woensdag 17 oktober 2018 | Login

Hennepkwekerij ontmanteld, twee personen aangehouden

Een hennepkwekerij werd aangetroffen in woning in Apeldoorn. De politie heeft twee personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze hennepkwekerij.

Op dinsdag 16 februari heeft de politie in een woning in Apeldoorn aan de Rustenburgstraat een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 200 hennepplanten. In verband met betrokkenheid rondom deze hennepkwekerij zijn een 42-jarige man uit Apeldoorn en een 55-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden. Zij zijn voor nader verhoor overgebracht naar een arrestantencentrum van de politie waar zij zijn ingesloten. De hennepkwekerij is ontmanteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar.
Naast het feit dat het kweken van hennep illegaal en strafbaar is, is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: sneeuwvrije daken tijdens vorstperiode, elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen