maandag 22 oktober 2018 | Login

Politie ontdekt hennepplantages in vrachtwagenopleggers

De politie heeft dinsdag 18 februari in een loods aan de Heralaan twee vrachtwagenopleggers aangetroffen waarin hennep werd gekweekt. Er is een verdachte aangehouden, een dure auto in beslag genomen en het onderzoek naar de kwekers wordt voortgezet.
 

Kweek in vrachtwagenopleggers

De politie stelde een onderzoek in op het erf waar een woning en een loods stonden. Het vermoeden was, dat zich in de loods een hennepkwekerij bevond. Tot verbazing van de agenten vond de kweek in twee grote vrachtwagenopleggers plaats. Er werden ruim 650 grote planten aangetroffen. Deze en alle apparatuur werden in beslag genomen. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. Een dure auto is in het kader van de Plukze-wetgeving in beslag genomen.

Plukze-wetgeving

Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu. 

Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vaker beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geïnd na een veroordeling door de rechtbank.

Het afgepakte vermogen wordt eerst en vooral afgepakt om slachtoffers van misdrijven financieel te kunnen compenseren.

De politie stelt een verder onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen