dinsdag 16 oktober 2018 | Login

Apeldoorn - Politie rondt onderzoek vernielingen door voetbalsupporters af

De politie heeft onlangs een onderzoek naar vernielingen door Emmense voetbal-supporters in de Apeldoornse binnenstad afgerond. De vernielingen werden op vrijdagavond 19 oktober 2012 gepleegd. Bij het onderzoek is goed samengewerkt met de politie en voetbalvereniging Emmen.

De vernielingen werden op de bewuste vrijdagavond gepleegd in een horecazaak aan de Kapelstraat. Die avond moesten AGOVV en Emmen tegen elkaar voetballen en in de horecazaak zaten op dat moment fans van AGOVV.
Rond 19.30 uur kwam er ineens een groepje supporters van Emmen langs de horecazaak lopen. Over en weer werd er wat geroepen en opeens kwam het tot een treffen in het café. Er werd met tafels, stoelen, glazen en asbakken gegooid. Tijdens dit korte maar hevige incident werd ook een raam van de zaak vernield.

Politieonderzoek

Direct na het incident namen de Emmen-supporters de benen. De gewaarschuwde politie trof hen in de binnenstad niet meer aan. Bij het stadion werden de fans door de politie opgevangen en werden hun gegevens genoteerd. Aangezien nog niet duidelijk was, wie er bij de vernielingen betrokken waren, werden er geen aanhoudingen verricht. De fans onder politiebegeleiding naar hun woonplaats gestuurd en zij mochten de wedstrijd niet bijwonen.

Camerabeelden

De politie heeft na het gebeurde de gedupeerde en diverse getuigen verhoord. Ook kreeg zij de beschikking over camerabeelden waardoor herkenning van de verdachten positief uitpakte. Met medewerking van de politie en de voetbalvereniging Emmen werden in Drenthe zeven verdachten over de vernielingen verhoord. Zij zijn in de leeftijd tussen de 17 en 34 jaar en afkomstig uit Emmen en omgeving. Zij hebben een verklaring afgelegd en het dossier is opgestuurd naar het Openbaar Ministerie voor verdere afhandeling.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen