dinsdag 16 oktober 2018 | Login

Grote brand verwoest Tuinhout enzo aan de Malkenschoten Speciaal

Brandstichting is vermoedelijk de oorzaak van de grote brand in Apeldoorn donderdagavond bij Tuinhout enzo. Daarbij werd een loods met tuinhout aan de Malkenschoten compleet verwoest.

De brand werd gisteravond rond 22:30 uur ontdekt door een buurvrouw welke direct de brandweer alarmeerde. Deze schaalde al snel op naar zeer grote brand maar kon niets anders doen dan grip op de vlammenzee krijgen.

De loods van circa 600 vierkante meter moet als verloren worden beschouwd. Er kwam veel rook vrij die laag bleef hangen. Mensen in de buurt werd aangeraden ramen en deuren gesloten te houden als ze er last van hadden.

Bij de brand zijn vier tankautospuiten, een hoogwerker en een eenheid voor het leveren van water ingezet. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand is overgeslagen naar het naastgelegen Kinderparadijs Malkenschoten. Het kinderparadijs geeft op zijn facebook pagina aan dat de aanwezige dieren geen hinder van de brand hebben ondervonden omdat de rook niet over de kinderparadijs is getrokken.

Vandaag hebben de omwonenden van het getroffen bedrijf nog hinder van de brand van gisteravond. Tijdens de brand is een waterleiding geknapt en hierdoor hebben circa 30 omwonenden nog geen water.

Vandaag wordt er technisch onderzoek gedaan door de politie. De politie heeft het vermoeden van brandstichting en roept getuigen die mogelijk iets gezien hebben zich op om te melden bij de politie. Dit kan door met 0900-8844 te bellen.


Media

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen