zaterdag 23 september 2017 | Login
Sport

Sport (319)

Roeien, badminton, voetbal, honkbal. Je kan het zo gek niet verzinnen of het is in Apeldoorn te vinden. Vergeet de denksporten ook niet!

Laatste Nieuws

Kidsrun met startsein door Marije van Hunenstijn

woensdag, 06 september 2017 20:58 Geschreven door

Vrijdag 15 september organiseert Accres Apeldoorn in samenwerking met diverse partijen voor het derde jaar op rij de Bos & Weide kidsrun. Kinderen uit groep 3 tot en met groep 8 van de basisscholen uit de wijk Zuid verbonden aan de brede school Zuid en de brede vleugelschool lopen tijdens deze run per ronde van 400 meter. De Kidsrun vindt plaats tussen 09.00 en 12.00 uur op het veld achter dok Zuid (1e Wormenseweg 460, Apeldoorn). Apeldoornse topsportatlete Marije van Hunenstijn geeft het startsein.

Voorgaande jaren werd de kidsrun gekoppeld aan het Zuiderpark festival, echter is dit evenement opgehouden te bestaan in 2017. Wegens het grote succes van de run met jaarlijks ruim 500 deelnemers wordt dit jaar de kidsrun wel georganiseerd als Kick Off van het schooljaar. De kidsrun is een sportieve en gezonde activiteit dat gestart wordt met een warming-up. De deelnemers worden na afloop beloond met een gezonde traktatie in de vorm van een flesje water en een stuk fruit.

Startsein gegeven door Marije van Hunenstijn
Om de kinderen op vrijdagochtend in stijl van start te laten gaan wordt het startsein van de Kidsrun gegeven door Apeldoornse atlete Marije Hunenstijn. Daarnaast verzorgt Marije ook de prijsuitreikingen per categorie. Marije Hunenstijn is een bekende Apeldoornse sporter en loopt internationale wedstrijden sprint en estafette.

Kidsrun 15 september voor scholen:
Tijd: 09.00 – 12.00 uur
Afstand: Per ronde 400 meter
Voor: groep 3 t/m 8
Aantal deelnemers: 500 – 700
Startsein door Marije van Hunenstijn

Als eerste hardlopen op de nieuwe kunststofbaan in het Orderbos

woensdag, 09 augustus 2017 21:03 Geschreven door

Op maandag 18 september starten we bij AV ’34 met een nieuwe 10-weekse beginnerscursus hardlopen. In deze cursus is het de bedoeling dat we binnen 10 weken een half uur kunnen aaneengesloten hardlopen. Het doel van deze cursus is om op een plezierige manier kennis te maken met de loopsport waarbij blessurepreventie  hoog in het vaandel staat.

Dat is dan ook de reden waarom we op de 1e avond van de cursus een inloopspreekuur houden voor lopers met beginnende klachten. Dat zal plaatsvinden in het clubhuis van AV ‘34. Verder wordt er afwisselend op en buiten de nieuwekunststofbaan getraind. Het e.e.a. hangt ook af van de samenstelling van de groep. Verder is er veel aandacht voor techniek.

  • De trainingen start op maandag 18 september en vrijdag 22 september om 19.00 uur en duren ong. 1 tot 1,15 uur
  • Er wordt 2x keer in de week training aangeboden zowel op de maandag en de vrijdag.
  • De trainingen worden door gediplomeerde trainers gegeven
  • Er is ruime douche en kleedruimte aanwezig bij de nieuwe kunststofbaan in het Orderbos
  • Na de cursus kan er doorgestroomd worden naar de loopgroepen binnen AV ‘34
  • Prijs € 49,- p.p. inclusief startbewijs Kleefrun, exclusief koffie en thee

Meld je snel aan. De cursussen bij AV ’34 zijn altijd bijzonder snel volgeboekt. Maximale deelname 40 personen.

Voor verdere info kunt u het beste de website www.av34.nl bezoeken

Oranje Dames te gast bij 50-jarig jubileum SV Dynamo Apeldoorn

woensdag, 14 juni 2017 23:00 Geschreven door

Het bestuur van SV Dynamo Apeldoorn is zeer verheugd over de komst van het Nederlands Dames volleybal team naar het 50-jarig jubileumfeest op zaterdag 1 juli. Het Olympisch team van Rio de Janeiro speelt een onderlinge oefenwedstrijd en is na afloop aanwezig bij een Meet & Greet.

Het volle jubileumprogramma start om 12.00 uur met verschillende activiteiten voor jong en oud (spinnenwebcross, vossenjacht en een sportieve meerkamp). Na het sportieve gedeelte volgt een receptie (15.30 uur), een oefenwedstrijd en Meet & Greet met de Oranje Dames (17.00 uur), een Italiaans buffet (19.00 uur) en een spetterend Dynamo feest.

Alle (voormalige) leden, vrijwilligers, sponsoren of mensen die op een andere manier betrokken zijn geweest bij SV Dynamo, Piet Zoomers/D en/of de fusieverenigingen CVVA, CVV DES en VV Volley zijn, samen met hun familieleden, van harte welkom. Het feest vindt plaats in het Omnisport in Apeldoorn (ingang 3, parkeerplaats P8).

Meer informatie over het 50-jarig jubileumfeest en een aanmeldlink is te vinden op www.svdynamo.nl/50jaar.

 

Familie Outdoordag met bootcamp en obstakelrun

dinsdag, 13 juni 2017 22:14 Geschreven door

Voor het eerst organiseert afdeling Sportstimulering van Accres een volledig verzorgde sportdag voor het hele gezin. De Familie Outdoordag vindt plaats op dinsdag 11 juli 2017 in Hoenderloo en bestaat uit een ochtend- en een middagprogramma met onder andere een bootcamp training en een obstakelrun.

De zomervakantie gaat sportief van start met de Familie Outdoordag op dinsdag 11 juli 2017. Deze sportdag biedt ouders de gelegenheid samen met hun kind(eren) in beweging te zijn en tegelijkertijd te werken aan een hechte familieband.

Ochtendprogramma
De Outdoordag bestaat uit een ochtendprogramma met verschillende teambuilding spellen en een bootcamptraining. Onder andere samenwerkingsopdrachten als ‘perfect square’, en geblinddoekt boogschieten komen hier aan bod. Een bootcamp is een spierversterkende trainingsmethode uitgevoerd in teamverband onder professionele begeleiding van een fitnessinstructeur.

Middagprogramma
Na een gezonde lunch start het middagprogramma met een uitdagende obstakelrun met leuke hindernissen en het knopen van een survival bracelet die je na afloop als aandenken mee naar huis mag nemen.

Minimale leeftijd voor deelname is 8 jaar. Ga voor meer informatie en inschrijven naar sportstimuleringapeldoorn.nl.

populair Nieuws

De wereldkampioenschappen baanwielrennen voor sporters met een beperking keren in…
Op vrijdag 6 oktober start het nieuwe seizoen Line Dance…
Vrijdag 15 september organiseert Accres Apeldoorn in samenwerking met diverse…
Dans mee met DANS&zo! Volg een gratis proefles tussen 15…

Sporten met de Nijha SportContrainer

vrijdag, 02 juni 2017 21:23 Geschreven door

Woensdag 7 juni 2017 om 18.30 uur opent wethouder Nathan Stukker samen met directeur Piet-Hein Kolff van Accres de zogenaamde Nijha SportContrainer. Deze gelegenheid vindt plaats naast het Edward Sturing veld aan de Maasstraat, Apeldoorn. Hier blijft de SportContrainer ruim 4 weken staan voor vrij gebruik door iedereen.

Op de Dag van de Sportaccommodaties op 9 maart j.l. konden bezoekers op de Nijha-stand met de "Pin it to Win it" actie kans maken op een week lang gratis de SportContrainer in hun gemeente. De afdeling Sportstimulering - Accres sleepte deze prijs in de wacht en in overleg met de gemeente Apeldoorn is besloten de periode te verlengen met ruim 3 weken. De SportContrainer wordt woensdag 7 juni geplaatst aan de Maasstraat en is vrij te gebruiken tot en met vrijdag 7 juli 2017 door iedereen, jong en oud.

De SportContrainer: Go Challenge the City!
De SportContrainer is een nieuw concept ontwikkeld door Nijha BV. Deze mobiele container vol sportattributen is eenvoudig verplaatsbaar en is dus altijd daar waar jong en oud willen bewegen. Binnen een wijk maar ook binnen een dorp, stad of zelfs regio. Meer informatie over de SportContrainer, kijk op www.sportcontrainer.nl.

Sportstimulering - Accres
Sportstimulering is een 'club' gespecialiseerde en enthousiaste sportprofessionals die graag voor iedereen in de gemeente Apeldoorn aan de slag gaat. Zo wordt er nauw samengewerkt met verschillende (sport) organisaties om de jeugd te laten sporten, worden er activiteiten georganiseerd om ouderen te laten bewegen en elkaar te ontmoeten en worden speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen met een (lichamelijke) beperking. Bijvoorbeeld Sport van de maand, sportdagen en sportinstuiven worden ingezet om iedereen laagdrempelig kennis te laten maken met verschillende sporten. Daarnaast wordt Sportstimulering ingezet als middel om mensen te activeren en te betrekken bij de buurt. Dat levert een actieve en betrokken gemeenschap op en stimuleert tevens de (burger) participatie en bevordert de leefbaarheid. Sportstimuleringapeldoorn.nl

American Football in Apeldoorn

donderdag, 18 mei 2017 19:51 Geschreven door

Zal het nu echt komen, is er wel genoeg animo?….dit zijn enkele vragen die belangstellenden uit Apeldoorn zich afvragen naar aanleiding van de oproep op Facebook of er animo is voor American Football in Apeldoorn.

Dit keer is het niet via een “multomap” blaadje en een postadres dat er naar spelers voor American Football gevraagd wordt. Er is zelfs een twitter account @AmFootball055 op Facebook met American Football Apeldoorn en via zijn ze ook bereikbaar.

Ramon en Stephen  willen graag het, voor Apeldoorn een nieuwe sport, American Football opzetten. Er is op dinsdag 23 mei 2017 om 20:00 een Kennismaking training American Football, waarbij de beginselen van het sport en de fysieke activiteiten worden bijgebracht. Dit zal plaatsvinden op een grasveldje in de Matenpark (verzamelen bij De Zonnehoek VSO, Heemradenlaan 102 7329 BZ Apeldoorn).

Een oproep aan allen (16+) die nieuwsgierig zijn, belangstelling hebben en/of de animo om American Football te leren spelen, zijn hartelijk welkom om mee te doen. Meedoen is de eerste vier keer (4x) GRATIS. Neem je sportkleren mee en het liefst schoenen met noppen (voetbalschoen), vergeet ook niet genoeg drinken mee te nemen, want je gaat flink zweten!

WSV Badminton organiseert 10e editie Apeldoorn Open

dinsdag, 16 mei 2017 22:44 Geschreven door

Op zondag 21 mei a.s. organiseert WSV Badminton de 10e editie van het Apeldoorn Open. 

Er wordt gespeeld in 3 categorieën. Ruim 100 deelnemers, normaal uitkomend in 4e klasse district tot zelfs 4e divisie landelijk, gaan de strijd aan. Volgens een afvalsysteem wordt er gestreden in single, mix en dubbel. In totaal worden er deze dag maar liefst 120 complete wedstrijden gespeeld volgens een “best of three”.

Wat ooit klein begon is inmiddels uitgegroeid tot een toernooi van formaat met DROS Facility Groep als hoofdsponsor. De aantrekkingskracht van het toernooi is groot. Veel deelnemers komen uit in de hoogste categorie. Het belooft dus een spektakel te worden met ongetwijfeld fraaie rallies en sportieve spanning.

Het toernooi wordt gehouden in de sporthal van WSV aan De Voorwaarts 450 in Apeldoorn. De eerste wedstrijden beginnen om 9:00 uur. De eerste finales staan gepland vanaf 16:00 uur. De toegang is gratis.

Meer informatie is te vinden op www.apeldoornopen.nl.

Powerpunks wedstrijd en voorronde NK Junioren voor skateboarders van 16 jaar en jonger

maandag, 08 mei 2017 16:24 Geschreven door
Onder de naam ‘Powerpunks’ wordt op zaterdag 27 mei 2017 in Real-X indoor skatepark & shop de voorronde voor het Nederlands Kampioenschap Skateboarden Junioren gehouden.

Skaters tot en met 16 jaar kunnen zich tijdens deze wedstrijd, waarbij leuke prijzen te winnen zijn van Etnies en Toymachine, tevens kwalificeren voor de finale van het Nederlands kampioenschap voor Junioren op 9 & 10 september. Deelnemers aan de voorronde in Real-X kunnen zich tot 14.00 uur op 27 mei inschrijven in Real-X, Vlijtseweg 148, Zwitsal Noord, gebouw 54. Deelname en entree is 5 euro. Skateboarders die aan het NK Junioren 2017 willen meedoen, kunnen zich vooraf kwalificeren voor de finaledag op 9 september, als ze bij de top 3 van één van voorronde wedstrijden eindigen, zoals die in Real-X.

Deelnemers moeten wel de Nederlandse nationaliteit hebben en mogen op 9 september 2017 niet ouder zijn dan 16 jaar. De winnaar van het NK Junioren ontvangt een jaar gratis toegang in alle deelnemende skateparken.

Meer informatie is te vinden op de website, de facebook- en instagrampagina van Real-X Skatepark.

 

Willekeurige afbeelding

64477f391e3fd728ac9d7c29981d2c73_S.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen