donderdag 16 augustus 2018 | Login
Sport

Sport (341)

Roeien, badminton, voetbal, honkbal. Je kan het zo gek niet verzinnen of het is in Apeldoorn te vinden. Vergeet de denksporten ook niet!

Laatste Nieuws

Verkoeling op het Marktplein met groot waterspektakel!

vrijdag, 29 juni 2018 21:47 Geschreven door

Wie vrijdagmiddag 29 juni op het Marktplein was, liep het risico op een nat pak! Ruim 200 basisschoolleerlingen maakten er namelijk een spetterende middag van. De groepen 5 tot en met 8 van PCBO Koningin Wilhelmina School vonden er verkoeling in een groot watergevecht. De waterstunt is een extra moment om het EK Beachvolleybal en Beach in the City bij iedereen onder de aandacht te brengen.

Spike, mascotte van het EK Beachvolleybal, kon natuurlijk ook niet ontbreken en had een speciale rol deze middag. Hij had de eer om alle kinderen van een waterpistool te voorzien. De leerlingen maakten er samen met Spike een echt waterfestijn van.

Wethouder Nathan Stukker waagde ook nog even een bezoekje op het Marktplein. “Ik moest mijn best doen om droog te blijven! Met deze zomerse temperaturen is niets leuker dan spelen met water en de verkoeling zoeken. Voor ons een mooi moment om de verbinding te zoeken met het DELA EK Beachvolleybal en Beach in the City deze zomer." Jumbo Apeldoorn van de Bunt regelde na afloop een ijsje voor alle kinderen.

DELA EK Beachvolleybal en Beach in the City
Het EK Beachvolleybal 2018 belooft net zo’n succes te worden als het WK Beachvolleybal 2015, dat ook op het Marktplein was. Van 15 tot en met 21 juli speelt de Europese top van het beachvolleybal in Apeldoorn, de volleybalhoofdstad van Nederland. Naast Apeldoorn worden wedstrijden gespeeld in Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Op zondag 22 juli worden de finales gespeeld in Den Haag. De Apeldoornse binnenstad haakt op dit event aan met Beach in the City! Dit is een beach-festijn voor en door de stad met activiteiten, evenementen en meer. Er worden festiviteiten voor jong en oud georganiseerd door verschillende Apeldoornse ondernemers en organisaties. Iedereen is van harte welkom in de binnenstad tijdens Beach in the City. Samen luiden we de zomer in!

Royal Polo at the Palace

vrijdag, 08 juni 2018 16:36 Geschreven door

De grasvelden van Paleis Het Loo zijn op zaterdag 25 en zondag 26 augustus het speelveld voor de tweede editie van het polo-event Royal Polo at the Palace. Vier professionele poloteams strijden om de King’s Cup.

De teams spelen 3×3 en het officiële Polo reglement is van toepassing met scheidsrechters en een ‘English’ wedstrijd-speaker. Langs het speelveld staan antieke ‘coaches’, typisch Engelse sportrijtuigen met vierspan, van de Private Driving Club met passagiers in historische kostuums. In de stallen en koetshuizen van Paleis Het Loo zijn koninklijke rijtuigen, auto’s en sleden van dichtbij te bekijken.
Een vakjury kiest uit ruim 70 polo paarden de winnaar van de Best Pony Award.
’s Middags wordt er voor de jongste bezoekers een spannende Kids Pony Race gehouden. Ook wordt op beide dagen de Hat of the Day Award uitgereikt. De jury begeeft zich incognito onder het publiek. De dresscode is ‘Summer chic’.

Tickets voor het event geven ook toegang tot de paleistuinen en het paleisdak, voor een uniek uitzicht op één van de mooiste tuinen van Europa! De tickets kosten aan de kassa € 12,50,- p.p. en online mét korting € 10,- p.p. Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen
€ 2,50 en kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. Bezoekers met een Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, Vriendenpas van Paleis Het Loo of  actie- en vrijkaarten betalen geen toeslag.
Voor tickets en info zie: paleishetloo.nl/zien-doen/royal-polo-at-the-palace

Gaming Day Beach Style in Real-X

woensdag, 06 juni 2018 20:10 Geschreven door

Op zaterdag 30 juni wordt er in Real-X indoor fun-/skatepark & shop een Gaming Day Beach Style georganiseerd die gratis toegankelijk is voor jong en oud.

Bezoekers kunnen dan spelen op nieuwe arcade machines, zoals de Japanse Rythm Games Jubeat, Groove Coaster 3, Dance Dance Revolution  en Future TomTom, een hypermoderne, interactieve videogame. Er kan ook op de consoles gespeeld worden, zoals op de Playstation, SNES, Nintendo Switch, WiiU, etc. Met de wedstrijden Super Smash Bros, Jubeat, Pokkèn, Dance Dance Revolution en voor skateboarders ‘Hippy Jump’ tussen de palmbomen kunnen mooie prijzen worden gewonnen. Tussen 13:00-20:00 uur is iedereen welkom om te komen spelen in Real-X op Zwitsal Apeldoorn Noord aan de Vlijtseweg 148 in Apeldoorn. Entree is gratis.

Meer informatie op www.real-x.org, facebook: Real-x Skatepark of op Instagram: realx_skatepark.

 

Shaolin Kungfu Apeldoorn wint in het Duitse Nettetal

maandag, 04 juni 2018 20:07 Geschreven door

Shaolin Kungfu Apeldoorn doet geregeld aan wedstrijden. Zo was het team afgelopen 2 juni 2018 in Nettetal te Duitsland voor de Duitse Open kampioenschappen. Er werd 5x goud, 5x zilver en 2x brons gewonnen in verschillende categorieën.

Het team bestond uit Laura Bonthuis, Douwe ter Horst, Argentina Cotcheza en Douwe Geluk. Ze kwamen qua vechtsport uit in de Taolu Shaolin, Wapen en Tai Chi Chuan categorieën. De strijd was intens omdat het niveau van alle deelnemers uit binnen en buitenland erg hoog was.

Dit toernooi stond onder het strakke toeziende oog van de Chinese grootmeester Din Xin Min van de Chinese Wu Shu federatie te Hebei in China. Ook waren er ambtenaren van de gemeente en sport die ook meekeken. Ondanks het kleine deelname team wonnen de Apeldoorners veel prijzen en mogen terug kijken op een succesvol Duits Open Kampioenschap.

populair Nieuws

Dans mee met DANS&zo! Volg een gratis proefles tussen 15…
Zon, zand en een echte beachvibe. Halverwege het DELA EK…
Wie vrijdagmiddag 29 juni op het Marktplein was, liep het…
Een vol stadion keek dinsdag 17 juli 2018 naar Shaolin…

Meer dan 100 teams tijdens schoolvoetbaltoernooi

dinsdag, 08 mei 2018 19:19 Geschreven door

Op woensdag 16 mei wordt op de velden van SV Orderbos, Victoria Boys en CSV Apeldoorn het schoolvoetbaltoernooi voor groep 5 en 6 gespeeld. Dit jaar doet een recordaantal teams mee: maar liefst 104 teams nemen het tegen elkaar op in 22 poules.

Het schoolvoetbaltoernooi wordt jaarlijks georganiseerd door de schoolsportcommissie, ondersteund door de afdeling Sportstimulering van Accres. Tijdens het toernooi wordt er 7 tegen 7 gespeeld op een half veld. Dit jaar doen er 104 teams mee, afkomstig van 41 verschillende basisscholen uit de gemeente Apeldoorn en is daarmee een van de grootste sportevenementen van dit schooljaar. Alle teams zijn op leeftijd en sterkte ingedeeld en in 22 poules wordt gestreden om de 1e prijs. De wedstrijden starten om 13.30 uur en rond 18.30 uur worden de laatste prijzen uitgereikt.

Sportstimulering organiseert voetbaldagen in vakantie

vrijdag, 13 april 2018 20:53 Geschreven door

In de meivakantie organiseert de afdeling Sportstimulering van Accres twee volledig verzorgde voetbaldagen voor kinderen vanaf 6 jaar. Op dinsdag 1 mei bij CSV Apeldoorn en op donderdag 3 mei bij Victoria Boys. Aanmelden kan nog tot en met 22 april.

Het thema van de voetbaldagen is “Leven als een prof”. Tijdens deze sportieve voetbaldag tekenen deelnemers ’s ochtends hun contract en daarna volgt een techniektraining inclusief warming up. Tussendoor zijn er pauzes om even bij te komen en tussen de middag krijgen alle deelnemers, net als de profs, een echte sportlunch. Na de lunch staat er onder andere een mini-WK op het programma waar het geleerde in de praktijk gebracht kan worden.

Toptrainers
De voetbaldagen duren van 08.30 uur tot 15.30 uur en de begeleiding is in handen van gediplomeerde trainers van o.a. Vitesse en De Graafschap. Bovendien zal op dinsdag 1 mei de fysiek trainer van het Nederlands Elftal Jan Kluitenberg de trainingen mede verzorgen.

Meer informatie
Dinsdag 1 mei is de voetbaldag voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en op donderdag 3 mei is de voetbaldag uitsluitend voor meiden in de leeftijd van 6 t/m 15 jaar. Deelname aan een van de voetbaldagen kost € 25 en aanmelden kan nog tot en met 22 april via de website van Sportstimulering: sportstimuleringapeldoorn.nl/voetbaldag.

Buiten atletiek en breakdance voor kinderen uit de Maten

dinsdag, 10 april 2018 19:50 Geschreven door

Elke donderdagmiddag organiseert de afdeling Sportstimulering van Accres “Sport in de Wijk” voor kinderen van 8 t/m 11 jaar uit de Maten. Nu de lente echt is begonnen wordt er elke week weer buiten gesport.

Van december tot en met mei staan er diverse clinics op het programma om laagdrempelig kennis te maken met allerlei leuke sporten. In de maand april staat atletiek op het programma op het veldje aan de Steenhouwersdonk. En in mei kan de jeugd uit de Maten zich uitleven met Breakdance & Hiphop. Sport in de Wijk is elke donderdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur en wordt gegeven door een beweegcoach van Accres. Op feestdagen en in vakanties gaat Sport in de Wijk niet door.

Meer informatie
Deelname aan Sport in de Wijk is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op sportstimuleringapeldoorn.nl.

Wereld Tai Chi dag in Apeldoorn

maandag, 09 april 2018 21:26 Geschreven door

Op 28 april 2018 is er de Wereld Tai Chi dag. Deze dag wordt ook in Apeldoorn gevierd middels een evenement georganiseerd door Douwe Geluk. Dit evenement is geheel gratis en iedereen jongen en oud kan eraan deel nemen op de 28ste.

Tai Chi is een vechtkunst vanuit het oude China waarin veel dingen zitten die positief zijn voor de gezondheid van de mens. Tai Chi kan door alle mensen beoefend worden, met of zonder aandoening. Aandoeningen als fibromyalgie, slecht ter been zijn en anderen kunnen voordeel halen uit deTai Chi training.

Dus heeft u het Tai Chi en Qi Qong altijd al eens willen proberen en doen dan kunt u langs komen op zaterdag 28 april vanaf 10:00 in het VZP, Verzetsstrijderspark in Apeldoorn. Het evenement wordt bij de fontein gegeven. Wil u liever toch eerst meer informatie dan kunt u even bellen met Douwe Geluk van Tai Chi Apeldoorn op: 06 - 51820257

Willekeurige afbeelding

318a893f13f5573daf0e70cc6261182f_S.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen