dinsdag 16 oktober 2018 | Login

Politie houdt nog twee mannen aan op verdenking betrokkenheid incident Staalweg Speciaal

De politie heeft vrijdagavond 14 augustus een onderzoek ingesteld aan de Staalweg in Apeldoorn naar aanleiding van meldingen over een schietincident dat plaatsgevonden zou hebben op deze locatie.

Vrijdagavond werd een 22-jarige Apeldoorner aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Zaterdagmiddag zijn nog twee mannen aangehouden op verdenking van hetzelfde. Het gaat om nog een 22-jarige Apeldoorner en een 23-jarige man uit Vaassen.

Vrijdagavond is een ‘plaats delict’ ingericht aan de Staalweg en is uitgebreid onderzoek gedaan, ondermeer met een speciaal getrainde speurhond. Ook is onderzoek gedaan in de omgeving van de Van Hallstraat, waar de auto werd achtergelaten die door de verdachten zou zijn gebruikt.

Onderzoek in volle gang
Nog steeds zijn er veel vragen en daarom is het rechercheonderzoek naar de aanleiding en toedracht van, en de rol van elke verdachte bij het incident nog in volle gang. In deze fase is ook nog altijd niet met zekerheid te zeggen of er daadwerkelijk geschoten is.

Wel lijkt het er sterk op dat er inderdaad niemand gewond geraakt is.

Aanhoudingen
De 23-jarige man uit Vaassen die zaterdagmiddag is aangehouden meldde zichzelf op het politiebureau. De 22-jarige Apeldoorner die vanmiddag werd aangehouden, werd elders in Apeldoorn aangetroffen en aangehouden. Alle verdachten zitten vast voor nader verhoor en onderzoek.

Tips?
Tips over deze zaak zijn nog steeds zeer welkom. Weet u meer over dit incident? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen