woensdag 17 oktober 2018 | Login

Zuid -Tientallen bekeuringen bij handhavingsactie

De politie heeft tussen 5 juli 19.00 uur en 6 juli 02.00 uur een grote handhavingsactie gehouden op drie punten aan het Kanaal-Zuid in Apeldoorn. De politie richtte zich daarbij vooral op uitgaanspubliek dat van de wijk De Maten reist naar het centrum van Apeldoorn; sommigen zorgen voor overlast en de politie wilde met deze actie een signaal afgeven. Er werden tijdens de controle 64 processen-verbaal uitgedeeld; twee personen werden aangehouden.

In totaal werden 525 mensen voor controle aan de kant van de weg gezet. Verreweg de meeste bekeuringen waren voor het fietsen zonder deugdelijke verlichting (32x) of het rijden zonder geldig kentekenbewijs (9x). Andere zaken die werden geconstateerd waren onder meer wildplassen, onvoldoende bandenprofiel en het niet kunnen laten zien van een rijbewijs.

Er werden verder 426 blaastesten afgenomen; bij zeven personen bleek dat men te veel op had. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

De radarauto controleerde bovendien 818 voertuigen; daarvan reden er 39 te snel. Hoogst gemeten snelheid was 73 kilometer (50 is toegestaan).

Aanhoudingen

Een 24-jarige man uit Maarssen en een 36-jarige man uit Apeldoorn werden verder aangehouden toen zij met hun auto wilden wegrijden, terwijl ze gecontroleerd zouden gaan worden. Deze poging mislukte en tijdens de controle werd een kleine hoeveelheid (mogelijke) drugs aangetroffen.

Samenwerking

De controle werd georganiseerd door de politie in Apeldoorn. Aan de actie werd meegedaan door diverse specialisten van de politie (ruiters, parketpolitie en bikers). Daarnaast werd meegewerkt door de Koninklijke Marechaussee, de gemeente Apeldoorn, studenten van het ROC en Veilig Verkeer Nederland. Bij elkaar werkten 67 mensen mee.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen