woensdag 17 oktober 2018 | Login

Componistenkwartier - Poging sieradendiefstal met geweld

De politie is een onderzoek gestart naar een poging diefstal met geweld die op zaterdag 13 april rond 12.40 uur plaatsvond op de Beethovenlaan in Apeldoorn.

Een 72-jarige vrouw liep op straat en werd vanuit een auto aangesproken door een vrouw, die het slachtoffer iets wilde vragen. Aangekomen bij de auto, werd ze door de vrouw bij haar jas vastgepakt. Hierop trok zij zich los waarop haar snel een ketting werd omgehangen. Vervolgens reed de auto, die werd bestuurd door een man, weg in de richting van de Oude Beekbergerweg.

Nadat de auto was weggereden bleek dat bij het slachtoffer een nepgouden ketting om de nek was gehangen en had ze een nepgouden zegelring in haar jaszak. Haar eigen ketting was kapot getrokken. Ondanks dat er uiteindelijk niets is ontvreemd was de vrouw zeer ontdaan.

Signalement

Het enige wat van de auto bekend is, is dat het stuur rechts zat.

-De man was blank en had donker kort zwart haar; er wordt gesproken over een langwerpig gezicht. De man zou een baardje hebben en tussen de 35 en 40 jaar oud zijn.

-De vrouw was blank en rond de 30 jaar. Zij had kort zwart krullerig haar en een rond gezicht. Zij droeg lichtkleurige bovenkleding en sprak gebrekkig Nederlands.

Getuige?

De politie roept getuigen op zich te melden bij de politie op 0900-8844. Als men anoniem wil blijven, kan men bellen met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen