vrijdag 19 oktober 2018 | Login

Man en vrouw aangehouden na onderzoek in woning

Een 20-jarige man en een 48-jarige vrouw uit Apeldoorn zijn donderdag 6 februari aangehouden na een onderzoek in een woning in Apeldoorn. De man werd aangehouden op verdenking van bedreiging met een vuurwapen en de vrouw op verdenking van witwassen.

In de woning werd donderdagochtend onderzoek gedaan naar aanleiding van een aangifte van een 17-jarige Apeldoorner uit november 2013. De jongen deed begin november aangifte van bedreiging met een vuurwapen bij een benzinestation aan de Laan van Zevenhuizen. Ook zou hij zijn bespoten met pepperspray en zijn geschopt. Bij dit incident waren meerdere verdachten betrokken.
 
Het onderzoek dat daarop volgde naar de aanleiding en toedracht van het incident leidde naar de 20-jarige jongeman. Hij is 6 februari in zijn woning aangehouden op verdenking van de bedreiging met een vuurwapen. Toen de politie in de woning op zoek was naar het wapen waarmee gedreigd zou zijn, werd een grote hoeveelheid contant geld aangetroffen. Omdat de hoofdbewoonster geen goede verklaring had voor de aanwezigheid van dit geldbedrag, werd zij aangehouden op verdenking van witwassen.

Beide verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De 48-jarige vrouw is zaterdag heengezonden. De 20-jarige man is vrijdagavond heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 20-jarige man over de bedreiging. Het onderzoek tegen de vrouw loopt nog. Ook het onderzoek naar wat er precies bij het tankstation aan de Laan van Zevenhuizen is voorgevallen begin november en wie daarbij betrokken waren wordt voortgezet.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen