maandag 15 oktober 2018 | Login

Brandweerwedstrijden op 28 september

Zaterdag 28 september strijden de brandweerkorpsen uit cluster Epe – Voorst - Apeldoorn om de eer tijdens de jaarlijkse brandweerwedstrijden. Traditiegetrouw organiseert telkens een ander korps – dit jaar is dat korps Ugchelen – in samenwerking met de afdeling Vakbekwaamheid de wedstrijden en is het verzorgingsgebied van dat korps de plek waar het die dag gebeurt. Ook dit jaar horen de deelnemende korpsen op  de ochtend zelf waar precies de wedstrijdlocatie is.
 
De korpsen trainen deze dag een zo realistisch mogelijk scenario. Dit scenario heeft te maken met een van de risico’s zoals die zijn benoemd in het clusterrisicoprofiel voor deze regio. Tijdens de wedstrijd kunnen alle kerntaken (Brand, THV, OGS en WO) aan bod komen. De wedstrijd begint om 9.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Om ervoor te zorgen dat de korpsen zich niet al te veel kunnen voorbereiden (het is immers een wedstrijd) wordt de exacte locatie in Ugchelen nog even geheim gehouden.
 
Geïnteresseerden die op 28 september een kijkje willen nemen kunnen zich die dag  melden bij de brandweerpost aan de G.P. Duuringlaan 13 in Ugchelen. Hier krijgt men informatie waar precies in Ugchelen de korpsen de strijd aan gaan.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen