vrijdag 19 oktober 2018 | Login

Omgeving pinautomaat Anklaar afgezet geweest door explosieve stof Speciaal

In de nacht van woensdag op donderdag 3 maart hebben onbekenden geprobeerd een pinautomaat te forceren aan de Saloméstraat in Apeldoorn. Dat mislukte, er is niks buit gemaakt. De auto waarmee de daders het gebouw geramd hebben is vlakbij uitgebrand.

De ramkraak vond plaats rond 04.45 uur. Getuigen belden de politie nadat ze wakker werden van het lawaai. Getuigen hebben meerdere personen bij het gebouwtje gezien, het is niet helemaal duidelijk precies hoeveel daders erbij betrokken waren. De schade aan het gebouw is groot maar het is niet gelukt om iets buit te maken. De politie onderzoekt nog of de daders ook geprobeerd hebben de pinautomaat op te blazen. Rond 11:00 uur heeft de politie heeft een deel van het winkelcentrum Anklaar en de markt ontruimd. Er is een mogelijk explosieve stof aangetroffen tijdens het onderzoek. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft hier onderzoek naar gedaan. 

De ontruimde markt werdt door agenten bewaakt. Bij een verzorgingshuis en sporthal in de buurt werden mensen opgevangen.  In totaal zijn er 25 woningen, het winkelcentrum en de markt ontruimd geweest. Ongeveer 10 mensen hebben gebruik gemaakt van de opvanglocaties. Rond 14:30 uur heeft de EOD het gebied vrij gegeven. De politie doet geen verdere mededelingen over de gevonden explosieve stof.

Het voertuig dat gebruikt werd om het gebouw te rammen werd al snel na de ramkraak brandend aangetroffen op de hoek met de Laan van Zevenhuizen. Het is niet bekend of de auto in brand gestoken is of vlam gevat heeft als gevolg van het rammen van de pinautomaat. De brandweer heeft de autobrand geblust. Op de auto zaten gestolen kentekenplaten.

Tips
Getuigen hebben gezien dat twee daders op een motor of brommer wegreden. De daders waren in het donker gekleed. Omdat mogelijk sprake was van meer dan twee daders is niet helemaal duidelijk of andere daders op een andere manier zijn gevlucht.

De politie heeft de ramkraak in onderzoek en is op zoek naar meer getuigen die wellicht iets hebben gezien, en nog niet met de politie gesproken hebben. Heeft u afgelopen nacht in de omgeving Saloméstraat verdachte personen of voertuigen gezien, bel de politie via 0900-8844.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen