Sport

Sport (334)

Roeien, badminton, voetbal, honkbal. Je kan het zo gek niet verzinnen of het is in Apeldoorn te vinden. Vergeet de denksporten ook niet!

Laatste Nieuws

Wereld Tai Chi dag in Apeldoorn

maandag, 09 april 2018 21:26 Geschreven door

Op 28 april 2018 is er de Wereld Tai Chi dag. Deze dag wordt ook in Apeldoorn gevierd middels een evenement georganiseerd door Douwe Geluk. Dit evenement is geheel gratis en iedereen jongen en oud kan eraan deel nemen op de 28ste.

Tai Chi is een vechtkunst vanuit het oude China waarin veel dingen zitten die positief zijn voor de gezondheid van de mens. Tai Chi kan door alle mensen beoefend worden, met of zonder aandoening. Aandoeningen als fibromyalgie, slecht ter been zijn en anderen kunnen voordeel halen uit deTai Chi training.

Dus heeft u het Tai Chi en Qi Qong altijd al eens willen proberen en doen dan kunt u langs komen op zaterdag 28 april vanaf 10:00 in het VZP, Verzetsstrijderspark in Apeldoorn. Het evenement wordt bij de fontein gegeven. Wil u liever toch eerst meer informatie dan kunt u even bellen met Douwe Geluk van Tai Chi Apeldoorn op: 06 - 51820257

Casa Bonita Bokaal 2018

donderdag, 29 Maart 2018 19:51 Geschreven door

Op zaterdag 12 mei is het weer zover! Dan zal de strijd om de Casa Bonita Bokaal plaatsvinden op de grasvelden van verpleeghuis Casa Bonita, onderdeel van Zorggroep Apeldoorn en omstreken. In samenwerking met voetbalvereniging Robur et Velocitas 1855 (Robur) organiseert Zorggroep Apeldoorn en omstreken van 10.00 uur tot 13.00 uur een competitie waar ongeveer 150 jonge voetballers (vanuit Robur) aan meedoen. Een mooi evenement met jong en oud!

De strijd om de Casa Bonita Bokaal vond in 2015 voor het eerst plaats. Het idee achter dit evenement is dat Robur haar rol in de maatschappij wilde oppakken en dan met name in de wijk. Casa Bonita wilde laten zien dat haar cliënten nog midden in de maatschappij leven, zij willen ‘het buiten naar binnen halen’. Dit is dus een goede match! Een mooie combinatie tussen jong en oud! Cliënten van Casa Bonita kunnen erg genieten van de reuring die het evenement met zich meebrengt.

Op zaterdag 12 mei begint het evenement op de parkeerplaats van Robur. Het is de bedoeling dat iedereen vanaf daar naar de grasvelden van Casa Bonita loopt. Dit wordt begeleid door het jeugdkorps DAP, een muziekvereniging uit Apeldoorn. Na het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus klinkt het startsein voor de wedstrijden.

Ongeveer 150 jonge voetballers in de leeftijd van 6-8 spelen deze wedstrijd in landenteams met bijbehorend tenue. Het evenement duurt van 10.00 uur tot 13.00 uur, ook zijn er verschillende lekkernijen en een kleedjesmarkt waar tegen kleine bedragen wat leuks te koop is. Er is genoeg te beleven tijdens dit evenement! U bent van harte welkom aan de Anklaarseweg  91.

Nieuwe 10-weekse beginnerscursus hardlopen bij AV '34

vrijdag, 09 februari 2018 20:15 Geschreven door

De Midwinter Marathon van Apeldoorn is net voorbij en bij AV ’34 beginnen ze op maandag 12 maart met een nieuwe 10-weekse beginnerscursus hardlopen. hardlopen. In deze cursus is het de bedoeling dat we binnen 10 weken een half uur aaneengesloten kunnen hardlopen. Het doel van deze cursus is om op een plezierige manier kennis te maken met de loopsport waarbij blessurepreventie hoog in het vaandel staat.

Dat is dan ook de reden waarom we op de 1e avond van de cursus een inloopspreekuur houden voor lopers met beginnende klachten. Dat zal plaatsvinden in het clubhuis van AV ‘34. Verder wordt er afwisselend op en buiten de baan getraind. Het e.e.a. hangt ook af van de samenstelling van de groep. Verder is er veel aandacht  voor techniek.

* De trainingen start op maandag 12 maart en vrijdag 17 maart om 19.00 uur en duren ong. 1 tot 1,15 uur. en er wordt hardgelopen op en rond de kunststofbaan in het Orderbos
* Er wordt 2x keer in de week training aangeboden zowel op de maandag en de vrijdag.
* De trainingen worden door gediplomeerde trainers gegeven
* Er is ruime douche en kleedruimte aanwezig bij de kunststofbaan in het Orderbos
* * De laatste training loop je mee bij de Kleefrun Paleis het Loo run, waarna een diploma wordt uitgereikt.

De Kleefrun is op zaterdag 26 mei 2018 en voert door het Kroondomeinen van Paleis het Loo.

* Na de cursus kan er doorgestroomd worden naar de loopgroepen binnen AV ‘34
* Prijs € 49,- p.p. inclusief startbewijs Kleefrun, exclusief koffie en thee

Meld je snel aan. De cursussen bij AV ’34 zijn altijd bijzonder snel volgeboekt. Maximale deelname 40 personen.  Voor verdere info kunt u zich richten tot:  

Dodgeballtoernooi in de voorjaarsvakantie

vrijdag, 09 februari 2018 20:10 Geschreven door

Sportstimulering organiseert in samenwerking met Bounz Apeldoorn op dinsdagochtend 27 februari een Dodgeball Toernooi voor de jeugd van 11 t/m 14 jaar. Dodgeball is één van de snelst groeiende sporten van Nederland. Het is een soort trefbal, maar dan in een nieuw jasje. Dodgeball is een dynamische vorm van trefbal die je speelt in een arena vol met trampolines. Ontwijk al springend de bal en schiet met scherp om je tegenstanders te raken!

Het toernooi wordt georganiseerd bij Bounz Apeldoorn (Vlijtseweg 106) en teams van 6 tot 8 spelers kunnen zich aanmelden. Een wedstrijd duurt 12 minuten en elk team speelt minimaal 3 wedstrijden. De organisatie houdt bij de poule indeling rekening met de verschillende leeftijden. “Samen met Bounz Apeldoorn hebben we dit spectaculaire evenement opgezet om jeugd kennis te laten maken met Dodgeball. Door het dynamische spelletje ben je continu in beweging en na een try-out vorig jaar rekenen we erop dat veel teams zich gaan inschrijven.” Aldus Thijs Everaars, beweegcoach bij Accres.

Aanmelden
Deelname kost € 20 per team en aanmelden kan tot en met 21 februari 2018 via de website van Sportstimulering, er is ruimte voor maximaal 24 teams. Elk team dient ook een begeleider (16+) te hebben tijdens het Dodgeball Toernooi.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op sportstimuleringapeldoorn.nl   

populair Nieuws

Elke donderdagmiddag organiseert de afdeling Sportstimulering van Accres “Sport in…
In de meivakantie organiseert de afdeling Sportstimulering van Accres twee…
Op 28 april 2018 is er de Wereld Tai Chi…
Dans mee met DANS&zo! Volg een gratis proefles tussen 15…

Zweed Amanuel Gergis winnaar Acht van Apeldoorn

maandag, 05 februari 2018 20:31 Geschreven door
Onder ideale weersomstandigheden is gister de 45e editie van de Centraal Beheer Midwinter Marathon gehouden. De Acht van Apeldoorn werd gewonnen door Amanuel Gergis uit Zweden in een tijd van 23:07, tweede werd de Belg Koen Naert op een paar honderdsten na de winnaar (ook met 23:07) en derde Yannick Michiels uit België met 23:13.

Bij de vrouwen won Maureen Koster in een tijd van 25:54, de tweede plek was er voor Sylvia Mmboga Medugu met 26:36 op de teller en derde Jip Vastenburg met 27:07. Een compleet overzicht van de winnaars staat op www.midwintermarathon.nl bij het kopje Uitslagen.

Op de Asselronde ging Hendrik Pfeiffer uit Duitsland als eerste over de streep (1:17:27), tweede werd thorben Dietz uit Duitsland (1:17:55) en derde Willem van Schuerbeeck (België) met 1:19:20. Bij de dames ging de eerste plek naar de Belgische Manuela Soccol (1:33:48), Radka Churanova uit Tsjechië werd tweede met 1:38:18 en derde de Nederlandse Esmé Möricke met 1:39:40.
Een compleet overzicht van de uitslagen kunt u vinden op www.midwintermarathon.nl U kunt hier ook extra zoeken op leeftijdscategorieën en jongens/meisjes en dames/heren.

Een recordaantal van 14.315 deelnemers had zich ingeschreven voor het oudste nog bestaande hardloopevenement van Nederland. Voorzitter Frans Mulderij: “Het was een frisse editie”, zo de preses. “Zelfs de lopers bevestigen dat het op bepaalde momenten behoorlijk fris was, zeker op open gedeelten van het parcours. Bijzonder was ook dat Dennis Licht opnieuw zegevierde op de Decathlon Mini-Marathon, ondanks dat hij niet meer fulltime met lopen bezig is. Prachtig ook dat we zes Olympiërs mochten verwelkomen, dat geeft ook weer extra glans aan het evenement.”

Het was ook druk langs het parcours. “Rijen dik, vanaf de start tot De Naald stond het publiek rijen dik”, zo stelt Mulderij tevreden vast. “Het was echt heel gezellig druk op de Loolaan. Ook op andere punten op het parcours zoals bij Berg en Bos was het hartstikke druk met toeschouwers. Alle drukte in de maanden voorafgaand aan het evenement heeft zich helemaal uitbetaald met de enorme opkomst van lopers en toeschouwers.”

En dan de vrijwilligers. Mulderij: “Ook vandaag hebben onze vrijwilligers de lopers een warm onthaal gegeven”, zo onderstreept Mulderij. “We hebben een ongelooflijk trouwe club mensen (zo’n 450 op deze dag) die ervoor gezorgd hebben voor waar we nu staan. We zijn een van de grootste hardloopevenementen van het land maar belangrijker is dat lopers de inzet van deze vrijwilligers enorm waarderen. Daarom zeg ik ook nu weer: hulde aan onze vrijwilligers!”

De 46ste editie van de Midwinter Marathon vindt plaats op zondag 3 februari 2019.

SV Dynamo Apeldoorn viert 25 jaar Internationaal Jeugdtoernooi met record aantal deelnemende teams

dinsdag, 19 december 2017 21:12 Geschreven door

Volleybalvereniging SV Dynamo Apeldoorn organiseert op 27, 28 en 29 december voor de 25e keer het Internationaal Jeugdtoernooi. Tijdens de jubileum editie van het toernooi doet een record aantal teams mee: maar liefst 58 teams uit België, Duitsland, Zwitserland en Nederland gaan de strijd met elkaar aan.

Het Internationale Jeugdtoernooi van SV Dynamo Apeldoorn vindt jaarlijks plaats op 27, 28 en 29 december. Het toernooi staat garant voor drie dagen topvolleybal met de beste jeugdteams van Nederland en daarbuiten. Aan het toernooi doen jongens en meisjes teams mee uit de A-, B- en C-jeugd in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar. Voor veel teams is het toernooi de ideale voorbereiding op de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen.

Jubileum editie
Dit jaar vindt alweer de 25e editie van het Internationaal Jeugdtoernooi plaats. In 1992 werd de basis gelegd voor het huidige Jeugdtoernooi. De eerste editie van het Jeugdtoernooi was een eendaags toernooi. Al snel groeide het aantal deelnemende teams waardoor het toernooi uitgroeide naar een meerdaags toernooi. Ook werd de oude Dynamohal te klein, waardoor er uitgeweken werd naar hallen in de omgeving. Sinds 2008 vindt het Jeugdtoernooi plaats in het Omnisport en de WSV-hal.

25e Engie Internationaal Jeugdtoernooi
Het 25e Engie Internationale Jeugdtoernooi van SV Dynamo Apeldoorn vindt plaats op 27, 28 en 29 december in het Omnisport en de WSV-hal. Het toernooi is vrij toegankelijk voor supporters.

Meer informatie?
Kijk op www.svdynamo.nl/jeugdtoernooi of stuur een mail naar .

Xmas Party in Real-X met DJ Special Jay

vrijdag, 08 december 2017 19:29 Geschreven door

Op 23 december is indoor fun-/skatepark & shop Real-X in kerstsferen gehuld tijdens de gratis toegankelijke Xmas Party op zaterdag 23 december. Het begint om 13:00 met een vrolijke Pokemon wedstrijd. Om ± 15:00 uur start er voor de skateboarders een Best Trick wedstrijd.

Tussendoor kunnen de bezoekers gebruik maken van de gameroom en spelen op de nieuwe arcade machines of andere games (freeplay). Vanaf 19:00 uur mag er gedanst worden op de lekkere beats van DJ Special Jay (Jurre Methorst) die live show op het podium van Real-X draait. Na de Xmas party sluit Real-X haar deuren vanwege de kerstvakantie tot en met 2 januari. Real-X is gevestigd op Zwitsal Apeldoorn Noord, Vlijtseweg 148, gebouw 54. Voor meer informatie: www.real-x.org.

Proefles Club Extra helpt kinderen op weg naar sportclub

woensdag, 15 november 2017 19:46 Geschreven door

In de week van 20 november biedt de afdeling Sportstimulering van Accres de mogelijkheid een proefles Club Extra te volgen. Club Extra is een sportclub die bedoeld is voor kinderen die moeite hebben om aansluiting te vinden bij een reguliere sportclub. Dat kan verschillende oorzaken hebben, zoals problemen met de motoriek, overgewicht, een stoornis of nog zoekend naar een passende sport. Club Extra helpt kinderen op weg naar een sport(club).

In kleine groepjes worden er diverse sportieve activiteiten gedaan, zoals verschillende spelen, toestel oefeningen en af en toe komt een sportclub op uitnodiging een leuke clinic verzorgen. Het plezier in bewegen hervinden en behouden staat centraal. Dit doen we door te kijken wat kinderen wel kunnen en succesbelevingen te ervaren. Club Extra is er voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die nog niet lid zijn van een sportclub.

Gratis proefles!
Mogelijkheden proefles Club Extra:

  • Club Extra Oost: Gymzaal Eekschillersdreef 1
    Maandagmiddag 15.30-16.30 uutr
  • Club Extra Noord: Gymzaal Ravelijn 380
    Woensdagmiddag 13:30 - 14:30 uur
  • Club Extra West: Gymzaal Jupiterlaan 44
    Donderdagmiddag 15:30 - 16:30 uur

Aanmelden voor een proefles kan per e-mail: , de proefles is gratis. Kijk voor meer informatie op accres.nl/clubextra.

Sportstimulering – Accres
Sportstimulering is een 'club' gespecialiseerde en enthousiaste sportprofessionals die graag voor iedereen in de gemeente Apeldoorn aan de slag gaat. Zo wordt er nauw samengewerkt met verschillende (sport) organisaties om de jeugd te laten sporten, worden er activiteiten georganiseerd om ouderen te laten bewegen en elkaar te ontmoeten en worden speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen met een (lichamelijke) beperking. Bijvoorbeeld Sport van de maand, sportdagen en sportinstuiven worden ingezet om iedereen laagdrempelig kennis te laten maken met verschillende sporten. Daarnaast wordt Sportstimulering ingezet als middel om mensen te activeren en te betrekken bij de buurt. Dat levert een actieve en betrokken gemeenschap op en stimuleert tevens de (burger) participatie en bevordert de leefbaarheid.

Willekeurige afbeelding

c98f94f40157770b2c759e6a29a9730b_M.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen