vrijdag 19 oktober 2018 | Login

Zondag 16 september a.s.: De eerste editie van Jazzclub GIGANT

Jazzclub Gigant is het Apeldoornse podium voor muzikanten en liefhebbers van jazzmuziek. Op elke derde zondag van de maand wordt lokaal Jazztalent gekoppeld aan de huisband: De Guus Essers Band. Op zondag 16 september zijn de lokale talenten zangeressen Ingrid Wierts en Gina Jansen en pianist Ruud van Eldik. Muzikaal gastheer Guus Essers leidt de bezoekers door het land van de ‘American Songbooks’.

Ruud van Eldik & Gina Jansen
Ruud & Gina kwamen elkaar regelmatig tegen in het Apeldoornse jamcircuit, maar van een serieus muzikaal duo werd pas sprake toen bij de zondagmiddagconcerten van De Muziektent in het Oranjepark op het laatste moment een band uitviel. Ruud en Gina werd gevraagd het gat te vullen. Daar hadden zij beiden wel oren naar. Sindsdien verzorgen zij samen regelmatig (semi-) akoestische optredens, waarbij jazz en blues, met nummers als Stormy Monday en Moondance, een grote rol spelen.

Ingrid Wierts
Ingrid is behalve beeldend kunstenaar ook gepokt en gemazeld in de jazzmuziek. Ingrid vertelt: “Ik heb twee passies: beeldende kunst en muziek. In mijn leven spelen ze beide een grote rol. In de jazzmuziek kan ik mijn gevoel voor timing en dynamiek kwijt, in de beeldende kunst de harmonie van kleur, vorm en inhoud. Met beide hoop ik het publiek een stukje meerwaarde mee te geven, omdat kwaliteit voor mij belangrijk is.”

Guus Essers Band
De broers Guus (toetsen) en Cees Essers (bas) zetten in de jaren 70 hun muzikale stempel in bands als Ambrozia (Eerbeek/Apeldoorn), Brimstone (Apeldoorn), Scope (Zwolle), Rob Hoeke Rhythm & Blues Band (Haarlem) en Quartet Guus Essers (Apeldoorn). Maar hun professionele muzikale carrière krijgt pas echt een boost met het spelen in de Nederlandse versie van de rockopera Hair. Drummer Jan ter Maat jr. volgt de voetsporen van zijn vader en sluit op 17 jarige leeftijd aan bij de band. Jan is een meester in brushes en in alle vormen van jazz, speelt in popbands, jazzbands, dixieland, coverbands, zowel in binnen- als buitenland. Een jaar na de intrede van Jan maakt André Jansen het kwartet compleet. André speelt saxen en klarinet en is o.a. als klarinet en saxofoondocent verbonden aan muziekscholen. De band speelt een breed repertoire, zowel Jazz, blues, latin, jazzrock als pop, maar ook een pittige boogiewoogie gaan ze niet uit de weg.

Sponsoring & Pay what you want
De Jazzclub is gratis toegankelijk, maar een vrije gift als blijk van waardering is welkom. De hapjes van deze eerste editie worden aangeboden door Mulder Systems, lid van de Culture Club van GIGANT. Pieter Mulder: “De Jazzclub van GIGANT is een unieke, leuke en laagdrempelige manier om relaties te ontmoeten. Daarom sponsor ik graag de ‘bite’ tijdens deze eerste editie.”.

Praktische informatie
Datum
:                zo 13 september 2018
Tijd:                       deur open: 15:30  |  aanvang: 16:00
Locatie:               Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn
Toegang:             Gratis/Pay what you want!

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen