woensdag 17 oktober 2018 | Login

Hennepkwekerij Figarostraat ontmanteld, verdachte aangehouden

Woensdagavond 23 september is een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld in een woning aan de Figarostraat in Apeldoorn.

De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van een tip. Ter plekke werd een 45-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepteelt. In de woning zijn ongeveer 350 planten aangetroffen. De stroom voor de kwekerij bleek illegaal te zijn afgetapt. De 45-jarige vrouw verbleef in de woning en woonde er vermoedelijk ook. Zij is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. 

De planten en alle apparatuur zijn vernietigd.

Tips? Bel de politie!
Een heel groot deel van alle hennepkwekerijen wordt ontdekt dankzij tips uit de buurt. Bijvoorbeeld omdat mensen zien dat alle ramen altijd dicht zitten, er alleen ’s avonds laat of ’s nachts mensen komen, er in de winter geen sneeuw op het dak blijft liggen, een weedlucht rond een pand wordt geroken etc.

Met name vanwege het brandgevaar adviseert de politie nadrukkelijk om bij vermoedens van hennepteelt direct de politie te waarschuwen. Vrijwel altijd is sprake van het illegaal aftappen van stroom en zeer regelmatig treft de monteur die ter plaatse komt extreem brandgevaarlijke constructies aan. Regelmatig breekt er ook brand uit in een woning door kortsluiting die ontstaat in dit soort aftapconstructies. Zoals medio augustus in Ulft.

Vermoedt u dat sprake is van hennepteelt in uw buurt? Bel 0900-8844!

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen