vrijdag 19 oktober 2018 | Login

Man aangehouden op verdenking van woninginbraak

De politie heeft donderdagavond 20 februari op de Molecatenlaan in Apeldoorn een 19-jarige man uit Breda aangehouden op verdenking van heling. Een tweede verdachte wist te ontkomen.

Een oplettende wijkbewoner had de politie gealarmeerd nadat twee personen zich verdacht gedroegen in de wijk. De gealarmeerde agenten troffen het tweetal in hun aan auto op de Hulkestein en gaven een stopteken. De mannen wisten er echter vandoor te gaan waarna een korte achtervolging volgde.

Tegen een boom

Op de Molecatenlaan verloor de bestuurder de macht over het stuur waarna ze tegen een boom tot stilstand kwamen. De 19-jarige man kon kort hierop worden aangehouden. Hij bleek in het bezit van inbrekersgereedschap.

Signalement

De tweede verdachte wist te ontkomen. De politie doet onderzoek naar zijn identiteit. Het gaat om een man van rond de 1.75 meter lang, met donker haar en smal gezicht en postuur. Hij droeg een donkerkleurige jas en broek. De jas werd later door agenten teruggevonden.

Gestolen goederen

Bij controle van de auto werden in de auto diverse elektronica artikelen aangetroffen. Het vermoeden ontstond dat deze van diefstal afkomstig waren. De goederen zijn hierop samen met de auto voor verder onderzoek in beslag genomen.

Woninginbraak

Na onderzoek bleek op het politiebureau dat de aangetroffen goederen waarschijnlijk afkomstig zijn van een inbraak in een woning aan de Puttestein in Ugchelen. Hier werd eerder die avond ingebroken. De politie vermoed dat het tweetal betrokken is bij deze inbraak en doet verder onderzoek. De 19-jarige man uit Breda is in verzekering gesteld.

Getuigen gezocht

In verband met het onderzoek komt de politie graag in contact met mogelijke getuigen. Zowel personen die aanslaan op het signalement van de tweede verdachte als personen die op de genoemde locaties een verdachte situatie hebben gezien, worden gevraagd om contact op te nemen met de politie. De politie is bereikbaar via 0900-8844.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen