woensdag 17 oktober 2018 | Login

Straatroven uit Apeldoorn in Opsporing Verzocht Speciaal

Dinsdagavond 12 januari besteedt het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan een straatroof en poging straatroof die plaatsvonden in november en december in Apeldoorn. De politie vermoedt dat sprake was van dezelfde daders.

De eerste straatroof vond plaats in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 november, aan de Koning Stadhouderlaan. Een 46-jarige Apeldoorner fietste tussen 02.30 en 03.30 uur vanaf de binnenstad van Apeldoorn over de Koning Stadhouderlaan, richting De Heeze.

Een man die op het fietspad staat blokkeert hem de weg, waarna hij belaagd wordt door drie mannen. Ze mishandelen en beroven hem; ze gaan er met zijn telefoon en portemonnee vandoor. Het slachtoffer is behoorlijk toegetakeld en ook even buiten bewustzijn geweest.  Hij loopt onder meer een breuk in zijn onderbeen op door de mishandeling.

Ongeveer een maand later proberen mogelijk dezelfde daders een 61-jarige man te beroven. Deze poging straatroof vindt plaats in de nacht van 18 op 19 december, ook op de Koning Stadhouderlaan, rond 02.30 uur.

Ook deze fietser wordt belaagd door drie personen. Hij wordt geschopt en geslagen maar weet zelf ook enkele klappen uit te delen. Mogelijk geven de daders het mede om deze reden op, en rennen weg, richting het centrum.

De recherche heeft beide incidenten in onderzoek maar helaas nog geen verdachten aan kunnen houden. In Opsporing Verzocht is morgen een reconstructie van beide incidenten te zien en ook een gesprek met het 46-jarige slachtoffer.

Opsporing Verzocht wordt morgenavond uitgezonden op NPO1 om 20.30 uur. De herhaling is woensdagochtend op NOP2 om 11.40 uur.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen