dinsdag 23 oktober 2018 | Login

Apeldoorn - Twee aanhoudingen voor vernieling en bedreiging met vuurwapen

De politie heeft op zaterdag 8 februari ’s avonds en zondag 9 februari ’s nachts twee mannen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en bedreiging van een 52-jarige man en een 47-jarige vrouw uit Apeldoorn.

Deze reden op zaterdag 8 februari rond 12.00 uur op de Europaweg in Apeldoorn richting de oprit van de autosnelweg A1 naar Amersfoort. Zij werden op een gegeven moment klem gereden door een auto, waarop de bestuurder en een passagier uitstapten en zich agressief opstelden. De twee uitten diverse bedreigingen en sloegen de voorruit kapot en schopten tegen de auto. Eén van de twee trok een vuurwapen (of iets wat daarop leek) en bedreigde daarmee de man. De slachtoffers belden direct de politie, waarop de twee vertrokken.


Aanhoudingen

Aan de hand van het kenteken van de auto heeft de politie een opsporingsonderzoek opgezet. Op grond daarvan kon zaterdagavond 8 februari rond 22.40 uur een 39-jarige Apeldoorner worden aangehouden. Twee uur later volgde aanhouding van een 22-jarige man uit Apeldoorn.


Vervolg

De slachtoffers bleven ongedeerd, maar waren aangedaan. Zij kregen slachtofferzorg aangeboden. De politie onderzoekt de zaak. Zo moet meer duidelijkheid komen over de motieven van de verdachten.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen