Kofferbakverkoop langs het kanaal voor de 15e keer Archieffoto

Kofferbakverkoop langs het kanaal voor de 15e keer Speciaal

Dit jaar organiseert de stichting W.H.O.E. (Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa) de Kofferbakverkopen langs het prachtige Apeldoorns-Kanaal voor de 15e keer.

Dankzij de netto-opbrengst van de voorgaande 14 edities heeft de stichting 103 vrachtwagens met in totaal ruim 1,2 MILJOEN kilo hulpgoederen (tweede hands zeer bruikbare goederen) kunnen weggeven aan de hulpbehoevende medemens in Oost-Europa.
Vele duizenden kinderen en volwassenen, die leven onder de armoede grens, hebben kunnen profiteren van alle goederen die de stichting in al die jaren bij elkaar heeft gebracht en gestuurd.

Honderden ziekenhuisbedden met afwasbare matrassen, duizenden school tafeltjes en stoeltjes, alle  “oude” schoolborden uit Apeldoorn e.o., vrachtwagens vol gym-materiaal, zeker 60.000 dozen en zakken kleding, klein huisraad, keukengerei, schoenen, beddengoed, handdoeken, rollators en rolstoelen, tilliften, fietsen, honderden stoelen en kasten, bruikbare elektrische apparaten, ruim 500 kinderbedden met matrasjes, bij elkaar zeker een vrachtwagen vol incontinentie materiaal, eethoeken, schilderijen, 35.000 knuffels en ga zo maar door……

Allemaal gebracht dankzij de opbrengst kofferbakverkopen!

IS DE ARMOEDE DAN NU VOORBIJ ?
Nee, de armoede in landen zoals Oekraïne, Roemenië, Albanië, Moldavië is nog lang niet voorbij!

Maar de stichting heeft wel een heel klein beetje bij kunnen dragen aan een leefbaarder bestaan voor die miljoenen mensen.

Ziekenhuizen en ouderen tehuizen hebben betere bedden die zowaar verstelbaar zijn, scholen hebben, voor hen, nieuw meubilair en bruikbare schoolborden, in gymzalen staan nu bruikbare toestellen en banken, kinderen kunnen spelen met gekregen spelletjes en knuffels / poppen, ouderen kunnen weer naar buiten dankzij een rolstoel of rollator, kinderen kunnen nu alleen in een bedje slapen i.p.v. met drie in een bed, iedereen heeft fatsoenlijke en keuze uit meerdere kleding en schoenen. Dat allemaal dankzij de opbrengst van de 126 gehouden Kofferbakverkopen!!

GAAT DE STICHTING DOOR NAAR DE 30 EDITIES ?
Ja, dat is wel de bedoeling, al wordt het de organisatie elk jaar steeds moeilijker gemaakt door gemeente, buren, asociale verkopers  en een tekort  aan vrijwilligers.

Misschien worden ze niet meer gehouden aan het Apeldoorns-Kanaal maar ergens anders in Apeldoorn, we weten het nog niet!
Wel staat vast dat de vrijwilligers van de stichting WHOE allen het “hulp aan de medemens virus” hebben opgelopen nadat ze de armoede en ellende van mensen in Oost-Europa hebben gezien!
Deze vrijwilligers zullen proberen er alles aan te doen om zo veel mogelijk hulpbehoevenden te helpen, mede door die heel gezellige en grootse KOFFERBAKVERKOPEN te organiseren!


De voorverkoop van grondplaatsen voor de 9 kofferbakverkopen in deze 15e editie begint op internet  vanaf 28 mei en de losse verkoop vanaf 29 mei 13.30 uur aan de Prinsenweide 14 te Apeldoorn.
De ervaring is dat de grondplaatsen voor de eerste 3 zaterdagen al na 14 dagen zijn uitverkocht, dus wees er snel bij!

 

Voor alle informatie over de Kofferbakverkopen en voorverkoop kaarten kijk op de site: www.kofferbakverkopen.nl

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

22fae81ebac0623d5d1e70f9c5bee9e1_Generic.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen