dinsdag 23 oktober 2018 | Login

Stadhoudersmolen - Vluchtende winkeldief overmeesterd door personeel

De politie heeft vrijdag 19 april een 21-jarige Apeldoorner aangehouden nadat deze een grote hoeveelheid sigaretten probeerde te stelen bij een groothandel aan de Prinsenweide in Apeldoorn.

De 21-jarige had bij de kassa gestaan met de intentie om de inhoud van zijn winkelwagen af te rekenen, maar had ook een volle schoudertas om. De cassière wees hem erop dat de tas eigenlijk opgeborgen had moeten worden in een kluis. Ook informeerde zij naar de inhoud van de tas. Hierop zette de man het plotseling op een rennen, waarop twee andere medewerkers de achtervolging inzetten. Met de hulp van een klant en zijn auto lukte het de medewerkers om de verdachte in te halen en staande te houden. De man leek in eerste instantie zijn verzet op te geven, maar toen gemeld werd dat de politie in aantocht was, sloeg hij wild om zich heen en probeerde hij zich los te rukken. De twee medewerkers en te hulp geschoten klant slaagden er toch in de man samen vast te houden en te fixeren tot de politie arriveerde. De man werd overgedragen aan de politie.

De Apeldoorner bleek rookwaren ter waarde van ruim 350 euro in zijn tas te hebben gestopt. De politie maakt proces-verbaal tegen de 21-jarige op. De verdachte was in de winkel samen met een andere man. Omdat niet direct aangetoond kon worden of deze andere man bemoeienis had gehad met de diefstal, is hij niet aangehouden. De politie onderzoekt nog of de 21-jarige wel of niet alleen handelde.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen