Knuffelberen verkoop voor KIKA in Gelre ziekenhuizen

Knuffelberen verkoop voor KIKA in Gelre ziekenhuizen

De Stichting Kinderen Kankervrij (KIKA) heeft als doel om geld in te zamelen voor onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker.

Op dinsdag 28 november 2017 verkopen twee vrijwilligers van KIKA en Gelre ziekenhuizen knuffelberen in de centrale hal van Gelre Apeldoorn. Op maandag 11 december doen zij dit ook in Gelre Zutphen. Op beide dagen tussen 10.00 en 16.30 uur. De grote beren zijn verkrijgbaar in 7 kleuren en kosten € 7,95 per stuk, de kleinere beren in 5 verschillende kleuren zijn € 5,95. De helft van de opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek naar kinderkanker.

KiKa heeft als doel het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting. Momenteel vinden de onderzoeken plaats in 7 verschillende academische ziekenhuizen.

In februari 2016 werd gestart met de bouw van het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. De start van de bouw is een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van kinderoncologie. Binnen dit centrum worden hoog complexe zorg en het onderzoek naar kinderoncologie in Nederland geconcentreerd.

Het Prinses Maxima Centrum zal in het voorjaar 2018 officieel worden geopend, het geeft zorg aan kinderen met kanker én doet wetenschappelijk onderzoek naar alle vormen van kinderkanker. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met een optimale kwaliteit van leven.

Meer informatie over KIKA is te vinden op de website www.kika.nl.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

8a8a6fe1b8aeaeaf9dbec800bd10b060_XS.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen