woensdag 17 oktober 2018 | Login
De politie heeft kort na de jaarwisseling op de Waalstraat een man aangehouden nadat hij een brandweerman in zijn rug had getrapt. De verdachte is overgebracht naar een politiecel.

Zowel brandweer als politie waren rond 00:45 uur aanwezig op de Waalstraat, waar de brandweer een brandstapel bluste. Een 28-jarige inwoner uit Apeldoorn schopte tijdens de bluswerkzaamheden een brandweerman in zijn rug. De aanwezige politieagenten hielden de geweldpleger ter plekke aan.
Hij is overgebracht naar het politiebureau, waar hij in een cel de nacht heeft doorgebracht. Vandaag, 1 januari, krijgt hij de gelegenheid een verklaring af te leggen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. Over de strafafhandeling vindt overleg plaats met het Openbaar Ministerie.

 

Geweld tijdens de jaarwisseling

Het OM eist in strafzaken die te maken hebben met de jaarwisseling hogere geldboetes, hogere taakstraffen of langere gevangenisstraffen. Dit geldt ook voor zaken met geweld tegen mensen met een publieke taak, zoals brandweer- en ambulancepersoneel en politieagenten. Deze zaken krijgen daarbij bijzondere aandacht.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen