De herfst is op komst. Daarom organiseert de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen op dinsdag 25 september een paddenstoelenwandeling door het Orderbos, waar de geur hangt van de herfst, rottend blad en overal paddenstoelen die het dode hout aan het verteren zijn. Het is elk jaar weer een verrassing welke paddenstoelensoorten zich laten zien en wanneer.

Onze paddenstoelendeskundigen Hans Keppel en Nel Schütz laten de deelnemers kennismaken met de vele facetten van het paddenstoelenrijk, waaronder de rol van de paddenstoelen in het ecosysteem, de drie verschillende groepen paddenstoelen, veel voorkomende, zeldzame en eetbare soorten paddenstoelen. Een klein spiegeltje is handig om onder de paddenstoelen te kijken. Stevige schoenen worden aangeraden.

Start: 14.00 uur bij de slagboom Geldersch Landschap aan De Kleiberg 15, 7312 SN in Apeldoorn. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Henry Kats, tel. 06 - 53 435 237 of Herman Heskamp, tel. 06 - 16 862 394.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen