dinsdag 16 oktober 2018 | Login

Maandagavond, rond 22.00 uur, werd op de Regentesselaan in Apeldoorn een buschauffeur van Syntus in zijn bus overvallen. Onder bedreiging van iets dat leek op een vuurwapen werd de chauffeur gedwongen zijn geldlade af te geven.

Kort na de overval werden in het Wilhelminapark twee jongens aangetroffen die aan het signalement van de daders voldeden. Die jongens werden aangehouden maar bleken kort daarna niets met de overval te maken te hebben. Ze zijn toen onmiddellijk weer in vrijheid gesteld.

De chauffeur stopte bij de halte om een passagier te laten instappen. Terwijl de ingestapte passagier een kaartje kocht, stapten nog twee jongens de bus in. Eén van hen bedreigde de chauffeur.
Nadat de chauffeur de geldlade had afgegeven, renden de twee de bus uit, in de richting van het Prins Hendrikplein. Blijkbaar waren de daders er niet van op de hoogte dat een chauffeur van een lijnbus niet meer dan enkele tientallen Euro’s in de geldla heeft. Van de daders is bekend dat het gaat om vermoedelijk blanke jongens van ongeveer 17 jaar oud. Ze droegen beide donkere kleding met een muts op en een sjaal voor hun gezicht.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen die de daders kort voor 22.00 uur hebben gezien in de buurt van de bushalte aan de Regentesselaan of die de daders na de overval hebben zien vluchten in de richting van het Prins Hendrikplein. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen