zaterdag 20 oktober 2018 | Login
De politie heeft woensdag 1 mei en donderdag 2 mei, naar aanleiding van anonieme meldingen, vijf hennepplantages, twee in Apeldoorn, twee in Zutphen en één in Putten, ontmanteld. Tegen de eigenaren zal proces-verbaal worden opgemaakt.

 

Alle kwekerijen zijn op last van justitie ontruimd.

• In een woning aan de Marijkelaan in Putten werd in de slaapkamer een hennepplantage aangetroffen van ongeveer 75 planten. De planten waren net geoogst. Hier bleek geen sprake te zijn van diefstal stroom.
• Op de Schimmelpennincklaan in Zutphen werden 210 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt.
• Op de Lammersstraat in Zutphen werden 95 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen.
• In Apeldoorn werd in een woning aan de Eksterweg, een plantage met 300 hennepplanten aangetroffen. Hier werd de stroom illegaal verkregen. Ook waren er aanwijzingen van een eerdere oogst.
• In een woning aan de Kalmoesstraat in Apeldoorn troffen agenten een kwekerij met ruim 200 planten aan. Ook hier was sprake van eerdere oogst. De stroom werd niet illegaal verkregen.

Zeg nee tegen hennepteelt!

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de Politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Ontnemingvordering wederrechtelijk verkregen voordeel
Indien bij een hennepkwekerij aanwijzingen worden gevonden dat eerder is geoogst en er dus financieel voordeel is behaald, kan de officier van justitie een ontnemingsvordering indienen bij de rechter. In deze vordering wordt de rechter verzocht te bepalen dat het financiële voordeel, dat de verdachte volgens de officier van justitie heeft behaald, door de verdachte wordt terugbetaald aan de staat.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen