dinsdag 16 oktober 2018 | Login

Geldloper in Apeldoorn Zuid beroofd van fors geldbedrag

Twee nog onbekende mannen hebben donderdag 19 september op de Lepelaarweg in Apeldoorn een fors geldbedrag buitgemaakt bij een overval op een geldloper. Het slachtoffer, een 27-jarige man, kwam met de schrik vrij.

De overval vond plaats omstreeks kwart over vijf in de namiddag. Het slachtoffer fietste over de Lepelaarweg - met een deel van de dagopbrengst (enkele tienduizenden euro’s) van het bedrijf - en was onderweg om dit te storten bij een bank. Op dat moment werd hij tot stoppen gedwongen door twee mannen op een scooter. Onder dreiging van een steekwapen werd hem een tas met geld afgenomen.

Achtergelaten scooter

De daders gingen er vervolgens op hun scooter vandoor richting Kanaal Zuid. Volgens het slachtoffer was één van de daders een jongen of man van tussen de 16 en 20 jaar oud met een getinte huidskleur. Verder is bekend dat hij donkere kleding droeg. Van de andere dader die de scooter bestuurde is verder niets bekend. Wel is later op de avond op de Gruttersdreef een onbeheerd achtergelaten scooter aangetroffen waarvan onderzocht wordt of die bij het voorval is betrokken.

 

Oproep getuigen

De politie heeft de zaak in onderzoek en roept eventuele getuigen op te reageren. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Wilt u anoniem reageren, bel dan Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen