woensdag 17 oktober 2018 | Login

Apeldoorn - Opengeklapte laptop verklapt dichtgeklapte gevaarsborden

Een 30-jarige chauffeur uit Zamyslowo (PL) trok op dinsdag 6 augustus 2013 met een opengeklapte laptop op het dashboard de aandacht van de verkeerspolitie op de A50 ter hoogte van Apeldoorn. Hij vervoerde gevaarlijke stoffen zonder opengeklapte gevaarsborden.

De verpakkingen, waarin deze gevaarlijke stoffen zaten, stonden niet goed vast. Hij kon na betaling van 3377 euro woensdagochtend weer verder rijden.

Hoge nood

De opengeklapte laptop belemmerde het zicht door de voorruit ernstig en was voor de medewerkers van de verkeerspolitie aanleiding om de man te laten stoppen. Nog voordat ze de man aan konden spreken rende hij naar de achterzijde van de vrachtauto omdat hij zo ‘hoog nodig’ moest. Later bleek dat hij dat deed om de gevaarsborden alsnog open te klappen. Ze waren volgens hem door de wind dichtgewaaid. Dat laatste was niet mogelijk, want ze waren in de borgstand gesloten.

Bij controle in het voertuig bleek dat in 2 IBC’s en verschillende drums milieugevaarlijke stoffen werden vervoerd en in plastic jerrycans brandbare stoffen zaten. Geen van deze verpakkingen stonden goed vast in de laadruimte. De chauffeur verklaarde dat hij de lading op het laatste laadadres in Oldenzaal zou gaan zekeren.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen