maandag 15 oktober 2018 | Login

Apeldoorn - Twee oudere dames trappen niet in babbeltrucs

De politie in Apeldoorn heeft zaterdag 20 april twee meldingen binnen gekregen van oudere dames die benaderd zijn door verdachte personen. De politie blijft met klem waarschuwen voor dit soort types en is blij te zien dat het kordate optreden van beide dames er voor gezorgd heeft dat ze niet bestolen zijn.

Zaterdagochtend stond er ineens een buitenlandse vrouw met zwart haar in de tuin van een bewoonster van de Lohengrinstraat. De vrouw was over een heg geklommen, had aan de oudere dame gevraagd hoe laat het was en had al een (nep)ketting in haar handen. De oudere vrouw riep direct dat de vrouw moest wegwezen, wat ze ook deed. De vrouw stapte in bij een vlakbij wachtende man in een zwarte auto en reed weg.

Sieraden
Aan het eind van de ochtend kwam er een melding vanaf de Fahrenheistraat. Hier werd een oudere vrouw op straat aangesproken door een vrouw met blond haar. De onbekende vrouw zat steeds aan de oudere vrouw en deed haar een ring en ketting om. Toen de oudere vrouw voelde dat er aan haar armband werd getrokken begon ze te schreeuwen, waardoor de blonde vrouw op de vlucht sloeg. Ook hier stapte de vrouw in een gereedstaande zwarte auto waar een man in zat, en reed weg.

De politie gaat er vanuit dat beide dames benaderd zijn door verdachten die probeerden de dames af te leiden en de intentie hadden hun sieraden te stelen. De verdachten zijn helaas niet meer gesignaleerd door de politie, die wel met klem vraagt om dit soort meldingen altijd door te geven aan de politie.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen