dinsdag 16 oktober 2018 | Login

In actie tegen winkeldieven en zakkenrollers

De politie heeft begin december, samen met winkeliers, marktkooplui en toezichthouders van de gemeente een actieweek georganiseerd tegen winkeldiefstal en zakkenrollen.

Voorafgaand aan de actieweek ontvingen winkeliers voorlichting om de kans op winkeldiefstal te verkleinen. Hierbij werd er ook extra aandacht besteed aan wat men kan doen bij het zien van een verdachte situatie of het aanhouden van een winkeldief.

Op straat kreeg het winkelende publiek flyers uitgedeeld. Daarnaast gingen agenten en toezichthouders van de gemeente met het publiek in gesprek over preventietips. Lees hier meer over zakkenrollen en wat te doen om dit tegen te gaan.

 

Veertien aanhoudingen

Naast de preventietips die werden gegeven werd er ook gericht gecontroleerd op winkeldiefstal en zakkenrollen. In totaal werden in één week tijd veertien personen op heterdaad betrapt en aangehouden, waaronder winkeldieven die kleding, parfum of levensmiddelen probeerden te stelen. Tegen hen allen is proces-verbaal opgemaakt.

Verder werden twee vermoedelijke zakkenrollers staande gehouden die niet op heterdaad zijn betrapt, maar wel zeer waarschijnlijk op dat moment op zoek waren naar potentiële slachtoffers. Na te zijn gecontroleerd door de politie vertrokken beide uit het centrum.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen