woensdag 17 oktober 2018 | Login

Politie zoekt eigenaren gestolen fietsen die zijn aangetroffen dankzij een lokfiets Speciaal

In de strijd tegen fietsdiefstal zet de Nederlandse politie geregeld lokfietsen in, zo ook in Apeldoorn. Dankzij de inzet van zo’n lokfiets traceerde de politie woensdagavond 1 juli enkele andere gestolen fietsen, en zijn drie verdachten (Apeldoorners van 22, 19 en 17) aangehouden.

Woensdagavond 1 juli was een lokfiets ineens ‘in beweging’. De fiets bleek zich te bevinden in een dichte aanhangwagen, gekoppeld achter een auto waar drie personen in zaten. De auto is bij een benzinestation staande gehouden vlak nadat deze de snelweg A1 opreed. In de aanhangwagen bevonden zich naast de lokfiets nog vier andere fietsen. Van de diefstal van één fiets is aangifte gedaan, van de drie andere fietsen is het nog niet bekend wie de eigenaar is. Het gaat om een witte Cortina damesfiets, een rode Popal damesfiets en een Giant herenfiets.

Bent u de eigenaar van één van onderstaande fietsen of weet u van wie ze zijn? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de politie via 0900-8844.

Rode popal damesfiets

witte cortina

giant herenfiets

Meer strafbare feiten
Op de auto waar de drie verdachten in reden zaten gestolen kentekenplaten, eind juni gestolen in Kampen. Van de auto bleken de chassisnummers weggeveild. Ook de auto, een Ford Mondeo, is dus in beslag genomen, de herkomst wordt nog onderzocht. Verder bleek de 19-jarige bestuurder onder invloed van alcohol te rijden (425 ug/l) en niet in het bezit van een rijbewijs. De drie verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Doe altijd aangifte!
Belangrijk advies van de politie is, doe altijd aangifte van fietsdiefstal! Zonder aangifte is het voor de politie erg lastig om een fiets bij de eigenaar terug te bezorgen. Of om een verdachte die met een gestolen fiets wordt aangetroffen te laten vervolgen. Aangifte doen van fietsdiefstal kan heel eenvoudig via internet; www.politie.nl Hoe meer kenmerken van een fiets in de aangifte staan, hoe groter de kans dat een gevonden fiets terugbezorgd kan worden bij de eigenaar. Noteer om deze reden alle kenmerken van je fiets.

Zonder heler geen steler
Ook adviseert de politie om bij het kopen van een fiets, bromfiets, scooter of snorfiets alert te zijn. Via populaire verkoopsites worden gestolen fietsen aangeboden. Het in bezit hebben van een gestolen goed is per definitie een strafbaar feit (heling), ongeacht of iemand bij een aankoop door heeft dat het om een gestolen goed gaat. Vraag bij de koop van een tweedehands fiets bijvoorbeeld om een aankoopbon. Ook is het handig om het framenummer te controleren via de internetsite www.fietsdiefstalregister.nl  Algemene vuistregel is; als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen