dinsdag 16 oktober 2018 | Login
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 3 december vijf mannen aangehouden die betrapt werden bij de diefstal van een aantal vrachtwagens vanaf het terrein van een garagebedrijf in Vaassen. Tijdens de vlucht van de verdachten heeft de politie op de banden van de auto geschoten. De diefstal komt vermoedelijk voort uit een zakelijk conflict.

Een buurtbewoner belde de politie maandagochtend vroeg dat hij een aantal onbekende mannen zag rondlopen op het terrein van een garagebedrijf aan de Runnenbergweg in Vaassen. Toen de politie aankwam reden twee vrachtwagens met gedoofde lichten het terrein af. Ook reed een personenauto met hoge snelheid weg.

Achtervolging

De politie achtervolgde de personenauto, die bij afslag Apeldoorn-Zuid de A50 afreed en daarna met hoge snelheid zijn weg vervolgde. Op de kruising van de Oost Veluweweg met Kanaal Noord in Apeldoorn stopte de auto. De inzittenden voldeden niet aan het bevel van de politie om uit de auto te komen. Toen de bestuurder plotseling weer gas gaf, heeft één van politieagenten op de banden van de wegrijdende auto geschoten, in een poging hem te laten stoppen. Nadat de politie de auto enige tijd later uit het zicht verloor, werd hij verlaten teruggevonden aan de Grunsvoort in Ugchelen.
Bij een zoektocht in de omgeving, vond de politie twee verdachten in een achtertuin van dezelfde straat. De twee, een 45-jarige man uit Kootwijkerbroek en een 49-jarige man uit Eemdijk, zijn aangehouden.

Vrachtwagens onderschept

Terwijl de achtervolging van de personenauto bezig was, vatten andere politie-eenheden op strategische locaties post in een poging de gestolen vrachtwagens te onderscheppen. De postende politiemensen bij de oprit Vaassen naar Rijksweg A50 zagen de vrachtwagens de snelweg opdraaien en zetten de achtervolging in. Met behulp van andere politie-eenheden zijn beide vrachtwagens op de A50 staande gehouden. De bestuurders van de wagens, een 64-jarige man uit Veenendaal en een 23-jarige man uit Woudenberg, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Verhoor

Een vijfde verdachte, een 47-jarige man uit Ede (Gld) die door politiemensen gezien was kort nadat zij op de Runnenbergweg in Vaassen arriveerden, is aangehouden in de omgeving van het garageterrein.
Alle vijf de verdachten worden op het politiebureau verhoord. De vluchtauto die in Ugchelen aangetroffen werd, is door de politie in beslag genomen.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen