dinsdag 16 oktober 2018 | Login
Het overvallenteam dat onderzoek doet naar de overval op café Finnegan’s in de Apeldoornse binnenstad, heeft dinsdag 5 maart opnieuw twee verdachten aangehouden.

De overval werd op zondag 15 april 2012 gepleegd. Twee medewerkers waren die ochtend rond 11.30 uur het café aan het schoonmaken. Op dat moment komen twee overvallers het café binnen en bedreigen de medewerkers met vuurwapens. Eén van hen wordt ook vastgebonden. Met een klein geldbedrag gaan ze er vervolgens vandoor.

Al snel bleek dat een derde man op de uitkijk heeft gestaan. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat er in totaal waarschijnlijk vijf mensen betrokken waren bij de overval.

Opsporing Verzocht
Op dinsdagavond 29 januari besteedde het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak. Er is een compositietekening getoond en er was een reconstructie te zien. Na de uitzending kwamen er 20 tips binnen.

Aanhoudingen
Een 19-jarige jongen uit Deventer is nog geen week na de uitzending aangehouden. Op maandag 25 februari werd een tweede verdachte aangehouden. Twee dagen later is een 23-jarige verdachte aangehouden. Gisteren, dinsdag 5 maart, heeft het overvallenteam een 22-jarige vrouw uit Apeldoorn en een 22-jarige Deventenaar aangehouden. Ook zij worden ervan verdacht bij de overval betrokken te zijn.

Verdachten vast
Het personeel van de horecagelegenheid is geïnformeerd over de nieuwe aanhoudingen. De verdachten zitten vast. Het overvallenteam maakt proces-verbaal tegen hen op.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen