maandag 22 oktober 2018 | Login

Belangrijke verdachte card sharing fraude in voorlopige hechtenis

Op Schiphol is maandag 14 april een 33-jarige Apeldoorner aangehouden. Hij wordt gezien als een belangrijke verdachte in een fraudezaak van card sharing. In het najaar van 2013 waren er al zeven verdachten in dit onderzoek aangehouden.

De politie en het Openbaar Ministerie Oost-Nederland zijn al geruime tijd bezig met een onderzoek naar card sharing fraude. Dit gebeurde naar aanleiding van aangiften van twee Nederlandse providers en de leverancier Irdeto*.
De betrokkenen worden ervan verdacht illegaal tv-abonnementen te hebben verkocht. Ze filterden met specifieke software de sleutel (codering), die uit een legale smartcard komt, uit een tv-signaal. Via internet stuurden zij de sleutel naar de afnemers zodat zij digitale televisie konden kijken.
Ook leverden de verkopers de benodigde door hen ingestelde dreambox (ontvanger).  Afnemers kregen op deze wijze toegang tot allerlei tv-kanalen van een legale provider waarvoor normaal gesproken een legaal abonnement inclusief gemodificeerde ontvanger nodig is.

Aanhouding verdachten

Op 3 december 2013 werden er vier mannen en een vrouw uit Enschede, Den Haag en gemeente Vlagtwedde aangehouden. Eerder werden al twee vrouwen uit Enschede aangehouden. De 33-jarige Apeldoorner bleef lange tijd onvindbaar. Maandag werd hij bij binnenkomst in Nederland door de Koninklijke Marechaussee aangehouden. Hij is vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.
Het onderzoek is nog niet afgerond de politie is onder meer nog bezig met het inventariseren van mensen die dergelijke abonnementen hebben afgenomen. Ook zij zijn namelijk strafbaar.

* Irdeto is de wereldwijde leverancier van de versleutelingstechniek.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen