Shaolin Kung Fu Apeldoorn wint prijzen in Hamburg

Zondag 2 september 2018 was het zover het grote internationale toernooi de Wu Wei Cup 2018 voor Tai Chi Chuan en Tui Shou (pushing hands) vond op deze dag plaats. Ook Shaolin Kung Fu Apeldoorn was van de partij en de atleten waren erg succesvol. Er werden 6 bekers gewonnen waaronder twee 1ste plaatsen, een 2de plaats en drie 3de plaatsen.

Op 1 september rond 13:00 in de middag werd er afgereist naar het Duitse Hamburg. Een prachtig grote stad met met enorm veel faciliteiten en de plaats waar de Wu Wei Cup jaarlijks word gehouden. Scholen uit verschillende landen deden mee aan deze grote wedstrijd en er werd gestreden binnen het Tai Ji Quan (Tai Chi Chuan) en Chi Kung.

Verschillende Tai Chi stijlen kwamen voorbij waaronder de: Yang stijl, Wu stijl, Chen stijl, Tung stijl en Wudang stijl. Ook waren daarbinnen gewapende en ongewapende varianten. Wapens als de stok, speer, zwaard, waaier werden gebruikt in de strijd naar een podium plaats. Het niveau was enorm en de jury was streng maar toch rechtvaardig.

Voor de Shaolin sportschool uit Apeldoorn deden mee: Douwe Geluk 1x goud en 1 x brons, Ferry van der Toorn 2x brons, Argentina Cotcheza 1 keer zilver en Laura Bonthuis 1 keer goud. Helaas viel Douwe ter Horst ditmaal niet in de prjjzen maar die neemt deze ervaring weer mee naar een volgende keer.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen