vrijdag 23 februari 2018 | Login
Sport

Sport (330)

Roeien, badminton, voetbal, honkbal. Je kan het zo gek niet verzinnen of het is in Apeldoorn te vinden. Vergeet de denksporten ook niet!

Laatste Nieuws

Zweed Amanuel Gergis winnaar Acht van Apeldoorn

maandag, 05 februari 2018 20:31 Geschreven door
Onder ideale weersomstandigheden is gister de 45e editie van de Centraal Beheer Midwinter Marathon gehouden. De Acht van Apeldoorn werd gewonnen door Amanuel Gergis uit Zweden in een tijd van 23:07, tweede werd de Belg Koen Naert op een paar honderdsten na de winnaar (ook met 23:07) en derde Yannick Michiels uit België met 23:13.

Bij de vrouwen won Maureen Koster in een tijd van 25:54, de tweede plek was er voor Sylvia Mmboga Medugu met 26:36 op de teller en derde Jip Vastenburg met 27:07. Een compleet overzicht van de winnaars staat op www.midwintermarathon.nl bij het kopje Uitslagen.

Op de Asselronde ging Hendrik Pfeiffer uit Duitsland als eerste over de streep (1:17:27), tweede werd thorben Dietz uit Duitsland (1:17:55) en derde Willem van Schuerbeeck (België) met 1:19:20. Bij de dames ging de eerste plek naar de Belgische Manuela Soccol (1:33:48), Radka Churanova uit Tsjechië werd tweede met 1:38:18 en derde de Nederlandse Esmé Möricke met 1:39:40.
Een compleet overzicht van de uitslagen kunt u vinden op www.midwintermarathon.nl U kunt hier ook extra zoeken op leeftijdscategorieën en jongens/meisjes en dames/heren.

Een recordaantal van 14.315 deelnemers had zich ingeschreven voor het oudste nog bestaande hardloopevenement van Nederland. Voorzitter Frans Mulderij: “Het was een frisse editie”, zo de preses. “Zelfs de lopers bevestigen dat het op bepaalde momenten behoorlijk fris was, zeker op open gedeelten van het parcours. Bijzonder was ook dat Dennis Licht opnieuw zegevierde op de Decathlon Mini-Marathon, ondanks dat hij niet meer fulltime met lopen bezig is. Prachtig ook dat we zes Olympiërs mochten verwelkomen, dat geeft ook weer extra glans aan het evenement.”

Het was ook druk langs het parcours. “Rijen dik, vanaf de start tot De Naald stond het publiek rijen dik”, zo stelt Mulderij tevreden vast. “Het was echt heel gezellig druk op de Loolaan. Ook op andere punten op het parcours zoals bij Berg en Bos was het hartstikke druk met toeschouwers. Alle drukte in de maanden voorafgaand aan het evenement heeft zich helemaal uitbetaald met de enorme opkomst van lopers en toeschouwers.”

En dan de vrijwilligers. Mulderij: “Ook vandaag hebben onze vrijwilligers de lopers een warm onthaal gegeven”, zo onderstreept Mulderij. “We hebben een ongelooflijk trouwe club mensen (zo’n 450 op deze dag) die ervoor gezorgd hebben voor waar we nu staan. We zijn een van de grootste hardloopevenementen van het land maar belangrijker is dat lopers de inzet van deze vrijwilligers enorm waarderen. Daarom zeg ik ook nu weer: hulde aan onze vrijwilligers!”

De 46ste editie van de Midwinter Marathon vindt plaats op zondag 3 februari 2019.

SV Dynamo Apeldoorn viert 25 jaar Internationaal Jeugdtoernooi met record aantal deelnemende teams

dinsdag, 19 december 2017 21:12 Geschreven door

Volleybalvereniging SV Dynamo Apeldoorn organiseert op 27, 28 en 29 december voor de 25e keer het Internationaal Jeugdtoernooi. Tijdens de jubileum editie van het toernooi doet een record aantal teams mee: maar liefst 58 teams uit België, Duitsland, Zwitserland en Nederland gaan de strijd met elkaar aan.

Het Internationale Jeugdtoernooi van SV Dynamo Apeldoorn vindt jaarlijks plaats op 27, 28 en 29 december. Het toernooi staat garant voor drie dagen topvolleybal met de beste jeugdteams van Nederland en daarbuiten. Aan het toernooi doen jongens en meisjes teams mee uit de A-, B- en C-jeugd in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar. Voor veel teams is het toernooi de ideale voorbereiding op de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen.

Jubileum editie
Dit jaar vindt alweer de 25e editie van het Internationaal Jeugdtoernooi plaats. In 1992 werd de basis gelegd voor het huidige Jeugdtoernooi. De eerste editie van het Jeugdtoernooi was een eendaags toernooi. Al snel groeide het aantal deelnemende teams waardoor het toernooi uitgroeide naar een meerdaags toernooi. Ook werd de oude Dynamohal te klein, waardoor er uitgeweken werd naar hallen in de omgeving. Sinds 2008 vindt het Jeugdtoernooi plaats in het Omnisport en de WSV-hal.

25e Engie Internationaal Jeugdtoernooi
Het 25e Engie Internationale Jeugdtoernooi van SV Dynamo Apeldoorn vindt plaats op 27, 28 en 29 december in het Omnisport en de WSV-hal. Het toernooi is vrij toegankelijk voor supporters.

Meer informatie?
Kijk op www.svdynamo.nl/jeugdtoernooi of stuur een mail naar .

Xmas Party in Real-X met DJ Special Jay

vrijdag, 08 december 2017 19:29 Geschreven door

Op 23 december is indoor fun-/skatepark & shop Real-X in kerstsferen gehuld tijdens de gratis toegankelijke Xmas Party op zaterdag 23 december. Het begint om 13:00 met een vrolijke Pokemon wedstrijd. Om ± 15:00 uur start er voor de skateboarders een Best Trick wedstrijd.

Tussendoor kunnen de bezoekers gebruik maken van de gameroom en spelen op de nieuwe arcade machines of andere games (freeplay). Vanaf 19:00 uur mag er gedanst worden op de lekkere beats van DJ Special Jay (Jurre Methorst) die live show op het podium van Real-X draait. Na de Xmas party sluit Real-X haar deuren vanwege de kerstvakantie tot en met 2 januari. Real-X is gevestigd op Zwitsal Apeldoorn Noord, Vlijtseweg 148, gebouw 54. Voor meer informatie: www.real-x.org.

Proefles Club Extra helpt kinderen op weg naar sportclub

woensdag, 15 november 2017 19:46 Geschreven door

In de week van 20 november biedt de afdeling Sportstimulering van Accres de mogelijkheid een proefles Club Extra te volgen. Club Extra is een sportclub die bedoeld is voor kinderen die moeite hebben om aansluiting te vinden bij een reguliere sportclub. Dat kan verschillende oorzaken hebben, zoals problemen met de motoriek, overgewicht, een stoornis of nog zoekend naar een passende sport. Club Extra helpt kinderen op weg naar een sport(club).

In kleine groepjes worden er diverse sportieve activiteiten gedaan, zoals verschillende spelen, toestel oefeningen en af en toe komt een sportclub op uitnodiging een leuke clinic verzorgen. Het plezier in bewegen hervinden en behouden staat centraal. Dit doen we door te kijken wat kinderen wel kunnen en succesbelevingen te ervaren. Club Extra is er voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die nog niet lid zijn van een sportclub.

Gratis proefles!
Mogelijkheden proefles Club Extra:

  • Club Extra Oost: Gymzaal Eekschillersdreef 1
    Maandagmiddag 15.30-16.30 uutr
  • Club Extra Noord: Gymzaal Ravelijn 380
    Woensdagmiddag 13:30 - 14:30 uur
  • Club Extra West: Gymzaal Jupiterlaan 44
    Donderdagmiddag 15:30 - 16:30 uur

Aanmelden voor een proefles kan per e-mail: , de proefles is gratis. Kijk voor meer informatie op accres.nl/clubextra.

Sportstimulering – Accres
Sportstimulering is een 'club' gespecialiseerde en enthousiaste sportprofessionals die graag voor iedereen in de gemeente Apeldoorn aan de slag gaat. Zo wordt er nauw samengewerkt met verschillende (sport) organisaties om de jeugd te laten sporten, worden er activiteiten georganiseerd om ouderen te laten bewegen en elkaar te ontmoeten en worden speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen met een (lichamelijke) beperking. Bijvoorbeeld Sport van de maand, sportdagen en sportinstuiven worden ingezet om iedereen laagdrempelig kennis te laten maken met verschillende sporten. Daarnaast wordt Sportstimulering ingezet als middel om mensen te activeren en te betrekken bij de buurt. Dat levert een actieve en betrokken gemeenschap op en stimuleert tevens de (burger) participatie en bevordert de leefbaarheid.

populair Nieuws

Sportstimulering organiseert in samenwerking met Bounz Apeldoorn op dinsdagochtend 27…
Dans mee met DANS&zo! Volg een gratis proefles tussen 15…
Onder ideale weersomstandigheden is gister de 45e editie van de…
De Midwinter Marathon van Apeldoorn is net voorbij en bij…

Girls only voetbaltournooi in Omnisport

dinsdag, 07 november 2017 21:31 Geschreven door

Op zondag 19 november, van 13.00 tot 17.00 uur, wordt er speciaal voor alle meiden t/m 18 jaar een 4 tegen 4 zaalvoetbaltoernooi gehouden in de topsporthal in Omnisport, Voorwaarts 55  in Apeldoorn. Het wordt een gezellige sportieve middag met leuke prijzen en extra activiteiten. Meedoen kan met teams van 4 á 5 speelsters en binnen 3 verschillende leeftijdscategorieën. Meiden t/m 9 jaar, 10 t/m 14 jaar en 15 t/m 18 jaar. De poules voor de oudste leeftijdscategorieën zitten inmiddels vol, maar meiden t/m 9 jaar kunnen zich nog met hun team aanmelden via of bellen met 06 380 12 505. Deelname aan het Girls Only Zaalvoetbaltoernooi is gratis.

Na de succesvolle Girls Only Cruyffcourt toernooien en een eerste Girls Only Zaalvoetbaltoernooi in 2016, organiseert Girls Only (onderdeel van DenkTank Breed) in samenwerking met OSSO (Op Straat Sportief Ontmoeten – onderdeel van Stimenz) voor een tweede keer een zaalvoetbaltoernooi speciaal voor meiden. Met rond de 100 deelneemsters staan de Girls Only voetbaltoernooien altijd garant voor een gezellig en sportief toernooi. Publiek is van harte welkom. Toegang is gratis.  

Samenwerking
Speelsters van voetbalvereniging WSV zullen de wedstrijden fluiten en speelsters van PFC Apeldoorn (Pro Futsal Club) verzorgen een gezamenlijk warming-up voor alle deelnemende teams, zodat we goed opgewarmd aan het toernooi kunnen beginnen.

Extra activiteiten
Tussen de wedstrijden door kunnen de meiden zich creatief uitleven in het Girls Only atelier in het sportcafé van Omnisport, of een gezonde snack of energydrink maken bij JOGG Apeldoorn. 

Fehim Begovic van OSSO met Oranje O18 naar Slowakije

woensdag, 25 oktober 2017 20:59 Geschreven door

Fehim Begovic van OSSO gaat van 30 oktober t/m 5 november a.s. met Oranje O18 naar Piestany in Slowakije. Daar zal in 3 wedstrijden tegen respectievelijk Rusland, Slowakije en Azerbaijan geprobeerd worden een plek te veroveren op de Jeugd Olympische spelen van 2018 in Argentinië. Mooi om te zien dat deze Apeldoornse jongen het geschopt heeft tot de eindselectie van 16 jongens.

OSSO staat voor Op Straat Sportief Ontmoeten. OSSO heeft een positieve en sportieve invloed op opgroeiende jeugd en jongeren in Apeldoorn. Het is mooi op te lezen hoe dit project zorgt voor verbinding van jeugd en jongeren in de wijk. Talentontwikkeling, begeleiding en een beetje liefde kan zoveel verschil maken.

Meer informatie over OSSO is te vinden op www.stimenz.nl

Sportinstuif in de Herfstvakantie

vrijdag, 06 oktober 2017 20:03 Geschreven door

Vervelen tijdens de Herfstvakantie? Dat is niet nodig! Kinderen uit het basisonderwijs, het speciaal onderwijs en uit de brugklas kunnen tijdens de sportinstuiven in de herfstvakantie deelnemen aan diverse sporten in verschillende sporthallen in Apeldoorn. Speciaal voor de tieners van 10 tot 14 jaar is er de Tiener Sportinstuif op donderdag 19 oktober.

Programma:

Gymzaal Keerkring (Keerkring 74)

Maandag 10.00-12.00 uur (8 t/m 12 jaar), 13.00-15.00 uur (4 t/m 7 jaar)
Donderdag 10.00-12.00 uur (8 t/m 12 jaar), 13.00-15.00 uur (4 t/m 7 jaar)

Gymzaal Het Kristal (Citroenvlinder)

Maandag 10.00-12.00 uur (4 t/m 7 jaar), 13.00-15.00 (8 t/m 12 jaar)
Woensdag 10.00-12.00 uur (4 t/m 7 jaar), Speciaal onderwijs 13.00-14.30 uur

Sporthal Matenpark (Heemradenlaan 130)

Dinsdag 10.00-12.00 uur (8 t/m 12 jaar), 13.00-15.00 uur (4 t/m 7 jaar)

Sporthal Zuiderpark (1e Wormenseweg 213)

Donderdag: 10.00-12.00 uur (4 t/m 7 jaar), 13.00-15.00 uur (8 t/m 12 jaar)

Sporthal Sprengeloo (Prinses Beatrixlaan 10)

Dinsdag: 10.00-12.00 uur ( 6 t/m 9 jaar), 13.00-15.00 uur (4 t/m 6 jaar)
Donderdag: 10.00-12.00 uur (6 t/m 9 jaar) 13.00-15.00 uur ( 10 t/m 14 jaar Tiener Sportinstuif)

De kosten zijn €2,50 per persoon per dagdeel. Kijk voor het sport-en spelaanbod per locatie op onze website: https://sportstimulering.accres.nl/beweegactiviteiten/activiteit/herfstvakantie-instuif

Voetbaldag voor jongens en meisjes

vrijdag, 29 september 2017 23:07 Geschreven door

Op dinsdag 17 oktober 2017 organiseert Sportstimulering in samenwerking met 100% Voetbal Apeldoorn een voetbaldag voor jongens en meisjes tot en met 12 jaar. De voetbaldag vindt plaats op de velden van voetbalvereniging CSV Apeldoorn tussen 8.30 en 15.30 uur.

Na ontvangst gaat de 100% Voetbaldag van start met een gezamenlijke warming-up. Wanneer de spieren opgewarmd zijn, worden de deelnemers begeleid door gediplomeerde trainers van onder andere Vitesse tijdens de verschillende voetbalactiviteiten. Na de lunch wordt een toernooi gespeeld en shoot outs genomen. De voetbaldag wordt afgesloten met een prijsuitreiking en krijgt iedere deelnemer een leuke attentie mee naar huis.

De 100% Voetbaldag vindt plaats op dinsdag 17 oktober 2017 van 8.30 tot 15.30 uur op de sportvelden van CSV Apeldoorn. Deelname aan het toernooi bedraagt € 25,- per persoon. Inschrijven is mogelijk via de website www.100voetbaldag.nl

Willekeurige afbeelding

60e8a946e2b62d3d142944e6eb1cc818_XL.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen