Bijzonder

Bijzonder (125)

Iets klein, iets aparts. Dat maakt het nieuws wat niet standaard is en dus eigenlijk nooit aan bod komt. Apeldoorn Actueel heeft hiervoor bijzonder in het leven geroepen. Een platform voor klein, apart en bijzonder nieuws.

Laatste Nieuws

Ruim 1100 euro voor stichting Hartekind

donderdag, 29 Maart 2018 20:46 Geschreven door
Op 17 maart j.l. heeft  hartekind Jurre Methorst, ofwel Special-Jay een benefietconcert voor stichting Hartekind gehouden in de Boerderij te Beekbergen.
Hij heeft hiermee het mooie bedrag van € 1111,05 opgehaald.

Jurre is enorm blij en dankbaar voor alle steun en kan dankzij alle donaties een mooi bedrag aan stichting Hartekind overhandigen.

Stichting Hartekind doet o.a. onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen.

Ruim 700 kinderen hebben gestemd op hun favoriete activiteit

vrijdag, 23 Maart 2018 21:11 Geschreven door

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart hebben ruim 700 kinderen gestemd op hun favorieten activiteit bij het kinderstembureau.

Het kinderstembureau wat te vinden was bij zes verschillende wijkcentra is mogelijk gemaakt door Accres in samenwerking met de gemeente Apeldoorn en kinderopvang Doomijn.

Kinderstembiljet
Op het kinderstembiljet konden de kinderen hun favorieten activiteit en hun droomactiviteit aangeven. Met de input die we middels het kinderstembiljet hebben gekregen gaan we aan de slag om passende wijkgerichte activiteiten te realiseren.

Winactie
Via een persoonlijke e-mail worden de winnaars van de kaartjes voor verschillende leuke kinderactiviteiten op de hoogte gesteld, de uitslag is ook vanaf eind maart terug te lezen op de website accres.nl/kinderstembus/winactie

Kinderen ook naar de stembus tijdens de gemeenteraadsverkiezingen

vrijdag, 09 Maart 2018 19:58 Geschreven door

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart kunnen kinderen op verschillende locaties van Accres stemmen op hun favoriete activiteit. In samenwerking met kinderopvang Doomijn en gemeente Apeldoorn is de Kinderstembus mogelijk gemaakt.

Kinderstembiljet
Op het kinderstembiljet kunnen de kinderen het stemvakje van hun favorieten activiteit rood maken. Op de achterkant van het stembiljet mogen ze hun droomactiviteit laten zien. Knutselmateriaal is aanwezig op de kinderstembus locaties. Daarna kan het stembiljet in de kinderstembus worden gedaan. Onder de jonge stemmers worden kaartjes verloot voor verschillende leuke kinderactiviteiten.

Kinderstembureau
Het kinderstembureau is te vinden in dok Zuid, wijkcentrum De Stolp, wijkcentrum Orca, wijkcentrum De Groene Hoven en dorpshuis De Hoge Weye in Beekbergen. Naast deze locaties is er ook een kinderstembureau in het stadshuis en basisschool De Regenboog.

Meer informatie
Het kinderstembiljet is aanwezig op één van de bovenstaande locaties en wordt ook vooraf verspreid bij de scholen in de buurt van de kinderstembureau’s. Daarnaast is het kinderstembiljet te downloaden via de link accres.nl/wijkcentra/kinderstembus 

Voor verdere vragen kunt u terecht bij Ingrid Lith | 06 13 144 371 |

De Viermaster creëert chillroom

vrijdag, 09 Maart 2018 19:44 Geschreven door

Een rustgevende ruimte creëren waar (jong)volwassenen met onder andere niet-aangeboren hersenletsel kunnen ontspannen en hun zintuigen aangenaam laten prikkelen: een chillroom in de Viermaster! Hiervoor is Zorggroep Apeldoorn en omstreken (ZGA e.o.) op zoek naar sponsoren.

In de Viermaster, een locatie van ZGA e.o. wonen (jong)volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel. Een aantal van hen heeft een verminderd bewustzijn, vaak voorafgegaan door een coma. Ook verblijven er jongeren met  de spierziekte Duchenne en ALS.

Op de Viermaster vinden allerlei vormen van activiteiten en therapieën plaats. Door  toename van cliënten met een bewustzijnsstoornis is het van belang om het aanbod nog beter aan te laten sluiten bij deze doelgroep. Patrick Paalman, verpleegkundige en initiatiefnemer: “Wij willen onze mogelijkheden uitbreiden met een chillroom. Een rustgevende ruimte waar deze cliënten kunnen ontspannen met behulp van voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden die de zintuigen aangenaam prikkelen. Dit heeft een positief effect op stemming en gedrag en daarmee de kwaliteit van leven”.

De kosten voor het realiseren van een chillroom bedragen ca. €40.000,-. Patrick: “Via verschillende vormen van sponsoring en fondsenwerving proberen we het geld bij elkaar te krijgen. We zijn op zoek naar bedrijven of personen die bereid zijn om mee te denken en te doneren”.

Wilt u meer weten over de chillroom of over financiële ondersteuning dan kunt u contact opnemen met Patrick via

populair Nieuws

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart hebben ruim 700…
Uitvaartorganisatie Yarden maakte op vrijdag 6 april ‘de dood’ bespreekbaar…
Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart kunnen kinderen op…
Mevrouw T.M. van Amersfoort-Godeschalk heeft woensdag 4 april 2018 uit…

Dance Party voor stichting Hartekind met DJ Special-Jay

vrijdag, 09 Maart 2018 19:38 Geschreven door

Een leuke avond beleven en tegelijk een goed doel steunen? Het kan op 17 maart in De Boerderij in Beekbergen. 14-jarig DJ-talent Special-Jay draait die avond Deephouse dansmuziek en zamelt daarmee geld in voor stichting Hartekind. De opbrengst van de entree en 20 cent van elke consumptie gaat naar stichting Hartekind die met het financieren van wetenschappelijk onderzoek  doen naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen.

Hartekind voor Hartekind
DJ Special Jay, ofwel Jurre Methorst is zelf ook een Hartekind en vocht het afgelopen jaar nog voor zijn leven samen met de kindercardiologen en verpleegkundigen van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.  Zij zullen samen met Dr. Breur, ambassadeur van Hartekind ook op deze avond aanwezig zijn en een toelichting geven.

Kaartjes en informatie
U kunt stichting Hartekind steunen met een donatie via www.hartekind.nl of op 17 maart komen naar uitgaanscentrum De Boerderij, Tullekensmolenweg 22a in Beekbergen vanaf 20:00 uur. Een kaartje kost 2,50 euro. Kaartjes kunnen ook in de voorverkoop worden gekocht bij Key Music aan de Asselsestraat. 

Meer informatie kunt u vinden op: www.boerderijbeekbergen.nl of op facebook: Special- Jay.

1.000 taarten voor nieuwe werknemers in Apeldoorn

woensdag, 21 februari 2018 19:42 Geschreven door

Vanaf vandaag trakteert Apeldoorn Marketing alle nieuwe werknemers van MKB bedrijven op een gratis appeltaart. Zo krijgen ze een extra warm welkom en een prettige eerste kennismaking met de stad. In 2018 zijn er 1.000 taarten voor nieuwe werknemers beschikbaar.

Welkom
Apeldoorn is een ondernemende stad en wil dat graag onderstrepen met concrete acties waar ondernemers en werknemers enthousiast van worden. Dat leverde al de eretitel ‘MKB vriendelijke grote stad’ op, maar nu is er ook een initiatief om nieuwe werknemers te belonen voor hun keus om in Apeldoorn te gaan werken. Alle bedrijven met minstens 10 medewerkers hebben namelijk waardebonnen gekregen voor gratis appeltaarten voor nieuwe medewerkers.

Binnenstad
Met deze actie worden nieuwe werknemers niet alleen welkom geheten, maar worden ze ook verleid om de binnenstad van Apeldoorn te bezoeken. De taarten zijn namelijk alleen op te halen bij bakker Keurhorst aan de Asselsestraat. Ongeveer 30% van de werknemers op bedrijventerreinen komt van buiten de stad en de kans is groot, dat zij niet weten wat de binnenstad van Apeldoorn hen te bieden heeft. Daar wil Apeldoorn Marketing verandering in brengen. Dat is goed voor de lokale economie, voor de profilering als MKB-vriendelijke stad en natuurlijk voor de mensen die hebben gekozen voor een baan in Apeldoorn.

Spelregels
Via een online bestelformulier op www.gewooninapeldoorn.nl/taart kunnen ondernemers tegoedbonnen voor een gratis appeltaart aanvragen. Zij kunnen deze vervolgens uitdelen bij de introductie van nieuwe medewerkers. Die mogen daarmee een taart ophalen bij bakker Keurhorst in de Asselsestraat (nummer 44) in de binnenstad van Apeldoorn. Dit geldt dus alleen voor NIEUWE medewerkers, 1 taart per persoon. De nieuwe collega moet de appeltaart zelf ophalen, tegen inlevering van een volledig naar waarheid ingevulde tegoedbon. De actie start met een ‘proefperiode’ van 1.000 weg te geven taarten, dus zolang de voorraad strekt.

Actie 25.000 knuffels voor 25.000 kinderen in Oekraine afgesloten

maandag, 11 december 2017 15:42 Geschreven door

Stichting W.H.O.E. heeft afgelopen zondagmorgen in een speciale dankdienst in kerk "De Hofstad" de actie "25.000 knuffels voor 25.000 kinderen" afgesloten.

De kerkgangers waren gevraagd om een knuffel mee te nemen naar de kerk om zo het aantal te halen. Kinderen haalden die laatste knuffels op en zo werd de laatste doos met ruim 200 knuffels volgemaakt en de 25.000 gehaald. Ook het project "Geld voor 300 voedselpakketten voor ouderen" in de plaats Ternopil (Oekraine) e.o. is afgesloten.

Er is zo veel geld binnengekomen dat niet 300 maar een drievoud daarvan, 900 voedselpakken ter plekke gekocht konden worden en uitgedeeld aan eenzame ouderen die met zon pakket bijna een maand kunnen leven. Met het afsluiten van beide acties is er een eind gekomen aan het 25 jarig jubileumjaar van de stichting.  Op naar de volgende 25 jaar!

Foto's zijn te zien via www.whoe.nl

Apenheul publiceert eerste filmbeelden van zeldzame geelstaartwolaap

maandag, 04 december 2017 18:50 Geschreven door

Het is een expeditieteam van Apenheul gelukt om de allereerste filmbeelden te maken van de zeldzame geelstaartwolaap. Deze met uitsterven bedreigde apensoort komt voor in de nevelwouden van de Los Chilchos vallei in Peru en werd daar voor het laatst in 2009 gezien. In het gebied is het Apenheul Natuurbehoudfonds (ANF) actief met een groot project om het nevelwoud en de geelstaartwolaap te beschermen. Nu de geelstaartwolaap met succes op film is vastgelegd, start het ANF een nieuwe actie om nog meer nevelwoud rondom Los Chilchos te beschermen.

bekijk de unieke beelden van de geelstaartwolaap

Expeditie in Peru
De geelstaartwolaap werd jaren geleden voor het laatst in de Los Chilchos vallei in Peru gezien. In de tussenliggende jaren is het ANF zeer actief geweest om de geelstaartwolaap te beschermen. Hans Dignum, coördinator van het geelstaartwolaap-project, ging op expeditie in Peru onder leiding van Peru’s meest bekende primatoloog dr. Roland Aquino. Hans vertelt: “We wilden zeker weten of de geelstaartwolaap nog in het gebied voorkomt waar het ANF actief is. Alleen zo konden we erachter komen of de inzet van het ANF bijdraagt aan de bescherming van de geelstaartwolaap en de andere flora en fauna in het gebied.”

Dat was geen gemakkelijke opgave. Hans: “Het nevelwoud is heel moeilijk toegankelijk. Het woud is donker, dichtbegroeid en ligt op meer dan 2.000 meter hoogte op steile berghellingen en diepe afgronden. We waren al weken onderweg, toen we plotseling een geluid hoorden dat weleens van de geelstaartwolaap kon zijn. Het was fantastisch om te ontdekken dat er hoog in de bomen een prachtige groep geelstaartwolapen zat. De kroon op ons jarenlange werk in Peru.” Van de gemaakte beelden wordt de komende tijd een documentaire ontwikkeld door regisseur en documentairemaker Kolijn van Beurden.

Actie voor het nevelwoud
Nu duidelijk is dat er nog geelstaartwolapen voorkomen in de Los Chilchos vallei, wil het ANF hier nog meer nevelwoud beschermen. Het gaat in eerste instantie om een gebied van ongeveer 640 hectare. Om het woud te kunnen beschermen, is geld nodig. Daarom roept het ANF iedereen op om symbolisch een stuk nevelwoud te adopteren via apenheulnatuurbehoud.nl. Met € 75,- kan het ANF één hectare gebied beschermen.

De afgelopen jaren is er dankzij de inzet van het ANF al 46.000 hectare land tot officieel beschermd gebied verklaard. De komende jaren zet het ANF zich in om natuurgebieden met elkaar te verbinden middels een ecologische corridor. Zo kunnen afzonderlijke populaties bedreigde diersoorten, zoals de geelstaartwolaap, gemakkelijker bij elkaar komen. Dat maakt hun overlevingskansen aanzienlijk groter.

Over het geelstaartwolaap-project
Het Apenheul Natuurbehoudfonds is in 2004 gestart met het geelstaartwolaap-project. In Peru zijn lokale boeren genoodzaakt het nevelwoud te kappen voor hun inkomsten. Apenheul heeft de boeren daarom duurzame koffieteelt bijgebracht als alternatieve inkomstenbron, samen met de organisatie Progresso en dankzij steun van de Rabobank Foundation. Boeren hoeven nu geen nevelwoud meer te kappen én hebben voldoende inkomsten. Zo blijft het nevelwoud behouden en daarmee het leefgebied van de geelstaartwolaap en andere zeldzame planten en dieren. Apenheul schenkt de koffie aan de bezoekers in het park en aan alle gasten van duurzame congres- en evenementenlocatie De St@art.

 

Willekeurige afbeelding

1d910c256c02cc29193a5d0f864b415f_XS.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen