Dagje Weg

Dagje Weg (474)

Apeldoorn in het groen kent vele toeristische activiteiten. Leuk voor de eigen inwoners, maar ook van buitenaf. Paleis het Loo, Julianatoren en de Apenheul zijn de grootste en meest bekende dagjes uit in Apeldoorn. Maar Apeldoorn kent er nog veel meer. Apeldoorn Actueel probeert een zo compleet mogelijk aanbod te laten zien van de diverse mogelijkheden voor een dagje uit binnen de gemeente Apeldoorn.

Laatste Nieuws

Fiets mee door de lente

vrijdag, 13 april 2018 20:57 Geschreven door

Fietstocht Lentetocht
Het Fietsgilde Apeldoorn houdt op woensdag 2 mei a.s. een recreatieve fietstocht Lentetocht. In de lente komt de natuur weer tot leven.

Wegbermen, graslanden en slootkanten staan volop in bloei. In de wei loopt het jonge vee te dartelen.

Deze dagtocht van  40 kilometer vertrekt om 10.00 uur bij Café De Hamer, hoek Zwolseweg/ Wieselseweg in Apeldoorn
De route gaat over vlakke asfaltwegen en -paden.


Fietstocht Ruimte voor de rivier
Het Fietsgilde Apeldoorn houdt op vrijdag 11 mei  a.s. een recreatieve fietstocht  Ruimte voor de rivier.Een veiliger rivierengebied en een aantrekkelijke leefomgeving.
Met deze dubbele doelstelling geeft ‘Ruimte voor de Rivier’ op ruim dertig plaatsen onze rivieren meer ruimte.

Deze dagtocht van c.a. 55 kilometer vertrekt om 10:00 uur bij het restaurant KFC op woonboulevard, Het Rietveld, hoek Laan van Osseveld/ Zutphensestraat.De route gaat over vlakke wegen door de IJsselvallei. Langs de uiterwaarden en over de dijken langs de rivier de IJssel.

Fietstocht Ereveld en de monumenten
Het Fietsgilde Apeldoorn houdt op dinsdag 15 mei a.s. een recreatieve fietstocht  Ereveld en de monumenten. Op 17 april 1945 werd Apeldoorn door de Canadezen bevrijd. Op 5 mei 1945 kwam een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Met herdenkingen en monumenten gedenken we de slachtoffers en houden we de bevrijding in onze herinnering.

Deze dagtocht van 35 kilometer vertrekt om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats Dubbelbeek hoek Arnhemseweg ('Malkenschoten').
De route gaat over verharde wegen en paden door vlak en soms heuvelachtig terrein langs een aantal oorlogsmonumenten en naar het Ereveld in Loenen.Praktische informatie
Fietsers kunnen aan deze tocht deelnemen tegen betaling van € 2,50.
Vooraanmelding is niet nodig.

Eten en drinken voor onderweg dient men zelf mee te nemen. Er wordt gefietst in groepen van 15 – 20 personen onder leiding van een gids, die regelmatig stopt om allerhande bijzonderheden over de omgeving te vertellen.

Voor nadere informatie: zie www.fietsgilde-apeldoorn.nl of telefonisch 055 - 843 05 34.

Pannenkoekenlunch in de stoomtrein

maandag, 09 april 2018 21:14 Geschreven door

Nieuw:  Pannenkoekenlunch in de stoomtrein!

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) heeft dit jaar wat nieuws! Vanaf zondag 29 april smullen groot en klein van een pannenkoekenlunch tijdens een stoomtreinrit. Elke laatste zondag van de maand, in april tot en met oktober, rijdt vanuit Beekbergen een historisch luxe restauratierijtuig met de stoomtrein mee als Pannenkoekenrijtuig. Op alle andere zondagen wordt een uitgebreide ‘Zondagse lunch’ geserveerd.

Pannenkoeken met uniek uitzicht
Wanneer de locomotief al stomend en fluitend in beweging komt, zijn onze koks al bezig in de keuken van het rijtuig. Even later genieten de deelnemers van overheerlijke pannenkoeken met diverse soorten beleg.
Het hele gezelschap beleeft de Pannenkoekenlunch met een wel heel uniek uitzicht over de Veluwe.
Al stomend over een deel van de Koningslijn trekt het afwisselende landschap voorbij, terwijl in het historische rijtuig de verse pannenkoeken aan tafel geserveerd worden.

Onderweg
Op het eindpunt aangekomen kunnen de reizigers even de benen strekken en ontdekken hoe de indrukwekkende locomotief ‘omloopt’. Nadat deze aan de andere kant van de trein weer is aangekoppeld en de remproef geslaagd is, wordt op de terugreis verder genoten van de Pannenkoekenlunch.

Eenmaal weer aangekomen in Beekbergen, staat de bezoekers nog een verrassing te wachten: tijdens de depotstop hebben ze dé kans om de grote verzameling locomotieven in het stoomdepot en de werkplaats van dichtbij te ontdekken. Een bijzondere belevenis is het water en kolen laden in de locomotief. Kortom, genoeg ingrediënten om op zondag gezellig met de hele familie op stap te gaan met de VSM.

Vooraf reserveren voor de Pannenkoekenlunch en de ‘Zondagse lunch’ is noodzakelijk. Dit kan op de website www.stoomtrein.org, waar ook meer informatie en de dienstregeling zijn te vinden voor een onvergetelijke zondag.

Filmmiddag met ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’ in De Matenhof

woensdag, 04 april 2018 19:41 Geschreven door

Op woensdag 25 april organiseert ontmoetingsplek De Matenhof een filmmiddag voor jong, oud en alles wat daartussen zit. Tijdens deze middag wordt de film ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’ vertoond. Deze film uit 2005 is een verfilming van het klassieke kinderboek van Roald Dahl, oorspronkelijk uitgebracht in 1964. En misschien kent u het verhaal ook van de verfilming uit 1971?

De film neemt je mee naar de fabriek van Willy Wonka. Daar loop je door velden van suikergras, vaar je over Chocoladerivier en kauw je op Eindeloze Toverballen. Dit is uw Gouden Wikkel naar deze fantasierijke wereld!

U bent van harte welkom vanaf 14:30 uur in de Matenhof, waar u wordt ontvangen met koffie, thee of limonade voor de (klein)kinderen. Om 15:00 uur start de film en de verwachte eindtijd is 17:00 uur. Voor de film betaalt u 2 euro per persoon. Aansluitend kunt u voor € 3,50 aanschuiven bij het eetcafé voor een heerlijke maaltijd. Let op: voor het eetcafé is beperkt plek, meldt u op tijd aan.

Aanmelden voor de filmmiddag kan tot woensdag 18 april bij de receptie van de Matenhof (Warenargaarde 775, geopend maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 13:00 uur). U kunt ook contact opnemen met de Zorglijn: 0800-0604 of . Graag bij uw aanmelding doorgeven of u ook wilt deelnemen aan het eetcafé.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.ontmoetelkaarinapeldoorn.nl.

Vogelzangwandeling op landgoed Bruggelen

dinsdag, 03 april 2018 19:55 Geschreven door

Het is lente. In deze periode gonst het van het leven in de natuur. Vooral de vogels laten nu van zich horen. De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen neemt wandelaars op dinsdag 17 april mee naar landgoed Bruggelen om te luisteren naar de zang van allerlei vogels. Ook worden tips gegeven, zodat je beter kunt onthouden welk geluid bij welke vogel hoort.

Verder wordt ook aan andere interessante lentewaarnemingen aandacht geschonken. Een verrekijker meenemen is aan te raden om de vaak schuwe vogels van ‘iets dichterbij’ te kunnen bekijken.

Start: 10.00 uur in de bocht van de Engelanderholt, parkeerplaats GLK, 7361 CZ Beekbergen. Duur: ca. 2 uur. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Hans Keppel en Nel Schütz, tel. 06 - 15 363 228.

populair Nieuws

Zondag 29 april 2018 luidt Openluchtbad het Boschbad het nieuwe…
Een goed begin van de lente in Apenheul: bij de…
Het is lente. In deze periode gonst het van het…
Fietstocht LentetochtHet Fietsgilde Apeldoorn houdt op woensdag 2 mei a.s.…

Paleis het Loo opent BuitenGewoon seizoen

woensdag, 28 Maart 2018 19:46 Geschreven door

Op Goede Vrijdag start het BuitenGewoon Open seizoen op Paleis Het Loo. Bezoekers kunnen voor het eerst met een lift aan de buitenzijde van het paleis naar het twintig meter hoge dak voor een uniek uitzicht op de bouw en de archeologische opgravingen op het voorplein.

De lift brengt de bezoeker in een halve minuut naar het hooggelegen dak, waar in de 17e eeuw koningin Mary thee dronk met haar hofdames. Vanaf het dak heeft de bezoeker ook een indrukwekkend uitzicht op de paleistuinen.

Paleis Het Loo nodigt via een winactie op Facebook liefhebbers uit voor een BuitenGewone ontvangst op Goede Vrijdag door de directeur met champagne en taart op het paleisdak. Kijk op: facebook.com/paleishetloo

Apenheul trapt nieuw seizoen af met flinke babyboom

dinsdag, 27 Maart 2018 19:24 Geschreven door

Een goed begin van de lente in Apenheul: bij de ringstaartmaki’s zijn maar liefst 6 baby’s geboren. Daarmee heeft de groep zich uitgebreid tot een recordaantal van 30 dieren. Niet eerder leefden er in het apenpark zoveel ringstaartmaki’s in één groep. Afgelopen weekend werd bovendien de allereerste kroonmaki ooit in Apenheul geboren en kwam er ook nog een roodbuikmaki ter wereld. Er is dus veel te zien voor alle gasten, die het park vanaf vrijdag 30 maart weer kunnen bezoeken.

Nieuwe, jonge dieren
In de lente breekt bij verschillende apensoorten het geboorteseizoen aan. Vooral in het Madagaskargebied van Apenheul (waar verschillende soorten halfapen los tussen de bezoekers lopen) is het raak. Bij de ringstaartmaki’s zijn al 6 baby’s geboren en er is zeker nog één dame zwanger. Ook heeft het koppel kroonmaki’s, dat sinds 2016 in het apenpark woont, voor het eerst een kleintje gekregen. Verder hebben de roodbuikmaki’s dit weekend een gezond jong op de wereld gezet en beviel bonobo Jill op Valentijnsdag al van een gezonde zoon. De komende tijd zullen er overigens nog meer geboortes volgen, want ook in de populaire doodshoofdapengroep zijn meerdere dames zwanger.

Eerder open
Bezoekers kunnen vanaf vrijdag 30 maart genieten van al die jonge dieren. Apenheul opent de poorten van het park eerder dan voorgaande jaren: tijdens het Paasweekend van vrijdag 30 maart t/m maandag 2 april en het daaropvolgende weekend van zaterdag 7 en zondag 8 april. Hierna is het park aaneengesloten open van zaterdag 14 april t/m zondag 4 november. Door in de twee weekenden open te gaan, hoopt Apenheul de bezoekersstromen in het park nog beter te spreiden en alle bezoekers een unieke beleving met de (loslopende) apen mee te geven.

Nieuwe gorillaleider
Vorige week arriveerde nieuwe gorillaleider Bao Bao in Apenheul. Hij zal de huidige gorillaleider Jambo opvolgen, die momenteel ook nog in Apenheul is. Bao Bao maakt nu achter de schermen kennis met een aantal vrouwen uit de groep. Wie gelukt heeft, kan een glimp van hem opvangen wanneer hij zich laat zien bij het raam van zijn verblijf. Wanneer Bao Bao voor het eerst op zijn deel van het gorilla-eiland te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Voor actuele openingsdagen en tijden, zie: www.apenheul.nl

Kom paaseieren zoeken bij Binky

maandag, 26 Maart 2018 19:12 Geschreven door

Het gehele paasweekend kunnen kinderen paaseieren zoeken bij Kinderparadijs Malkenschoten. Binky heeft op Goede Vrijdag, zaterdag en tijdens de Paasdagen door het hele park nesten met eieren verstopt. Kinderen kunnen de nesten opzoeken en hiermee hun zoekdiploma halen.

Bij de entree van Kinderparadijs Malkenschoten (0 & 1 jaar gratis, 2 jaar en ouder € 6,90) ontvang je een plattegrond en stickervellen. Met de stickers geven de kinderen op de plattegrond aan waar zij de verschillende nesten met eieren gevonden hebben. In ruil voor de plattegrond met juiste stickers ontvangt een kind zijn zoekdiploma en een paasei.

Het hele jaar naar Binky

Zoals altijd kun je ook tijdens Pasen je aangeschafte dagkaartje omzetten naar een jaarabonnement. Het entreebedrag wordt dan verrekend met de abonnementskosten. Een jaarabonnement is ook gemakkelijk via de website Binky.nl aan te schaffen voor € 19,50.

Voor extra informatie over Kinderparadijs Malkenschoten en de Paasdagen kunt u kijken op binky.nl

Gezellig vriendinnenevenement in het Kristal

vrijdag, 23 Maart 2018 21:16 Geschreven door

Zoek & Zo Events Lifestyle•Wonen•Fashion organiseert op Goede Vrijdag 30 maart het gezelligste vriendinnenevent van Apeldoorn bij ontmoetingsplek Het Kristal! Je vindt er de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van fashion, accessoires, uiterlijke verzorging, wonen & interieur, hippe gadgets, kidswear, voeding, coaching en nog zoveel meer! 

Het platform van (startende) ondernemers uit Apeldoorn en omgeving. De eerste 100 bezoekers ontvangen een goodiebag gevuld door ondernemers uit Apeldoorn.

Gratis entree, gezelligheid voor iedereen. Vrijdagavond 30 maart 19.00 uur tot 22.00 uur

Planning 2018
31 maart Ladiesnight locatie: Ontmoetingplek Het Kristal
24 mei Ladiesnight locatie: Kringloopwinkel De waterlelie in Loenen
29 juli Zomerse braderie locatie: Kringloopwinkel De waterlelie in Loenen
1 September Start of the Season locatie: HockeyClub ARES
29 september Nazomers event locatie: De Stadsakkers
23 november Kadootjes Shop Avond locatie: Ontmoetingsplek Het Kristal
15 december Kerstevent Park Zuidbroek: Park Zuidbroek samen met Kinderactiviteiten Het Kristal, vrienden van Park Zuidbroek en de Stadsakkers

Willekeurige afbeelding

ee9020e2881e56d67c7782c31eb51a21_XL.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen