maandag 15 oktober 2018 | Login

Klant gaat er met geldkist vandoor aan de Scheldestraat in Apeldoorn Zuid Speciaal

Vrijdagmiddag 12 februari heeft een nog onbekende man een geldkistje gestolen vanuit een café-cafetaria aan de Scheldestraat in Apeldoorn. Er werd snel een verdachte aangehouden, maar deze man bleek niets met het voorval te maken te hebben en is ook snel weer heengezonden.

De dader zat rond 14.45 uur al een tijdje als klant in het café-gedeelte van de zaak. Op enig moment, toen de eigenaresse even iemand anders wilde helpen, greep hij onverwacht het geldkistje van achter de toonbank weg. De eigenaresse probeerde dit nog te verhinderen, maar kreeg een duw van de man.

De politie verspreidde direct na het voorval een Burgernetactie. Een getuige meldde mogelijk de verdachte te hebben zien lopen en wegrijden, waarna de politie deze tip natrok. De bewuste auto werd staande gehouden en de bestuurder, die enige overeenkomst vertoonde met het verstrekte signalement, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Al heel snel na aankomst op het politiebureau werd duidelijk dat de man niets met de zaak te maken had. Dit mede omdat in de tussentijd een uitgebreide verklaring van de eigenaresse werd opgenomen, waaruit meer informatie kwam over de dader. De aangehouden man heeft volledig meegewerkt en is na ongeveer een kwartier weer heengezonden.

Tips
Tips over de diefstal zijn dus nog altijd heel welkom! Het signalement van de verdachte luidt: blanke man met zwart haar, naar schatting begin 20 en sprak met een buitenlands accent. De man heeft een slank postuur, smal gezicht met spitse kin, is ongeveer 1.85 lang en maakte een onverzorgde indruk. Hij droeg een zwarte trui met daarover een gewatteerde, bruin/beige jas en een beige pet.

Heeft u de man mogelijk gezien of weet u op basis van het signalement wie hij is? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Ook kan de weggenomen geldkist mogelijk ergens zijn gedumpt. Het ging om een antraciet/zwartkleurige geldkistje met zilvergrijs handvat bovenop. Heeft u deze gevonden, neem dan direct contact op met de politie.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen