Open huis GGNet Deventerstraat tijdens Open Monumentendagen

Open huis GGNet Deventerstraat tijdens Open Monumentendagen

Tijdens het Open Monumentenweekend van 9 en 10 september zet GGNet haar deuren open voor de inwoners van Apeldoorn. In de kapel, een behandelcentrum en in het restaurant organiseren enthousiaste medewerkers activiteiten voor zowel bezoekers als patiënten. GGNet vindt het belangrijk dat bezoekers een kijkje kunnen krijgen in de wereld van de psychiatrie.

Bijzondere kinderactiviteiten
Dat kijkje kunnen bezoekers krijgen bij het behandelcentrum voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis, Scelta. Op zaterdag 9 september organiseren medewerkers een unieke kinderactiviteit. De kinderen (vanaf 7 jaar) worden op een speelse manier meegenomen langs verschillende onderdelen van een behandeling. Samen muziek maken, bewegen en buiten op avontuur. Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen per ronde. Kinderen inclusief volwassenen. Wees er op tijd bij, want vol = vol.

Kapel geopend
De kapel is een bekend gebouw voor veel inwoners van Apeldoorn. De kapel is echter zelden geopend voor publiek, maar tijdens dit weekend kunt u de kapel bezichtigen. De kapel krijgt in de nabije toekomst een andere eigenaar, namelijk het COA. Bijzonder is dat het COA de tekeningen ter beschikking heeft gesteld hoe de kapel er in de nabije toekomst uit kan komen te zien. In de kapel ziet u een expositie over de historie van het terrein. Ook krijgt u een beeld hoe de psychiatrie zich de afgelopen eeuwen heeft ontwikkeld.

Tot slot
Alle bezoekers zijn uitgenodigd te starten in het restaurant op het terrein, het zogenoemde HOP (HorecaOntmoetingsPunt). Daar kunt u iets drinken en meegenieten van de high tea die zowel voor bezoekers als voor patiënten wordt georganiseerd.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

d789a214ba580a020e7e2bc88cb87c3e_L.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen