maandag 15 oktober 2018 | Login

De politie waarschuwt alert te zijn op auto-inbraken

De afgelopen periode hebben er in Apeldoorn relatief veel auto-inbraken plaatsgevonden. De politie doet onder de noemer ‘Niets erin, niets eruit!’ een dringend beroep op autobezitters om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten.

Ten opzichte van vorig jaar is er in de maanden mei en juni een stijging van het aantal auto-inbraken te zien. Vorig jaar werden er in deze periode zo’n 100 auto-inbraken gepleegd tegen meer dan 140 dit jaar.

Voornamelijk navigatiesystemen blijken een gewild object om te stelen. Daarnaast is het opvallend dat veel van de inbraken worden gepleegd terwijl de auto onder de carport of op de oprit bij de woning geparkeerd staat. De politie waarschuwt autobezitters om waardevolle spullen altijd uit de auto te halen. Autokrakers weten precies waar ze moeten zoeken, laat dus ook nooit waardevolle spullen verstopt in de auto achter.

Bedrijfsbussen met gereedschap zijn regelmatig doelwit van inbrekers. Aangezien het vaak niet mogelijk is om dagelijks alle gereedschappen eruit te halen, adviseert de politie de bus op een goed verlichte locatie te parkeren. Ook het blokkeren van de achterdeur door bijvoorbeeld strak tegen de garagedeur te parkeren, maakt het inbrekers lastiger om waardevolle spullen weg te nemen.

De politie adviseert om de serienummers van bijvoorbeeld een laptop of navigatiesysteem altijd te noteren. Op deze manier kunnen gestolen goederen eerder worden gekoppeld aan een aangifte. Ook wordt het zo voor inbrekers moeilijker om gestolen goederen te verkopen.

De inbraken worden verspreid door Apeldoorn gepleegd, er zijn hierbij geen pieklocaties zichtbaar. De politie vermoedt dat voornamelijk lokale inbrekers verantwoordelijk zijn voor het hoge aantal auto-inbraken in Apeldoorn.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen