dinsdag 16 oktober 2018 | Login
Bij een controle op en rond het Stationsplein in Apeldoorn op donderdag 10 januari 2013 zijn 10.000 reizigers in treinen en 100 bussen gecontroleerd op het bezit van een vervoersbewijs en zijn voertuigen gecontroleerd op weg naar het station . Vijfentwintig personen reisden zonder geldig vervoersbewijs en hebben een boete gekregen. Eén persoon is aangehouden en op 8 auto’s is beslag gelegd door de Belastingdienst. Bij vier personen is een geringe hoeveelheid drugs aangetroffen.

Het doel van dit soort controles is het terugdringen van de agressie en overlast in het openbaar vervoer. Agressie en overlast wordt vooral veroorzaakt door reizigers zonder geldig vervoersbewijs en door drugs gerelateerde handelingen. Deze controles vinden regelmatig plaats in het hele land.

De vervoerders, NS, Syntus en Arriva, controleerden de vervoersbewijzen. De politie controleerde met behulp van kentekenleesapparatuur de voertuigen op de wegen van en naar het station op drugs gerelateerde personen. Tijdens deze kentekenscan draaide ook een bestand van de belastingdienst mee.

Bijzonderheden

In de auto van een 54-jarige inwoner van Apeldoorn vond een drugshond een joint. Bij nader onderzoek in de auto trof de politie een patroonhouder aan met bijbehorende patronen. Het bezit van patronen is strafbaar gesteld in de Wet Wapens en Munitie. Een bijbehorend vuurwapen is niet aangetroffen.

Overtredingen

In 52 gevallen is bekeurd voor uiteenlopende verkeersovertredingen waaronder roken in het station, fietsen in de voetgangerstunnel, niet dragen autogordel, niet tonen rijbewijs, rijden met geschorst rijbewijs, rijden tijdens ontzegging rijbevoegdheid, rijden met een ingevorderd rijbewijs, lekke uitlaat, gladde banden, kapotte verlichting en verlopen APK.
De technische gebreken zijn voor zover mogelijk gerepareerd door Route Mobiel.
Bij controle in de fietstunnel is 32 keer bekeurd voor het rijden zonder verlichting en negeren van de geslotenverklaring voor bromfietsen.

Belastingschuld

De belastingdienst legde na 48 hits beslag op 35 auto’s personenauto’s en voerde er acht daadwerkelijk af. Aan achterstallige belastingschuld bij tien personen is 8800 euro geïnd.

Deelnemende organisaties

Aan de controle van 16.00 tot 21.30 uur werkten 145 medewerkers mee van politie, belastingdienst, NS Nederlandse Spoorwegen, Syntus, Arriva, Route Mobiel en Delta Berging.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen