Classical Guitar Series Apeldoorn

Classical Guitar Series Apeldoorn

Denk aan de gitaar en onmiddellijk zijn er allerlei associaties; van exotische vakanties tot de eerste gitaarakkoordjes van je buurjongen. Geen enkel ander instrument als de akoestische gitaar kom je in zoveel muziekstijlen tegen. Laat je in de Apeldoornse Guitar Series verrassen door de veelzijdigheid van de gitaar.

We maakten al kennis met het Sabrina Vlaskalic Guitar Quintet, die met vertolkingen van door Leo Brouwer bewerkte uitvoeringen van songs van The Beatles het publiek ontroerde. Het tweede concert “Spanish Impressions” staat in het geheugen van alle bezoekers gegrift; het gepassioneerde gitaarspel van Jorrit Douwes en de zang van de fantastische jonge sopraan Christy Luth raakten alle aanwezigen tot diep in hun ziel.

Voor het concert op zondagmiddag 24 september maakt Sanel Redžić zijn opwachting.

Sanel Redžić  is een bijzonder virtuoos gitarist en vanwege zijn gevarieerd repertoire en levendige optredens één van belangrijkste representanten van de klassieke gitaarwereld. Hij geeft over de hele wereld (solo)concerten, maar treedt ook op met grote orkesten; b.v  het Orquesta del Nuevo Mundo Mexico City en het Sarajevo Philharmonic Orchestra. In Nederland was hij al eerder te bewonderen, maar op 24 september is hij voor het eerst in Apeldoorn en speelt zijn "favourties". https://www.sanelredzic.com/

Het concert in de Doopsgezinde Kerk aan de Paslaan  6 in Apeldoorn begint om 14.00uur. Entree 15.00 euro (inclusief drankje).

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

64477f391e3fd728ac9d7c29981d2c73_XS.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen