maandag 22 oktober 2018 | Login

Jongens aangehouden op verdenking brandstichting

Donderdagavond 14 mei heeft de politie twee 17-jarige jongens uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van brandstichting in de wijk Osseveld.

Vlak voor hun aanhouding werd er om 20.15 uur melding gemaakt bij brandweer en politie van een brand bij het gebouw van een kinderopvang aan de Tussen de Eiken. Bij dat gebouw was een houten zandbak in brand gestoken. De brand bij de zandbak veroorzaakte ook schade aan het gebouw. Getuigen gaven aan de politie door dat er rond het tijdstip van de brand jongeren gezien waren bij het gebouw. Mede op basis van die getuigenverklaringen zijn kort daarna, om 20.30 uur, de twee 17-jarige jongens aangehouden op De Moseik. Vlak na hun aanhouding kwam er ook nog een melding over een papiercontainer die in brand gestoken was bij kinderboerderij Laag Buurlo aan de Homerusstraat. Het is nog niet duidelijk of die brand wellicht al ontstaan is voor de aanhouding van de jongens.

Serie brandstichtingen
De afgelopen maanden is in de wijk Osseveld sprake geweest van minstens tien brandstichtingen bij met name containers, coniferen en schuurtjes. De schade viel in sommige gevallen weliswaar mee, maar toch investeerde de politie fors in verscherpt toezicht in de wijk en riep de wijkagent wijkbewoners nadrukkelijk op om alert te zijn. De politie neemt brandstichting altijd heel serieus en beschouwt brandstichting als een ernstig strafbaar feit. Dit in verband met het altijd aanwezige risico op het overslaan van een brand op bijvoorbeeld woningen, met alle risico’s en gevolgen van dien.

De twee aangehouden jongens zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Het is nu nog veel te vroeg om te kunnen zeggen of ze ook verantwoordelijk zijn geweest voor de eerdere brandstichtingen in de wijk. Uiteraard wordt dit wel door de politie onderzocht. Ook is niet uit te sluiten dat er meer aanhoudingen kunnen volgen.

De politie blijft benadrukken om verdachte situaties direct te melden bij de politie via 112.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen