Dagje Weg

Dagje Weg (494)

Apeldoorn in het groen kent vele toeristische activiteiten. Leuk voor de eigen inwoners, maar ook van buitenaf. Paleis het Loo, Julianatoren en de Apenheul zijn de grootste en meest bekende dagjes uit in Apeldoorn. Maar Apeldoorn kent er nog veel meer. Apeldoorn Actueel probeert een zo compleet mogelijk aanbod te laten zien van de diverse mogelijkheden voor een dagje uit binnen de gemeente Apeldoorn.

Laatste Nieuws

De EerlijkWinkelen route Apeldoorn is er

woensdag, 06 juni 2018 20:06 Geschreven door

Als je verantwoord wilt shoppen, waar doe je dat dan? Waar vind je kleding, cadeaus en alle andere dingen die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en milieu? Waar drink je tussendoor een kopje verantwoorde koffie en eet je een lekker biologisch broodje? Op al die vragen geeft de nieuwe brochure ‘EerlijkWinkelen Apeldoorn’ het antwoord.

EerlijkWinkelen route Apeldoorn
Van Stadsakkers tot het Fietsenhoekje en van Bagel & Beans tot Foenix: in de brochure staan 34 Apeldoornse bedrijven beschreven die op de een of andere manier bijdragen aan een betere wereld. Voor de totstandkoming van deze brochure bracht stichting Mondial alle Apeldoornse bedrijven in kaart die producten gebruiken of verkopen die gemaakt zijn met respect voor mens en milieu.

Routekaartje
Hoe de winkels bijdragen aan een betere wereld, is makkelijk te zien door de icoontjes die in de brochure zijn gebruikt. Er is een onderverdeling in biologische winkels, FairTrade winkels, tweedehands winkels en andere winkels die op de een of andere manier bijdragen aan een betere wereld. Naast korte uitleg over de winkels zelf, is er ook een handig routekaartje van de Apeldoornse binnenstad toegevoegd. Zo weet je precies waar je moet zijn als je duurzaam wilt winkelen!

Gratis af te halen
De EerlijkWinkelen route Apeldoorn is voor iedereen gratis af te halen bij de deelnemers van EerlijkWinkelen of bij het VVV-agentschap in het CODA Museum. De deelnemers van EerlijkWinkelen zijn duidelijk herkenbaar aan een EerlijkWinkelen-sticker op het raam. Naast de brochure kunnen geïnteresseerden de EerlijkWinkelen app gratis downloaden.

Meedoen?
Ben je een duurzame ondernemer en wil je onderdeel zijn van de EerlijkWinkelen route Apeldoorn? Neem dan vrijblijvend contact op door een e-mail te sturen naar Stichting Apeldoorn Marketing. Op de landelijke website van Eerlijk Winkelen en op de website van Uit in Apeldoorn vind je meer informatie over het project.

Diverse fietstochten door prachtige omgevingen

dinsdag, 05 juni 2018 21:24 Geschreven door

Fietstocht Grote Wetering en het polderlandschap

Het Fietsgilde Apeldoorn houdt op vrijdag 6 juli a.s. een recreatieve fietstocht naar de Grote Wetering en het polderlandschap. Het Weteringse Broek is een natuurgebied in ontwikkeling. Langs een aantal weteringen zijn nieuwe vrij liggende fietspaden gekomen.

Deze middagtocht van c.a. 35 kilometer vertrekt om 13.30 uur bij het restaurant KFC op woonboulevard, Het Rietveld, hoek Laan van Osseveld/ Zutphensestraat.

De route gaat over vlakke fietspaden en wegen door de IJsselvallei.


Fietstocht Het platteland en de boerderijen

Het Fietsgilde Apeldoorn houdt op donderdag 19 juli a.s. een recreatieve fietstocht  Het platteland en de boerderijen. Het platteland is wel vlak, maar daardoor zeker niet saai. In dit gebied vinden we o.a. authentieke boerderijen, buurtschappen, molens, dieren, landgoederen en dat alles dichtbij en in eindeloze vergezichten.

Deze dagtocht van 50 kilometer vertrekt om 10.00 uur bij Winkelcentrum De Eglantier. Wijkgebouw “De Stolp”, Violierenplein 101.

De route gaat over vlakke wegen.


Fietstocht Verscholen Dorp en de Zandenplas

Het Fietsgilde Apeldoorn houdt op maandag 23 juli a.s. een recreatieve fietstocht naar het Verscholendorp en de Zandenplas.
Het Verscholen Dorp bij Nunspeet bood in de Tweede Wereldoorlog een schuilplaats aan onderduikers.

Deze dagtocht van 55 kilometer vertrekt om 10.00 uur bij Café De Hamer, hoek Zwolseweg/Wieselseweg in Apeldoorn.

De route gaat over deels zandwegen en door heuvelachtig terrein.

Praktische informatie
Fietsers kunnen aan deze tocht deelnemen tegen betaling van € 2,50.
Vooraanmelding is niet nodig.

Eten en drinken voor onderweg dient men zelf mee te nemen. Er wordt gefietst in groepen van 15 – 20 personen onder leiding van een gids, die regelmatig stopt om allerhande bijzonderheden over de omgeving te vertellen.

Voor nadere informatie: zie www.fietsgilde-apeldoorn.nl of telefonisch 055 - 843 05 34.Kidz Playground sluit en wordt Krazy Kangaroo

vrijdag, 01 juni 2018 15:04 Geschreven door

Trampolinepark Krazy Kangaroo opent een groot en nieuw trampolinepark van 2700M2 in Apeldoorn. Vanaf het najaar kun je hier sporten en springen bij het mooiste en grootste trampolinepark van Nederland!

Krazy Kangaroo wordt gevestigd op de locatie waar nu Kids Playground Apeldoorn is. Optisport, waar Krazy Kangaroo onderdeel van is, heeft deze locatie overgenomen. De komende periode blijft Kids Playground gewoon open, daarna zal de locatie worden verbouwd tot Krazy Kangaroo.

Sporten en springen is hot, en daar haakt Optisport graag op in met Krazy Kangaroo. In december 2017 is het eerste trampolinepark geopend in Enschede, dit bleek een overweldigend succes! In het najaar 2018 is de opening van de nieuwe vestiging in Apeldoorn, maar ook in Roosendaal en Breda komt er een Krazy Kangaroo.

Krazy Kangaroo
Krazy Kangaroo biedt de complete “experience” voor beginnende tot gevorderde trampoline springer, begeleiders én toeschouwers. Krazy Kangaroo biedt jumpers de ruimte om naast de standaard aaneengesloten trampolinevelden, gebruik te maken van een breed aanbod aan jump-area’s zoals de Freejump area met horizontale en diagonale trampolines, een Tricks area met o.a. extra hoge spring mogelijkheden, BigAirBag, Foam Pit, Slackline, Ninja parcours en een Sports area waar je fantastisch als een basketballer kunt dunken of turnoefeningen kunt doen. Daarbij kunnen alle gasten genieten in de prachtige horecavoorziening.

Optisport
Optisport is specialist in de exploitatie en het beheer van zwembaden, schaatsbanen, sporthallen en multifunctionele sport- en welzijnscentra, maar ook van private voorzieningen als fitnesscentra, indoor speelparadijzen (Avontura) en trampolineparken (Krazy Kangaroo). In de bijna 350 accommodaties verspreid over 75 gemeenten brengen 2.300 Optisport medewerkers jaarlijks 17 miljoen bezoekers in beweging!

Springen bij Bounz voor UNICEF in Apeldoorn!

vrijdag, 01 juni 2018 15:00 Geschreven door

Op zondag 1 juli is het zover: springen bij Bounz voor UNICEF! Tijdens dit speciale evenement kan je gebruik maken van alles dat Bounz biedt en kennismaken met het werk van UNICEF. Omdat Bounz Apeldoorn het werk van UNICEF graag steunt doneert Bounz Apeldoorn de helft van de toegangsprijs aan UNICEF.

Waar: Bounz Apeldoorn, Vlijtseweg 106 Apeldoorn
Tijd: van 10.00 uur tot 14.00 uur
Kosten: € 5 p.p. per uur (daarvan gaat dus € 2,50 rechtstreeks naar UNICEF)
Aanmelden: aanmelden is gewenst en kan via het formulier op de site van Bounz Apeldoorn (www.bounz.nl/apeldoorn/reserveren/) of per telefoon (055-3125009).

Opzet
Tijdens het uur op 1 juli maak je kennis met de verschillende onderdelen die Bounz aanbiedt en krijg je les van de speciaal opgeleide Bounz-masters. Tijdens een kort presentatie hoor en zie je meer over indrukwekkende werk van UNICEF.

Beursvloer
De samenwerking tussen Bounz Apeldoorn en UNICEF Apeldoorn is tot stand gekomen tijdens de Beurvloer die op 28 maart in Orpheus werd gehouden. Deze ‘match’ was een van de 144 die die avond werden gesloten. Bij de Beursvloer Apeldoorn komen ondernemers, organisaties, verenigingen en stichtingen bij elkaar. Zonder dat er geld bij komt kijken worden zogeheten matches gemaakt.

populair Nieuws

Wie de nachtzwaluw wil horen snorren kan op zaterdagavond 23…
De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij VSM staat weer klaar om haar…
Als je verantwoord wilt shoppen, waar doe je dat dan?…
Nieuw dit jaar zijn kookdemonstraties, cocktailworkshops en bierproeverijen. Cultureel food…

Lepeltje Lepeltje versiert voor de 2de keer het Beekpark

dinsdag, 29 mei 2018 20:22 Geschreven door
Nieuw dit jaar zijn kookdemonstraties, cocktailworkshops en bierproeverijen.

Cultureel food festival Lepeltje Lepeltje strijkt voor de tweede keer neer in het Beekpark in Apeldoorn. Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni wordt het park versierd met mobiele keukens, een breed muzikaal programma, een uiteenlopend aanbod aan kinderactiviteiten én een mooie-spullen-markt. Nieuw dit jaar zijn workshops, proeverijen en kookdemonstraties. Bezoekers kunnen bij de biermeesters de handen uit de mouwen steken en verschillende foodtrucks vertellen het geheim achter hun heerlijke gerechten.

Eten
De mobiele keukens presenteren eigenzinnige gerechten en klassieke recepten. Zo bereidt Aginamu Bibimbap als een echte Koreaan en tovert Oerflappe peulvruchten om tot een heerlijke curry of dahl. Dit jaar zijn er ook weer lokale keukens aanwezig! Zo komt BBQ-expert Dikkie Besselinkt vlamgrillen, Casa Cuisina met hun Casa Dillas en de Echoput verzorgt champignons in Franse stijl. Onder het genot van een heerlijk wijntje of een lekker speciaalbiertje is de ervaring compleet.

Workshop en demonstraties
Voor het eerst worden er verschillende workshops toegevoegd aan het programma. Zo flip je pannenkoeken als een pro bij Den Potsenmaeker en wordt er bij de biermeester kennis opgedaan over een sappige selectie aan speciaalbiertjes. Daarnaast delen verschillende mobiele keukens het geheim achter hun gerecht.

Gigant host het podium op zaterdag
Een kleurrijk podium prijkt in het midden van het park, waar bands en DJs spelen voor hongerig publiek. Op zaterdag wordt het podium gehost door Poppodium GIGANT met optredens van onder andere Mitch Rivers, WILD organ & drums en PEER. Voor iedere smaak wat wils. Als de avond afloopt, dan gaat het feest nog door bij de afterparty in de GIGANT.

Markt
In samenwerking met de dames van Winkels op Wielen organiseert Lepeltje Lepeltje een mooie-spullen-markt op zaterdag en zondag. Zo wil Dailywatches geen pols zonder horloge meer zien en blaast Bbiep afval nieuw leven in. Recyclen als een gek!

Kinderen
Voor de allerjongsten is er genoeg te doen op zaterdag en zondag in het Beekpark tijdens Lepeltje Lepeltje. Houd je kids fit met een yogasessie of geniet van een theaterstuk van Prinses Viola met een drankje uit de kids-cocktailbar.

Entreebeker voor de Voedselbank
Bij het eerste drankje op Lepeltje Lepeltje betalen bezoekers eenmalig één muntje voor een milieuvriendelijke plastic Lepeltje Lepeltje beker. Met de Lepeltje Lepeltje beker steunt men de Voedselbank. Door deze actie worden tienduizenden plastic bekers bespaard, wordt bijgedragen aan een schoon terrein en worden gezinnen die het krapper hebben geholpen.

Lepeltje Lepeltje Apeldoorn
Vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni.
Vrijdag: 14:00 - 00:00
Zaterdag: 12:00 - 01:00
Zondag: 12:00 - 22:00
Beekpark, Apeldoorn

www.lepeltje-lepeltje.com/apeldoorn

Vliegende start voor Openluchtbad Boschbad

donderdag, 17 mei 2018 19:10 Geschreven door

De deuren van het Boschbad in Apeldoorn zijn vanaf 29 april geopend. Dit jaar is het grootste openluchtbad van Nederland zeven dagen per week geopend, ongeacht de weersomstandigheden. De abonnementenverkoop is gestegen en met de mooie dagen van begin mei hebben al veel bezoekers genoten in en om het zwembad.

De nieuwe openingstijden zorgen voor veel positieve reacties bij de gasten. Voor vertrek hoeft er nu niet eerst naar de thermometer gekeken te worden, het is elke dag mogelijk om bijvoorbeeld banen te trekken in de buitenlucht.

Nieuwe vloer
In de winterperiode zijn er veel vernieuwingen doorgevoerd in het Boschbad. Er is een nieuwe vloer in het recreatiebad gelegd. Maar liefst dertig vrachtwagens vol met beton waren hiervoor nodig. Daarnaast is er een nieuwe installatie geïnstalleerd om het water te verwarmen. Met deze nieuwe warmtepompen wordt het bad verwarmd zonder gas, hiermee maakt het Boschbad een verduurzamingsslag en investeert in milieuvriendelijke oplossingen.

Abonnementen
Tijdens de voorverkoop zijn er meer abonnementen verkocht dan in het hele zomerseizoen 2017. Dit is een stijging van 20%. Er loopt nog een aantrekkelijke actie om voordelig een abonnement voor het Boschbad aan te schaffen, de Vriendenkorting. Als een vriend of vriendin al een Boschbadabonnement heeft kan hij/zij kortingsvouchers van €15 weggeven aan vrienden.

Mooi weer!
Afgelopen week hebben we erg genoten van het mooie weer, dit resulteert ook in veel bezoek voor het Boschbad. De eerste topdag (meer dan 3200 bezoekers) is daarmee ook al geweest. Het Boschbad is na de vliegende start klaar om deze zomer nog meer gasten te verwelkomen!

Julianatoren Beste Kinderpark van Nederland

woensdag, 16 mei 2018 21:02 Geschreven door

De Diamond ThemePark Awards zijn een erkenning naar dierentuinen en pretparken toe, van enerzijds een samengestelde vakjury en anderzijds de reguliere bezoeker. Het worden ook wel de Benelux oscars voor dierentuinen en pretparken in Europa genoemd. Ruim 35.000 personen brachten in de afgelopen maanden hun stem uit. Het Apeldoornse Kinderpretpark Julianatoren is uitgeroepen tot “Beste Kinderpark van Nederland”.

Diamond ThemePark Awards
Volgens Patrick Joossens, mede-initiatiefnemer van de Diamond ThemePark Awards, is het als pretparkfan enorm genieten wanneer je met je kinderen een pretpark kunt bezoeken. “In Julianatoren is het alvast genieten geblazen voor de kinderen: er zijn niet alleen bijzonder veel attracties waarop zij zich kunnen uitleven, ook het show- en entertainment aanbod is fantastisch voor de kids”. Met deze lovende woorden nam de marketing afdeling van kinderpretpark Julianatoren deze speciale award in ontvangst.

Feestelijke opening achtste Klompenpad in de gemeente Apeldoorn

dinsdag, 15 mei 2018 21:24 Geschreven door

Op zaterdag 26 mei vindt in Oosterhuizen de feestelijke opening plaats van het achtste Klompenpad in de gemeente Apeldoorn: het Albapad. Het Albapad is een rondwandeling van elf kilometer door het mooie buitengebied van Oosterhuizen. Wandelen langs enk, stuwwal, door bos en een voormalig oerbos. De opening vindt plaats om 14.00 uur in het Dorpshuis, Het Oude Veen 21 in Oosterhuizen.

Wethouder Mark Sandmann, Martin Burger van de werkgroep Albapad en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verrichten de opening. Ingrid Leene en Bertus Reuvekamp zingen het openingslied ‘Het Albapad’. Na de onthulling van het startpaneel kunt u wandelen en proeven van (een deel van) het Klompenpad. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

Klompenpaden in de gemeente Apeldoorn
Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met de gemeente Apeldoorn, Dorpsraad Oosterhuizen, vrijwilligers, grondeigenaren en lokale partijen is deze route tot stand gekomen. Het nieuwe Klompenpad in Oosterhuizen is het 108ste Klompenpad en maakt deel uit van een landelijk netwerk van Klompenpaden. In de gemeente Apeldoorn liggen het Kopermolenpad (Wenum Wiesel), het Loenense Enkenpad (Loenen), het Holhorsterpad (Beemte Broekland), het Uddelermeerpad (Uddel), Plaggenstekerspad (Hoenderloo), Klarenbeeksepad (Klarenbeek) en het in april geopende Ugcheler Markepad. Ook in Beekbergen wordt een Klompenpad ontwikkeld met bewoners. Albapad is mede gefinancierd door de gemeente Apeldoorn, Provincie Gelderland, Waterschap Vallei en Veluwe, Prins Bernhard Cultuurfonds, Dorpsraad Oosterhuizen en de Nationale Postcode Loterij.

Klompenpaden worden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht in de provincies Gelderland en Utrecht. Samen met de streek worden historische paadjes in ere hersteld en boerenland opengesteld. Wandelaars zijn te gast bij de eigenaren van de landerijen, weilanden en natuurterreinen waar het Klompenpad doorheen loopt. Door het proces met de lokale gemeenschap op te pakken, wordt de leefbaarheid vergroot. Bovendien wordt de lokale economie versterkt door aan te sluiten bij initiatieven als landwinkels, horeca en campings. Doordat inwoners zo intensief betrokken zijn bij de realisatie van het pad is het niet moeilijk mensen te vinden die na realisatie van het pad regelmatig de route willen nalopen, schoonhouden en onderhouden. Deze vrijwilligers zijn aangesloten bij SLG en worden ondersteund met materialen zoals bewegwijzeringsbordjes en gereedschap.

De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is o.a. te koop bij  Eetcafé De Nieuwe Ruysch, camping De Bosrand, camping De Bosgraaf en VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met oranje klompjes. Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 26 mei ook beschikbaar via de Klompenpaden app.

Kijk voor meer informatie op www.klompenpaden.nl of onze Facebookpagina.

Willekeurige afbeelding

e8247a1b5c0ea245b2aca41e13d060e0_XS.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen