maandag 15 oktober 2018 | Login

Gevel van huis weggeblazen na explosie Speciaal

In een woning aan De Hegge in Apeldoorn is donderdagochtend rond 9.30 uur brand uitgebroken als gevolg van een explosie. Het gaat om een complex met jongerenwoningen van woningcorporatie De Goede Woning.

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) meldt via twitter dat een deel van de gevel is weggeblazen. Hoewel de rookpluimen vanaf ver te zien waren had de brandweer de brand al vrij snel onder controle. Even voor tien uur konden de eerste brandweer eenheden alweer retour naar de post. De gevel van het pand is neergekomen op enkele auto's welke voor het pand waren geparkeerd. De geparkeerde voertuigen liepen hierbij aanzienlijk schade op.

Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend maar er moet rekening worden gehouden met een gas explosie aldus Rob Nederhoff van de brandweer. Of dit daadwerkelijk het geval is moet nog wel worden vast gesteld. Onder buurtbewoners gaat het verhaal dat de persoon van het geëxplodeerde huis vandaag uit het huis gezet zou worden. De bewoner van de woning is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de explosie.

Er waren geen personen in het pand aanwezig en er zijn verder geen gewonden gevallen, de traumahelikopter welke voor mogelijke slachtoffers uit voorzorg was opgeroepen is dan ook vrij snel weer afbesteld. Bouwtoezicht van de gemeente Apeldoorn is ingeschakeld voor nader onderzoek. Bouwtoezicht moet bekijken hoe stabiel, of instabiel, de woning op dit moment is.


Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen