zaterdag 20 oktober 2018 | Login
Sport

Sport (344)

Roeien, badminton, voetbal, honkbal. Je kan het zo gek niet verzinnen of het is in Apeldoorn te vinden. Vergeet de denksporten ook niet!

Laatste Nieuws

Appoldro-duo Erick en Wilco vindt nieuwe shirtsponsor

maandag, 20 augustus 2018 16:24 Geschreven door

Team Erick en Wilco van de Apeldoornse dynamictennisvereniging Appoldro, hebben een nieuwe sponsor gevonden in het Tuin- en Groenbeheerbedrijf Van Hal Mentink V.O.F. Beide partijen zijn erg blij met de nieuwe samenwerking, concreet betekent dit dat het bedrijf de wedstrijdkleding voor de heren heeft gesponsord


Teams die op een hoger niveau aan veel wedstrijden deelnemen in deze sport krijgen nou eenmaal te maken met veel kosten. ‘’Het is fijn dat er dan sponsors als Van Hal Mentink zijn die op een bepaalde manier een bijdrage willen leveren, aldus Appoldro DT’’.


Van Hal Mentink is een bedrijf dat jarenlange ervaring heeft met tuin- en groenbeheer maar bijvoorbeeld ook zeer mooie zelfgemaakte houten meubelen maakt! Meer informatie over de nieuwe shirtsponsor: www.vanhalmentink.com


Het duo van Appoldro gaat na een fantastisch jaar eind september weer starten met het nieuwe wedstrijdseizoen. In dit nieuwe seizoen zal er ook nieuw talent worden afgevaardigd naar bijvoorbeeld de landelijke wedstrijden. Vanaf heden kunnen alle leden de clubkleding van hetzelfde (nieuwe) ontwerp online bestellen, met of zonder een teamsponsor erop.


Benieuwd naar dynamictennis? In de laatste week van augustus starten de trainingen weer. Kom gerust langs, men kan vier keer gratis meedoen. Op de contactpagina van DT kunt u de speeltijden zien en wie de contactpersonen zijn. www.appoldro.nl 

Top beachvolleybaldag in Apeldoorn

woensdag, 18 juli 2018 23:12 Geschreven door

Zon, zand en een echte beachvibe. Halverwege het DELA EK Beachvolleybal kennen het toernooi en de activiteiten die er omheen georganiseerd worden al veel hoogtepunten. Op dag vier zijn er zomerhits gemaakt, plaatsten de beste teams van het bedrijventoernooi zich voor de finales en waren Joy Stubbe en Marleen van Iersel on fire op het Apeldoornse zand.

John Lennon Educational Tour Bus
Een eigen zomerhit maken in één dag, dat klinkt toch als muziek in je oren! Een enthousiaste groep jongeren produceert vandaag een eigen zomernummer. Dit doen zij in de John Lennon Educational Tour Bus bij de Gigant. De bus biedt de mogelijkheden van een professionele muziekstudio en geeft daarmee jongeren de kans om hun eigen muziek te maken en video’s te produceren.

Beachy kinderfeestjes in de binnenstad
Bijna 50 kinderen vierden vandaag hun eigen beachfeestje op het Marktplein. Deze kids wonnen een compleet georganiseerd kinderfeestje via een winactie op social media. Natuurlijk konden een volleybalclinic op het recreatieveld, een bezoek aan een van de wedstrijden en pannenkoeken niet ontbreken.

Tweede avond Apeldoorn Business Beachvolleybal Competition
Vanavond verschenen er weer een hoop enthousiaste beachvolleybalteams bij de bedrijvencompetitie op het Marktplein en het Zwitsalterrein. De spanning is te voelen in deze bedrijvencompetitie, het niveau hoog. “Gezonde wedstrijdspanning voel ik wel. Sommige teams speelden best hoog niveau, dat had ik niet verwacht.” De strijd om de wisselbeker gaat morgen verder op het Marktplein.

Stubbe/van Iersel on fire
Joy Stubbe en Marleen van Iersel kwamen vandaag maar liefst twee keer in actie en waren behoorlijk op dreef. De dames wonnen beide wedstrijden in het Apeldoornse stadion met 2-0. Na afloop van de wedstrijd nam het duo de tijd voor alle fans tijdens een signeersessie in de DELA Photobooth op het Marktplein. Goed nieuws voor alle volleybalfans. Door drie keer te winnen in de poule, blijft het beachteam Stubbe/van Iersel in Apeldoorn voor de volgende wedstrijd in het toernooi.

Morgen zetten Dirk Boehlé en Steven van de Velde alles op alles om ook door te gaan in het toernooi. Om 13.00 uur treden ze aan op het Marktplein. Op www.ekbeach.nl staat welke wedstrijden er morgen nog meer in Apeldoorn gespeeld worden. 

Ook is er morgen een uitgebreid Beach in the City programma. Met onder andere feest in de Kapelstraat. Kijk snel wat er allemaal te doen is op www.beachinthecityapeldoorn.nl

Sportschool uit Apeldoorn demonstreerde voor duizenden mensen

woensdag, 18 juli 2018 23:07 Geschreven door

Een vol stadion keek dinsdag 17 juli 2018 naar Shaolin Kung Fu 'He Yong Gan' Apeldoorn te Duitsland. Het was namelijk de openingsavond van de Chio 2018 te Aken (Aachen) waarbij alles draaide om het thema "China".

De Chio 2018 is een Wereldwijd Paarden sport festival waarin landen van over de hele wereld vertegenwoordigd zijn.  Shaolin Kung Fu Apeldoorn gaf een spetterende vechtsport demonstratie voor een publiek van maar liefst 43000 mensen. De demonstratie werd in samenwerking met andere Shaolin scholen gegeven.

Het stadion was groot en is de plek waar het Nederlands voetbal elftal een keer tegen Duitsland speelde . Ook werd de hele openingsceremonie waaronder de Shaolin Kung Fu demonstratie live uitgezonden op de Duitse televisie zender WDR.

Kortom een groot bijzonder evenement voor de Apeldoornse Shaolin vechtsporters. Voor diegenen die de beelden willen zien kan dat op onderstaande link, op ongeveer 22 minuten van de video begint de demonstratie: 

https://www.ardmediathek.de/tv/Sport-im-Westen/CHIO-Aachen-Er%C3%B6ffnungsfeier-Springrei/WDR-Fernsehen/Video?bcastId=10160094&documentId=54280484

Verkoeling op het Marktplein met groot waterspektakel!

vrijdag, 29 juni 2018 21:47 Geschreven door

Wie vrijdagmiddag 29 juni op het Marktplein was, liep het risico op een nat pak! Ruim 200 basisschoolleerlingen maakten er namelijk een spetterende middag van. De groepen 5 tot en met 8 van PCBO Koningin Wilhelmina School vonden er verkoeling in een groot watergevecht. De waterstunt is een extra moment om het EK Beachvolleybal en Beach in the City bij iedereen onder de aandacht te brengen.

Spike, mascotte van het EK Beachvolleybal, kon natuurlijk ook niet ontbreken en had een speciale rol deze middag. Hij had de eer om alle kinderen van een waterpistool te voorzien. De leerlingen maakten er samen met Spike een echt waterfestijn van.

Wethouder Nathan Stukker waagde ook nog even een bezoekje op het Marktplein. “Ik moest mijn best doen om droog te blijven! Met deze zomerse temperaturen is niets leuker dan spelen met water en de verkoeling zoeken. Voor ons een mooi moment om de verbinding te zoeken met het DELA EK Beachvolleybal en Beach in the City deze zomer." Jumbo Apeldoorn van de Bunt regelde na afloop een ijsje voor alle kinderen.

DELA EK Beachvolleybal en Beach in the City
Het EK Beachvolleybal 2018 belooft net zo’n succes te worden als het WK Beachvolleybal 2015, dat ook op het Marktplein was. Van 15 tot en met 21 juli speelt de Europese top van het beachvolleybal in Apeldoorn, de volleybalhoofdstad van Nederland. Naast Apeldoorn worden wedstrijden gespeeld in Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Op zondag 22 juli worden de finales gespeeld in Den Haag. De Apeldoornse binnenstad haakt op dit event aan met Beach in the City! Dit is een beach-festijn voor en door de stad met activiteiten, evenementen en meer. Er worden festiviteiten voor jong en oud georganiseerd door verschillende Apeldoornse ondernemers en organisaties. Iedereen is van harte welkom in de binnenstad tijdens Beach in the City. Samen luiden we de zomer in!

populair Nieuws

Van 15 tot en met 29 september vindt de Nationale…
Dans mee met DANS&zo! Volg een gratis proefles tussen 15…
Zondag 2 september 2018 was het zover het grote internationale…
Team Erick en Wilco van de Apeldoornse dynamictennisvereniging Appoldro, hebben…

Royal Polo at the Palace

vrijdag, 08 juni 2018 16:36 Geschreven door

De grasvelden van Paleis Het Loo zijn op zaterdag 25 en zondag 26 augustus het speelveld voor de tweede editie van het polo-event Royal Polo at the Palace. Vier professionele poloteams strijden om de King’s Cup.

De teams spelen 3×3 en het officiële Polo reglement is van toepassing met scheidsrechters en een ‘English’ wedstrijd-speaker. Langs het speelveld staan antieke ‘coaches’, typisch Engelse sportrijtuigen met vierspan, van de Private Driving Club met passagiers in historische kostuums. In de stallen en koetshuizen van Paleis Het Loo zijn koninklijke rijtuigen, auto’s en sleden van dichtbij te bekijken.
Een vakjury kiest uit ruim 70 polo paarden de winnaar van de Best Pony Award.
’s Middags wordt er voor de jongste bezoekers een spannende Kids Pony Race gehouden. Ook wordt op beide dagen de Hat of the Day Award uitgereikt. De jury begeeft zich incognito onder het publiek. De dresscode is ‘Summer chic’.

Tickets voor het event geven ook toegang tot de paleistuinen en het paleisdak, voor een uniek uitzicht op één van de mooiste tuinen van Europa! De tickets kosten aan de kassa € 12,50,- p.p. en online mét korting € 10,- p.p. Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen
€ 2,50 en kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. Bezoekers met een Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, Vriendenpas van Paleis Het Loo of  actie- en vrijkaarten betalen geen toeslag.
Voor tickets en info zie: paleishetloo.nl/zien-doen/royal-polo-at-the-palace

Gaming Day Beach Style in Real-X

woensdag, 06 juni 2018 20:10 Geschreven door

Op zaterdag 30 juni wordt er in Real-X indoor fun-/skatepark & shop een Gaming Day Beach Style georganiseerd die gratis toegankelijk is voor jong en oud.

Bezoekers kunnen dan spelen op nieuwe arcade machines, zoals de Japanse Rythm Games Jubeat, Groove Coaster 3, Dance Dance Revolution  en Future TomTom, een hypermoderne, interactieve videogame. Er kan ook op de consoles gespeeld worden, zoals op de Playstation, SNES, Nintendo Switch, WiiU, etc. Met de wedstrijden Super Smash Bros, Jubeat, Pokkèn, Dance Dance Revolution en voor skateboarders ‘Hippy Jump’ tussen de palmbomen kunnen mooie prijzen worden gewonnen. Tussen 13:00-20:00 uur is iedereen welkom om te komen spelen in Real-X op Zwitsal Apeldoorn Noord aan de Vlijtseweg 148 in Apeldoorn. Entree is gratis.

Meer informatie op www.real-x.org, facebook: Real-x Skatepark of op Instagram: realx_skatepark.

 

Shaolin Kungfu Apeldoorn wint in het Duitse Nettetal

maandag, 04 juni 2018 20:07 Geschreven door

Shaolin Kungfu Apeldoorn doet geregeld aan wedstrijden. Zo was het team afgelopen 2 juni 2018 in Nettetal te Duitsland voor de Duitse Open kampioenschappen. Er werd 5x goud, 5x zilver en 2x brons gewonnen in verschillende categorieën.

Het team bestond uit Laura Bonthuis, Douwe ter Horst, Argentina Cotcheza en Douwe Geluk. Ze kwamen qua vechtsport uit in de Taolu Shaolin, Wapen en Tai Chi Chuan categorieën. De strijd was intens omdat het niveau van alle deelnemers uit binnen en buitenland erg hoog was.

Dit toernooi stond onder het strakke toeziende oog van de Chinese grootmeester Din Xin Min van de Chinese Wu Shu federatie te Hebei in China. Ook waren er ambtenaren van de gemeente en sport die ook meekeken. Ondanks het kleine deelname team wonnen de Apeldoorners veel prijzen en mogen terug kijken op een succesvol Duits Open Kampioenschap.

Meer dan 100 teams tijdens schoolvoetbaltoernooi

dinsdag, 08 mei 2018 19:19 Geschreven door

Op woensdag 16 mei wordt op de velden van SV Orderbos, Victoria Boys en CSV Apeldoorn het schoolvoetbaltoernooi voor groep 5 en 6 gespeeld. Dit jaar doet een recordaantal teams mee: maar liefst 104 teams nemen het tegen elkaar op in 22 poules.

Het schoolvoetbaltoernooi wordt jaarlijks georganiseerd door de schoolsportcommissie, ondersteund door de afdeling Sportstimulering van Accres. Tijdens het toernooi wordt er 7 tegen 7 gespeeld op een half veld. Dit jaar doen er 104 teams mee, afkomstig van 41 verschillende basisscholen uit de gemeente Apeldoorn en is daarmee een van de grootste sportevenementen van dit schooljaar. Alle teams zijn op leeftijd en sterkte ingedeeld en in 22 poules wordt gestreden om de 1e prijs. De wedstrijden starten om 13.30 uur en rond 18.30 uur worden de laatste prijzen uitgereikt.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen