woensdag 17 oktober 2018 | Login

Jongen loopt zwaar letsel aan hand op door nitraat Speciaal

Maandagavond 28 december is een 17-jarige jongen uit Apeldoorn zwaargewond geraakt aan zijn hand toen er een nitraat in zijn hand ontplofte.

De hulpdiensten werden om 22.20 gebeld over het incident. Er bleek een nitraat te zijn ontploft in de hand van de 17-jarige, op het balkon van zijn woning aan de Hunze in Apeldoorn. Hoe dit precies is gebeurd is nog niet helemaal duidelijk en wordt onderzocht. De 17-jarige bleek zelf nog enkele nitraten in zijn bezit te hebben. Deze zijn in beslag genomen door de politie.

De jongen heeft blijvend letsel aan zijn hand opgelopen en moet waarschijnlijk één of twee vingertoppen missen.

Onveilig
Vuurwerk hoort bij de jaarwisseling. Helaas vallen er ook elk jaar ernstig gewonden en soms zelfs doden te betreuren door vuurwerk. Vaak doordat niet iedereen verantwoordelijk omgaat met vuurwerk of doordat het vuurwerk illegaal en daardoor onveilig is. Het zware knalvuurwerk veroorzaakt het meeste letsel en de meeste schade en overlast. Lees hier meer over de regelgeving.

Vermoedt u dat mensen in uw buurt in het bezit zijn van illegaal vuurwerk? Geef dat door aan de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000)

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen