maandag 15 oktober 2018 | Login
De politie heeft vrijdagochtend 15 maart een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van het overvallen van een juwelier aan de Koninginnelaan in Apeldoorn op woensdag 13 maart.

De overval werd rond 13.45 uur gepleegd afgelopen woensdag. De verdachte, die een mes bij zich had, liep de zaak in en bedreigde de juwelier. Er ontstond ook een worsteling tussen overvaller en juwelier, waarbij vooral sprake was van duw- en trekwerk.

De juwelier kon helaas niet voorkomen dat de fors gebouwde overvaller bij de kassa kwam en er met een geldbedrag vandoor ging.

De juwelier waarschuwde onmiddellijk de politie, die direct een onderzoek in de buurt instelde. Hierbij werd de dader niet meer aangetroffen.

Onderzoek overvallenteam

Het overvallenteam van de politie stelde een vervolgonderzoek in, en stelde de camerabeelden van de juwelier veilig. Dankzij deze kwalitatief goede camerabeelden is de verdachte herkend door politieagenten van team Binnenstad.

Vrijdagochtend is de verdachte gesignaleerd en aangehouden op de Stationsstraat in Apeldoorn. De man is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Hij wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De juwelier is over de aanhouding geïnformeerd.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen