Osseveld - Herkomst vermoedelijk gestolen sieraden onbekend

De politie heeft zaterdagavond 15 september om 22:45 uur een 30-jarige man uit Polen aangehouden aan de Marie Koenenstraat in Apeldoorn. De man wordt verdacht van diefstal van sieraden uit één of meer woningen. Het is alleen nog steeds niet duidelijk uit welke woning of woningen de sieraden afkomstig zijn. De politie vraagt met klem of mensen, met name in de omgeving van de Jacqueline van de Waalsingel, willen nagaan of zij sieraden missen. Mogelijk is sprake geweest van insluipingen en is er geen braakschade te zien.
 
De politie kreeg zaterdagavond even na tienen een melding van een verdachte situatie aan de Jacqueline van de Waalsingel, waarbij twee mannen bij een woning waren gezien. De politie ging direct ter plaatse en overliep één van de mannen. De verdachte ging er meteen vandoor, waarna de politie met de nodige eenheden, en een politiehond, op zoek ging naar de verdachte. Toen agenten hem weer in het vizier kregen volgde een achtervolging door meerdere tuinen en over diverse schuttingen. Op enig moment rende de verdachte een steeg in die eindigde aan de achterzijde van enkele woningen gelegen aan de Marie Koenenstraat.
De verdachte probeerde in een tuin op het dak van een schuur te klimmen, maar dit mislukte. Hierna wist de politie de man te overmeesteren, waarbij wel gepast geweld moest worden gebruikt omdat de verdachte zich hevig verzette.
 
De verdachte bleek al rennend op de vlucht voor de politie al diverse sieraden van zich af te hebben gegooid, en bij doorzoeking van zijn kleren op het politiebureau werd nog eens een hoeveelheid sieraden aangetroffen. Van de sieraden is de herkomst nog altijd onduidelijk! De politie vraagt mensen met klem om na te gaan of zij sieraden missen. Het gaat om meerdere kettingen, ringen en ook ondermeer een horloge, armband en oorbel. De politie heeft zondag al een buurtonderzoek ingesteld en is maandag ook met foto’s van de sieraden de wijk in gegaan. Als daarna nog niemand zich heeft gemeld zal de politie foto’s van de sieraden mogelijk publiceren op internet.
 
Gedupeerden of getuigen kunnen zich bij de politie melden via 0900-8844.
 
De verdachte is in verzekering gesteld voor nader onderzoek. De tweede verdachte die werd gesignaleerd aan de Jacqueline van de Waalsingel is helaas niet aangetroffen en zijn identiteit is nog niet bekend.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen