maandag 15 oktober 2018 | Login

Politie treft wederom hennepkwekerij aan in pand aan de Ravenweg Speciaal

Vrijdag 10 april is na een melding van wateroverlast in een woning aan de Ravenweg in Apeldoorn een Hennepkwekerij aangetroffen. Hoewel de kwekerij uit slechts tientallen planten bestond is het voor de woningbouw wel reden om de huurovereenkomst te ontbinden.

In het zelfde pand werd vorig jaar op 15 oktober ook al een hennepplantage aangetroffen. Toen bestond de plantage uit meer dan 300 planten. Ook toen werd de huurovereenkomst beëindigd door de woningbouwvereniging.

Een hennepplantage lijkt eenvoudig geld verdienen, maar bij aantreffen zijn er grote gevolgen. In alle gevallen zal de verhuurder het huurcontract per direct ontbinden en zal er een forse naheffing komen van de netbeheerder waarvan de stoom in vele gevallen illegaal is afgetapt.

‘Afpakken’
Misdaad mag niet lonen! Daarom doet de overheid er alles aan om crimineel vermogen af te pakken. Met het afgepakte vermogen compenseren we, indien mogelijk, eerst de slachtoffers. Wat overblijft, vloeit naar de staatskas. Door status(symbolen) af te pakken van de crimineel, tonen we dat misdaad niet loont. Het geld en de goederen die we afpakken kunnen niet gebruikt worden voor het financieren van nieuwe criminele activiteiten.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen