaar en twee stemmen acte de présence tijdens de Terrassen Parade in Apeldoorn. Zij spelen op verzoek maar verzoeken tegelijk ook het publiek om zelf fanatiek mee te zingen. En accordeonist Fabela is ook aanwezig. Hij speelt de mooiste muziek op zijn accordeon en brengt zo mediterrane sferen naar Apeldoorn. 

 

Verrassende optredens

Bezoek dus de (koop)zondag op 5 augustus in centrum en beland heerlijk op een terrasje. Geniet van een drankje en laat je verrassen door magische voorstellingen, bijzondere ontmoetingen, swingende optredens of miniconcerten die voor of op jouw terras plaatsvinden. Want de Apeldoornse Terrassen Parade heeft het allemaal. Kijk voor het volledige programma en de deelnemende terrassen op de Facebookpagina van Centrum Evenementen Apeldoorn.  

DELA EK Beachvolleybal officieel begonnen!

maandag, 16 juli 2018 21:37 Geschreven door

Zondagavond, 15 juli, vond de officiële aftrap van het DELA EK Beachvolleybal plaats op het Marktplein in Apeldoorn. Bas van de Goor was de gastheer van de avond en had de eer om de opening aan elkaar te praten. Tijdens de openingsceremonie werd er gesproken met burgemeester John Berends en wethouder Nathan Stukker. “Zien sporten, is doen sporten. Dus ik ben er echt van overtuigd, dat als je dit soort evenementen organiseert dat heel veel mogelijkheden biedt om mensen enthousiast te maken voor alles wat met sport en bewegen te maken heeft.” Aldus wethouder Stukker.

Ook Robert Horstink, ambassadeur van speelstad Apeldoorn, was aanwezig bij de opening. Namens de provincie Gelderland benadrukte gedeputeerde Jan Markink het belang van de side events de afgelopen maanden, die ervoor zorgen dat ook de jonge beachvolleybaltalenten in Gelderland op verschillende manieren in aanraking komen met de sport. De dansers en danseressen van Tim Koldenhof Producties omlijsten de avond met spectaculaire dansoptredens en de vlaggenceremonie.

Nadat vice-president van de CEV, Maris Pekalis, het 2018 CEV DELA EK Beachvolleybal officieel voor geopend had verklaard, speelden Dirk Boehlé en Steven van de Velde de eerste wedstrijd van het toernooi. Zij namen het op tegen twee Italiaanse heren, Caminati en Rossi. De oranje heren gooiden hoge ogen in Apeldoorn. De eerste set werd gewonnen met 21-18 in het voordeel van de Nederlanders. De tweede set was erg spannend en eindigde uiteindelijk met 31-29 voor de Italianen. De laatste set werd overtuigend gewonnen en daarmee is de eerste winst in handen van Boehlé/van de Velde. Oranjedames Stubbe/van Iersel komen deze week ook volop in actie in Apeldoorn. De finale wordt op zondag 22 juli gespeeld in Den Haag. Alle informatie over het toernooi staat op www.ekbeach.nl.

Tegelijkertijd met de openingswedstrijd van het DELA EK Beachvolleybal start Apeldoorn met een ander evenement, namelijk Beach in the City Apeldoorn. De hele week staan er beachy activiteiten op het programma in de binnenstad van Apeldoorn. Een mooi begin van de zomervakantie van regio midden. Inwoners van Apeldoorn, maar ook toeristen en gasten kunnen hun hart ophalen. Zo is er bijvoorbeeld een puzzeltocht door de stad, kun je meedoen aan een Beachrun of Beach Barretocht en voor kinderen zijn er voldoende leuke activiteiten op het Marktplein tijdens de Beach BSO. Meer informatie over Beach in the City vind je op www.beachinthecity.nl.

Keur aan artiesten tijdens Apeldoornse Terrassen Parade

vrijdag, 13 juli 2018 21:20 Geschreven door

Zoek een lekker plekje op het terras en zie een keur aan (straat)artiesten aan je voorbij trekken. Dat is het idee van de Apeldoornse Terrassen Parade die op zondagmiddag 5 augustus tussen 13.30 en 17.30 de Apeldoornse binnenstad aandoet. Met dit gloednieuwe evenement zorgen ondernemers uit de binnenstad, onder de vlag van Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn (SCEA), gezamenlijk voor een heerlijke zomerse zondagmiddag.

Van terras naar terras
Bezoek de koopzondag in het centrum en beland heerlijk op een terrasje. Geniet van een drankje en laat je verrassen door een voorstelling, optreden of miniconcert dat voor jouw terras plaatsvindt. Het mooie is dat jij niet van je plaats af hoeft te komen. Want bij de Apeldoornse Terrassen Parade trekken de artiesten van terras naar terras. En stel je bent nog niet uitgekeken na één optreden en je wilt meer zien en horen van een artiest? Dan hop je toch gewoon met de artiest mee naar het optreden bij het volgende terras. Wellicht ontdek je wel een nieuwe hot spot!

Talent Gezocht!
De organisatie, Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn, laat weten dat er in het programma nog enkele plaatsen voor optredend talent beschikbaar zijn. Dus bèn of kèn je een (straat)artiest, muzikant of een andere performer die bij de Apeldoornse Terrassen Parade niet mag ontbreken? Neem dan via de facebookpagina van Centrum Evenementen Apeldoorn contact op met de organisatie of meld je gelijk aan. 

Grootste Openlucht Filmfestival onthult filmprogramma

maandag, 25 juni 2018 20:06 Geschreven door

Vue en Accres Apeldoorn gaan deze zomer weer in het prachtige bos in Apeldoorn de nieuwste bioscoopfilms vertonen. Vanaf 17 tot en met 25 augustus worden de laatste bioscoophits en filmpremières op een mega filmdoek getoond op een unieke locatie; namelijk midden in de natuur. Het romantische Stadspark Berg en Bos is ook dit jaar weer het decor voor het Vue Openlucht Filmfestival. Het filmprogramma is bekend en de verkoop van kaarten voor het populaire filmfestival is van start gegaan. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website.

Filmprogramma
Het Vue Openlucht Filmfestival trekt elk jaar weer meer bezoekers. De bosweide biedt per avond plaats aan meer dan 2000 man, waarvan 500 overdekte zitplaatsen op de tribune. Het festival toont verschillende filmgenres, waaronder de nieuwe blockbusters Mission Impossible – Fallout, Mamma Mia: Here We Go Again!, Incredibles 2 en Jurassic World: Fallen Kingdom. De voorpremière van de film Book Club kan ook op deze unieke locatie bekeken worden. Daarnaast staat de veelbesproken horrorfilm Hereditary op het programma voor de echte durfals.

Mission: Impossible - Fallout

17 augustus

Incredibles 2

18 augustus

Hereditary

19 augustus

Wild

20 augustus

Book Club

21 augustus

Mamma Mia: Here we Go Again!

22 augustus

THE MEG

23 augustus

The Spy Who Dumped Me

24 augustus

Jurassic World: Fallen Kingdom

25 augustus

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen